Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Ole Gunnar Solskjaer ny tillfällig manager

Manchester United har precis annonserat att Ole Gunnar Solskjaer tar över som tillfällig manager för återstoden av säsongen.

I den här livebloggen följer vi utvecklingen.


Senast uppdaterad: 2018/12/19 22:41

Reward

Ole Gunnar Solskjaer tar över Manchester United

 • Ole Gunnar Solskjaer tar över som tillfällig manager i United
 • Kontraktet är skrivet till slutet av säsongen
 • Mike Phelan ansluter som a-lagstränare. Michael Carrick och Kieran McKenna kommer också att ingå i tränarstaben
 • Det är förväntat att Emilio Álvarez blir kvar som målvaktstränare, medan de övriga tränarna lämnar
 • Solskjaer: Den oväntade, men förnuftiga lösningen
 • Frågeask med redaktionen
Updated: 2018/12/19 20:18
 • 0
 • Share


2018/12/19 22:41
Tack för idag

Efter en rolig och intensiv förmiddag då Solskjaer presenterades. Nu ikväll har det lugnat ned sig, och därför stänger vi livebloggen för idag.

Imorgon har Solskjaer sin första träning med laget, och på fredag är hans första presskonferens, så det finns all anledning att hålla utkik på muss.se framöver.

Tack för idag, och god natt.

 • 0
 • Share


2018/12/19 20:32
Även Bailly hyllar

Eric Bailly, som intet åtnjutit fullt förtroende hos Mourinho under sin tid i United är näste spelare som går ut med en tackhyllning till Mourinho.

”Vad än de må säga, jag kommer alltid vara tacksam mot personen som gav mig chansen att få debutera på Old Trafford. Tack för det du har lärt mig. Lycka till, coach.

 

 • 0
 • Share


2018/12/19 19:42
Lingard tackar Mourinho

Det har varit helt tyst med reaktioner från Unitedspelare under dagen, fram tills för en stund sedan.

Jesse Lingard tog till Instagram och blev den första som tackar José Mourinho för hans tid i klubben. Vi får se om fler följer efter.

 • 0
 • Share


2018/12/19 18:16
Unitedspelarna på sjukhus

Idag är en händelserik dag på många sätt. I Manchester sprids glädje på diverse sjukhus i staden, då Uniteds spelare tagit på sig tomteluvorna och kommit dit med julklappar och god stämning. En fin tradition United står får.


 • 0
 • Share


2018/12/19 16:56
Officiellt uttalande från Mourinho

Det har varit mindre Solskjaer och mer Mourinho de senaste timmarna, och nu får vi anledning att skriva ytterligare lite om portugisen då han släppt ett officiellt uttalande angående att han lämnat United.

”Jag har varit oerhört stolt över att bära Manchester Uniteds emblem sedan första dagen jag anlände, och jag tror alla Unitedsupportrar jänner detta. Precis som det har varit i mina tidigare klubbar har jag jobbat med några underbara människor och jag tror ha skaffat mig några vänner för livet.

”Jag vet att ni alla känner till mina professionella principer. Varje gång ett kapitel stängs visar jag min djupaste respekt och ger inte några kommentarer om mina före detta kollegor. Jag hoppas att media kommer respektera min position och låta mig leva mitt vanliga liv tills jag väljer att återkomma till fotbollen.

”God jul.”
Updated: 2018/12/19 16:58
 • 0
 • Share


2018/12/19 16:43
Mourinho sa till spelare att hålla sig undan Pogba?

Det är ju mycket snack från media såna här dagar, det skall skrivas mycket och saker man hört tidigare kanske läcker ut på ett annat sätt nu.

Enligt Mark Ogden på ESPN skall Mourinhos och Pogbas relation stadigt fallerat sedan fransmannen byttes ut i förlusten mot Tottenham i januari.

Nu kommer det rykten om att Mourinho till och med skall ha varnat en annan A-lagsspelare, oklart vem, för att bli för influerad av fransmannen.

Om det är sant, eller ens delvis sant, lär vi aldrig få veta. Men ett tecken på att förhållandet inte var optimalt är det minst sagt.


Updated: 2018/12/19 16:43
 • 0
 • Share


2018/12/19 16:21
Grattis Alexis

Den i mina ögon något mystiskt skadade Alexis Sanchez fyller år idag, och det är inte vilken födelsedag som helst, han lämnar nämligen 20-nånting och fyller 30!

Det är väl inte orimligt att United levererade den födeseledagsgåva han helst ville ha igår, i och med avskedandet av Mourinho.


Jag är för övrigt lite nyfiken på om vi inte kan få se en Alexis som gör comeback snarare än vi väntat oss. Jag har inga belägg för det, men den här skadan kom märkligt lägligt och med en märkligt läglig längd. Hade Mourinho varit kvar tror jag vi hade fått se Alexis lämna i januari, nu tror jag snarare att han snart kan vara tillbaka på planen.

Som sagt, inga belägg för det, bara en känsla.

