Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Southampton – Manchester United (haka på Champions League-tåget)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Southampton. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/12/01 20:50

Reward

Southampton – Manchester United 2-2 (2-2)

Premier League, omgång 14 • 2018-12-01, 18.30 • St Mary’s Stadium, Southampton • domare: Kevin Friend

 

1-0 (13) Stuart Armstrong

2-0 (20) Cédric Soares

2-1 (33) Romelu Lukaku (Rashford)

2-2 (39) Ander Herrera (Rashford)

 

Manchester United

De Gea; Young, McTominay, Jones, Matic, Shaw (Dalot 72); Herrera, Fellaini; Pogba; Rashford (Martial 77), Lukaku (Lingard 86)

Avbytare: Romero, Mata, Rojo, Fred

Southampton

McCarthy; Valery, Yoshida, Stephens, Vestergaard, Cedric; Lemina (Davis 90+1), Armstrong, Hojbjerg; Obafemi (Gabbiadini 64), Redmond

Avbytare: Gunn, Hoedt, Ward-Prowse, Romeu, Austin

Updated: 2018/12/01 20:30
  • 0
  • Share


2018/12/01 20:50
Tack för idag!

Med de orden från Mourinho stänger vi den här matchdagsbloggen. Mer från matchen följer.

Vi tar nya tag mot Arsenal på onsdag. Då behöver vi höja oss rejält, annars blir det väldigt jobbigt.

Tack för visat intresse!

  • 0
  • Share


2018/12/01 20:48
Mourinho: Mittfältet var problemet

Efter comebacken till 2-2 fick vi en värdelös andrahalvlek. José Mourinho snackade med BT Sport efter matchen och han menar att förklaringen till poängtappet är att mittfältet var för dåligt.

“För att vi förlorade så många bollar på mittfältet. Det är den enda anledningen. Det vi gjorde så bra i slutet på första halvlek var övergångarna i spelet.

“I andra halvlek gick vi tillbaka till dynamiken där vi förlorade för många bollar. Spelarna förstår inte att enkelhet är det bästa.

“En bra comeback från 0-2 till 2-2.

“Spelarna kämpade till gränsen. Phil Jones, Marcus Rashford och många andra visade respekt för klubben. Det fanns positiva saker.”

Ni hade en nykomponerad backlinje. Är det anledningen till den dåliga starten?

“Jag tycker inte det. Vi har inte många galningar [mad dogs] i truppen. Phil Jones leder gruppen på ett sätt där vi hade total kontroll. Det enda var att de två på topp inte fick tillräckligt [att jobba med].”

Mourinho tycker att United gjorde det alldeles för svårt för sig själva. Framför allt tycker han att spelarna borde ha spelat enklare.

  • 0
  • Share


2018/12/01 20:28
Southampton – United 2-2

Både United och Southampton var usla efter paus och matchen slutade 2-2. Vi tar med oss tre saker:

  1. Diogo Dalot fick göra Premier League-debut.
  2. Romelu Lukaku trampade på en boll och blev utbytt.
  3. Ashley Young blev varnad och är därmed avstängd mot Arsenal.

  • 0
  • Share


2018/12/01 19:24
Halvtid 2-2

Hemmalaget Southampton sprang snabbt ifrån till 2-0. Armstrong satte 1-0 sedan halva United stått och beundrat Obafemis teknik. Sedan tyckte Rashford att hemmalaget var i behov av en frispark. Cédric skruvade in den i nät. Matchen var 20 minuter gammal.

Sedan kontrade United. Paul Pogba hittade Marcus Rashford som hittade Romelu Lukaku sopren i straffområdet och Lukaku gjorde sitt första mål på en hel evighet. Därefter la Rashford upp för Ander Herrera som klackade in kvitteringen.

Därmed lika i halvtid i en match mellan ett dåligt (United) och ett uselt (Southampton) fotbollslag. Hemmalaget är så pass dåliga att det blir svårt för United att undvika en seger i den här matchen.

  • 0
  • Share

Firma McTominay och Matic ska göra slarvsylta av Obafemi. Firma Rashford och Lukaku ska sparka in bollar bakom McCarthy. Firma Mourinho ska göra Hughes arbetslös.

  • 0
  • Share


2018/12/01 18:19
Mourinho: Jag har bara en mittback

José Mourinho gav en kort intervju i BT Sport inför kvällens match.

“Jag har bara en [mittback]. Smalling har ont sin fot. Eric Bailly har ont i ryggen. De är inte tillgängliga. Marcos Rojo tränade med gruppen för första gången igår. Han är inte redo att starta. Den enda mittbacken som är redo är Phil [Jones].”

Hur han formerar laget svarade han inte på.

Mourinho ville inte veta av att motståndaren har problem och fokuserar på att de har kvalitet.

“Bra spelare och en svår match för oss.”

  • 0
  • Share


2018/12/01 18:13
3-2 är gångbart

3-2 är ett gångbart segerresultat borta mot Southampton. Så blev det 2012, när Robin van Persie på allvar presenterade sig själv som Unitedspelare.



Några år senare var Anthony Martial segerorganisatören i en 3-2-seger.



  • 0
  • Share


2018/12/01 17:50
Tankar om startelvan

Vi kan säga väldigt mycket om dagens startelva. Exakt hur laget formeras blir vi sannolikt inte varse förrän matchen har rullat igång.

En får förutsätta att Sam Wallace har rätt (se inlägget nedan), annars har ju José Mourinho fått en dunderknäpp (och inte bara en normalstor knäpp).

MUTV gissar på en diamantformerad 4-4-2. Alternativet är en 5-3-2-variant med Scott McTominay och Nemanja Matic på varsin sida om Phil Jones.

Diogo Dalot får, som väntat vill jag påstå, nöja sig med en plats på bänken. Avbytare är även Anthony Martial och Jesse Lingard medan Andreas Pereira som alltid är utanför matchtruppen.

Det som ändå talar för United är att läget är ännu värre i Southampton. Mark Hughes ställer också upp med en oväntad startelva, så pass oväntad att MUTV inte ens hade en bild redo på Obefami när grafiken skulle produceras.

  • 0
  • Share


2018/12/01 17:43
Smalling och Bailly skadade

Ja, det var en startelva som nog ingen i hela världen hade gissat. Vi nås nu av rapporter som säger att Chris Smalling och Eric Bailly är skadade. Samtidigt bedöms inte Marcos Rojo vara redo att starta.






Vi ska samtidigt notera att Mark Hughes också chockar med sin startelva, då de båda tonåringarna Valery och Obafemi får chansen från start.

  • 0
  • Share


2018/12/01 17:33
Southamptons lag

Även hemmalaget Southampton har levererat en startelva.






  • 0
  • Share


2018/12/01 17:32
Dagens lag

Nemanja Matic eller Scott McTominay som mittback? Ja, det är frågan som ställs när vi får dagens startelva levererad. I övrigt noterar vi att Paul Pogba och Romelu Lukaku startar medan Anthony Martial är petad till bänken.






  • 0
  • Share


2018/12/01 16:59
Spekulation om startelvan

Vi är nu i en fas där det finns många osäkra positioner i José Mourinhos startelva. Det var också ont om ledtrådar under gårdagens presskonferens och inte fick vi heller några svar bland spelarna som reste.

Börjar vi bakifrån så är det självklart att David de Gea vaktar mål. Att Phil Jones och Chris Smalling bildar mittbackspar känns också tämligen givet och Luke Shaw är för närvarande i 90 matcher i varje match-fasen.

På högerbacken är det inte riktigt lika givet, sedan Mourinho igår diskuterade Diogo Dalots medverkan. Min gissning blir ändå att Mourinho syftade på truppen snarare än startelvan, vilket då borgar för Ashley Young.

På mittfältet spelar Nemanja Matic 90 minuter i varje match. Detta trots att han varvar dåliga med usla insatser. Någon gång rinner väl även Mourinhos bägare över men det lär inte vara idag.

Paul Pogba borde vara tillbaka i startelvan, kan jag tycka. Marouane Fellaini blev ju matchvinnare i tisdags, vilket indikerar att han får en ny chans.

Offensivt har Anthony Martial, precis som Shaw, gått från frysboxen till att vara opetbar. Centralt antingen Romelu Lukaku eller Marcus Rashford, jag gissar belgiskt. Den sista platsen är inte heller given men det kan tänkas vara Juan Matas tur.

De Gea

Young, Smalling, Jones, Shaw

Fellaini, Matic, Pogba

Mata, Lukaku, Martial

Vore det istället jag som valde elva skulle det se helt annorlunda ut.

MEN presenterade annars tidigare idag följande “läckta elva”: De Gea; Dalot, Jones, Rojo, Shaw; Fellaini, Pereira, Matic; Mata, Rashford, Martial. Tidningen har därefter spenderat dagen med att förklara att den läckta elva omöjligt kan stämma.

  • 0
  • Share


2018/12/01 16:12
Mata gjorde månadens mål

Juan Matas frispark mot Juventus har röstats fram till månadens Manchester United-mål. Får spanjoren chansen att göra något liknande idag?