 • 0
 • Share


2018/12/19 15:52
Lite mer Mourinho

José Mourinho har stannats av Sky Sports i London, och faktisk haft några kommentarer kring att han nu lämnat United. Hans humör är svårtolkat, pragmatisk skulle jag vilja kalla honom. Han har varit med länge, förstår hur det fungerar och framstår inte som bitter även om han hade velat fortsätta.

”Jag förändras inte, jag kommer göra samma sak nu som jag gjorde när jag lämnade Chelsea. Jag håller de bra sakerna och pratar inte om något som hände i klubben. Vi kunde prata om så många bra saker, vi kunde prata om några som inte var så bra, men det är inte jag. Det är över.

”Manchester United har en framtid utan mig och jag har en framtid utan Manchester United. Varför skall jag nu dela med mig mer till er, eller till supportrarna, några av mina känslor? Det är över. Det är så det alltid har varit.

”Jag har varit kritisk till managers som pratar om detaljer om vad som hände och vems fel det är. Det är inte jag. Jag vill avsluta på det sätt som hände igår och vill säga att det är slut. Jag hoppas bara att ni i media respekterar att jag är på det här sättet och hur jag reagerar på sånt här.

”Tills jag kommer tillbaka till fotboll tycker jag mig ha rätt att leva mitt normala liv som jag gör nu, jag går och shoppar lite och går en promenad. Det är vad jag vill göra, Manchester United är i det förflutna.”


Updated: 2018/12/19 16:05
 • 0
 • Share


2018/12/19 15:03
Bayern München har inte glömt Solskjaer

Champions Leagues Twitter-sida har under dagen lagt upp Solskjaers mål i United. De har givetvis lagt också upp målet från finalen 1999 i Barcelona mot Bayern München. Det har i sin tur lett till att tyskarna skämtsamt twittrade och skrev så där:


 • 0
 • Share


2018/12/19 14:38
Ole Gunnar Solskjaer träffar laget på torsdag

Det är Sky Sport som kommer uppgifterna gällande att Solskjaer kommer leda lagets träning på torsdag, vilket även blir hans första i klubben. Sedan, på fredag, väntar presskonferensen. Det kommer vara minst sagt spännande att se vad han säger till media om förutsättningar, situationen och spelarna.

 • 0
 • Share


2018/12/19 14:25
José Mourinhos första ord

Sky Sport ställde frågor till José Mourinho i London. Han var visserligen fåordig och ville inte kommentera det som har hänt.

”Kan ni låta mig gå? Jag har ingenting att säga, ni känner mig.”

”Om ni vill ta en promenad med mig är det helt okej men annars har jag ingenting att säga.”


Updated: 2018/12/19 14:44
 • 0
 • Share


2018/12/19 13:58
MUST har gett ett uttalande

MUST, Manchester United supporters trust har gått ut och kommenterat tränarskiftet. De skriver att supportrarna har gett allt till laget och att de nu förväntar sig att spelarna ger tillbaka. De skrev också att Ole Gunnar Solskjaer vet exakt vad den här klubben handlar om och vad fansen förväntar sig från tränaren.
 • 0
 • Share


2018/12/19 13:38
De första matcherna

De första fem matcherna under Ole Gunnar Solskjær är rätt överkomliga. Får han till det redan då så kommer det se riktigt bra ut.

Han börjar med Cardiff borta nu på lördag och så här ser det ut kommande tiden:

Cardiff (B)

Huddersfield (H)

Bournemouth (H)

Newcastle (B)

Reading (Cupen) (H)

Fem bra prestationer och resultat så kommer laget fatta att det finns en realistisk chans att nå topp fyra.

Updated: 2018/12/19 14:02
 • 0
 • Share


2018/12/19 13:24
Reaktioner

Tidigare spelare har uttryckt sitt stöd till Ole. David Beckham önskade honom lycka till. Gary Neville valde att lägga upp en bild på honom och Ole där han önskade honom all bästa. Patrice Evra twittrade och skrev där han tackade Ole för assisten mot Roma 2007.


 

 • 0
 • Share


2018/12/19 13:13
Phelan har kommenterat

Mike Phelan har kommenterat situationen i Manchester United. Simon Peach på Twitter skrev att Phelan tycker att det är onekligen spännande att ta över Manchester United och beskrev det som ett positiv steg.Updated: 2018/12/19 13:14
 • 0
 • Share


2018/12/19 12:56
Om Mike Phelan

Mike Phelan gör alltså comeback i Uniteds ledarstab. Född i Nelson (Lancashire) i september 1962 inledde Phelan fotbollskarriären i Burnley och sedan Norwich innan han 1989 flyttade till Manchester United.

Phelan inledde som ordinarie i United, på högerbacken. När Denis Irwin värvades fick Phelan en allt mer perifer roll och speltiden blev oftast på mittfältet. Han spelade ändå tillräckligt många matcher för att kunna titulera sig som engelsk mästare 1993.

På fem säsonger i United blev det 146 matcher och 3 mål. Han flyttade sedan vidare till West Brom, där han avslutade spelarkarriären 1995.