  • 0
  • Share


2018/12/01 15:19
Införrapporten
  • 0
  • Share


2018/12/01 14:47
Inga värvningar i januari

José Mourinho tror inte att United kommer att värva i januari. Det sa han under den andra delen av gårdagens presskonferens.

Om förväntningar: Mourinho fick en fråga om förväntningar och förklarade hur svårt allting är i United. I en lång monolog lyckades han åtminstone erkänna att laget behöver göra det bättre.

Mourinho sa också att det är omöjligt för United att köpa de bästa spelarna i världen och han beklagade sig mellan raderna om vad Manchester city kan göra. En journalist undrade varför United, som är världens rikaste klubb, inte kan göra samma sak. Vi fick ett svar för några veckor sedan, tyckte Mourinho. Här tror jag att han syftar på Football Leaks.

Om januarifönstret: “Jag tror, ärligt talat, att vi inte värvar. Och om vi värvar en spelare, inte mer än så.”

Om Sánchez: Avslutningsvis fick Mourinho en fråga om Alexis Sánchez flytt till United är fördömd (cursed). Mourinho tyckte att det var en dum fråga (det tyckte han rätt i). Sedan gick han över i en monolog om att det alltid är ett problem (i media) när en spelare är petad medan det aldrig är ett problem när spelare i city, Liverpool och Chelsea är petade.

  • 0
  • Share


2018/12/01 13:27
Henderson i aktion

Dagens första fotbollsunderhållning får vi alldeles strax. Med avspark klockan 13.30 är det nämligen dags för Dean Henderson och Sheffield United att spela mot Leeds i en toppmatch i Championship.

Matchen kan ses på TV3 Sport/Viaplay.

I den oerhört täta tabelltoppen i Championship är det oerhört viktiga poäng som står på spel. Sheffield United är femma (playoffplats), tre poäng bakom tabelltoppande Norwich. Leeds är för närvarande tvåa, en poäng bakom Norwich.

Axel Tuanzebe och Aston Villa (åtta i ligan, tre poäng från den sista playoffplatsen) har också match idag. De möter Middlesbrough (trea) på bortaplan, samtidigt som United spelar mot Southampton.

  • 0
  • Share


2018/12/01 13:20
Kirk lämnar United

Willie Kirk, assisterande tränare för damlaget, lämnar Manchester United. Kirk har tagit rollen som manager för Everton Ladies.






Everton huserar för närvarande på sistaplatsen i högstadivisionen, med blott två inspelade poäng på åtta matcher.

United kommer att återse Kirk inom kort. På Lucia ska United nämligen möta Everton (borta) i WSL Cup.

  • 0
  • Share


2018/12/01 12:14
Lagnyheter

José Mourinho tog med sig en stor trupp till Southampton, enligt de rapporter som finns att tillgå. Det mest intressanta är kanske att Marcos Rojo verkar vara tillbaka efter skada medan både Matteo Darmian och Antonio Valencia har lämnats hemma. Förutom Darmian och Valencia var det bara långtidsskadade Victor Lindelöf och Alexis Sánchez som inte följde med när United igår flög till sydkusten.

Målvakter: De Gea, Romero, Grant

Försvarare: Dalot, Young, Bailly, Smalling, Jones, Rojo, Shaw

Mittfältare: Matic, Herrera, Fellaini, Pereira, McTominay, Fred, Pogba, Lingard, Mata

Anfallare: Martial, Rashford, Lukaku

  • 0
  • Share


2018/12/01 11:35
Haka på Champions League-tåget

Det är Premier League som gäller nu för Manchester United. Ja, det kommer någon cupmatch i januari och vi ska visst spela en träningsmatch mot Valencia i Champions League. Men i stort sett är det bara ligan det handlar om i två och en halv månad nu.

Tittar vi uppåt i tabellen ser vi att avståndet till Manchester city är närmast oändligt stort. Ja, så stort att vi antagligen inte ens vinner ligan om vi så avslutar med 25 raka vinster. Nä, city och ligatiteln kan vi strunta i.

Det vi har att spela för är alltså en Champions League-plats. Till Chelsea är det sju poäng och ska vi äta upp avståndet måste vi börja vinna matcher.

Då passar det bra med match mot Southampton. För just Southampton är nog den enda klubben i Premier League där humöret är sämre än i Manchester United. Southampton har i ligan bara en seger på hela säsongen, med tio gjorda mål. På deras 38 senaste matcher har de tabellraden 4-16-18.

Återstår att se vilket Manchester United som kommer till spel idag. Är det något vi har lärt oss den här säsongen så är det att det inte går att förutspå vad José Mourinhos grabbar ska göra.

  • 0
  • Share