Phelan inledde tränarkarriären direkt. Han jobbade som assisterande manager i Norwich, Blackpool och Stockport innan han 1999 lockades tillbaka till United. Först var han assisterande tränare i reservlaget innan han, 2001, tog en roll i Sir Alex Fergusons tränarstab. Under slutet av 2002 vikarierade han även som reservlagstränare.

Det blev sju år som a-lagstränare innan han 2008 utnämndes till assisterande manager, en roll han behöll tills Ferguson lämnade.

Phelan fortsatte karriären i Norwich (assisterande och sedan tillfällig manager) och Hull (assisterande manager och sedan manager).

Den senaste tiden har Phelan varit sportdirektör för australiensiska Central Coast Mariners, en roll han kommer att återvända till efter halvåret i United.


Annars är Phelan kanske mest känd för att han bär shorts och gillar att trampa på ballonger.


 • 0
 • Share


2018/12/19 12:24
Solskjaers mål

Ole Gunnar Solskjaer spelade 366 matcher (varav 150 som inhoppare) för Manchester United. Utdelningen blev 126 mål, däribland segermålet i Champions League-finalen 1999. Alla Solskjaers mål kan du se på Youtube.

 • 0
 • Share


2018/12/19 12:18
You are my Solskjaer

Sången har vi redan…

You are my Solskjaer,

My Ole Solskjaer,

You make me happy, when skies are grey,

Oh Alan Shearer, was fucking dearer,

So please don’t take, my Solskjaer away.

 • 0
 • Share


2018/12/19 12:09
Solskjaer om Pogba

”Jag skulle [bygga laget runt Pogba], ingen som helst tvekan,” sa Ole Gunnar Solskjaer i augusti, inför Moldes Europa League-kval mot Hibernian.

”Jag hade honom med David [Gray] och Etzaz [Hussain], som spelar för mig imorgon.

”Det visar bara hur långt pojken har kommit. Paul är en fantastisk pojke så förhoppningsvis kan vi bygga laget runt honom och behålla honom.”

Det Solskjaer syftar på är att han arbetade med Pogba då han var tränare för Uniteds reservlag. Även Jesse Lingard fick då uppleva Solskjaer som tränare. På den tiden var både Lingard och Pogba fortfarande juniorer, så speltiden i reservlaget var högst begränsad.

 • 0
 • Share


2018/12/19 11:58
Mer läsning…

 • 0
 • Share


2018/12/19 11:56
Álvarez kvar?

Manchester United fortsätter att vara snåla med information om a-lagets ledarstab. Idag bekräftas att Mike Phelan ansluter som a-lagstränare medan Michael Carrick och Kieran McKenna blir kvar i ledarstaben.

I övrigt får vi ingen information alls. Det är förväntat att övriga tränare i José Mourinhos ledarstab också har lämnat klubben, men ingen officiell information föreligger.

Samtidigt rapporteras att målvaktstränaren Emilio Álvarez blir kvar i klubben. Det innebär i så fall att David de Gea inte behöver bekymra sig om en ny målvaktstränare.


 • 0
 • Share


2018/12/19 11:24
Carrick och McKenna idag också

Även idag får Michael Carrick och Kieran McKenna leda a-lagets träning. Sedan är det väl rimligt att Ole Gunnar Solskjaer gör sin första träning imorgon. En kan samtidigt anta att Carrick och McKenna kommer att ha en stor del i att välja startelvan mot Cardiff. Även om Solskjaer säkert har följt United så har Carrick och McKenna givetvis bättre koll.

Carrick och Solskjaer känner varandra sedan tidigare, då de var lagkamrater säsongen 2006/07. Sedan var Solskjaer kvar i klubben till 2010, bland annat som anfallstränare i a-laget under säsongen 2007/08. McKenna bör dock bli en ny bekantskap för Solskjaer.


 • 0
 • Share


2018/12/19 11:15
Tillbaka till Molde

När Ole Gunnar Solskjaer har avslutat säsongen i United kommer han att återvända till sitt jobb i Molde. Det bekräftar den norska klubben på sin hemsida.

”Att Manchester United frågar Molde om att få låna en manager är ju i sig själv en begivenhet, och inte minst en tillitsförklaring både till Ole Gunnar och Molde,” säger Moldes administrerande direktör Oystein Neerland.

”Vi är positiva till att låna ut Ole Gunnar, vi önskar både honom och klubben framgång. Det här är en stor sak för Molde, vi tror att det kommer att vara utvecklande och ytterligare sätta Molde på fotbollskartan.”

Det bör således utesluta Solskjaer som en kandidat till jobbet, oavsett hur det går.


 • 0
 • Share


2018/12/19 11:04
Managerprofil Ole Gunnar

Han har länge haft en spelarprofil hos oss, nu fick vi också anledning att knåpa ihop en tränarprofil kring Ole Gunnar Solskjaer.

Ni hittar den här.

 • 0
 • Share


2018/12/19 10:43
Solskjaers egna ord

Vi har naturligtvis också fått Ole Gunnars första egna ord som Unitedtränare.

”Manchester United finns i mitt hjärta och det känns underbart att komma tillbaka i den här rollen. Jag ser verkligen fram emot att jobba med den väldigt talangfulla trupp vi har, personalen och alla i klubben.”

Standarduttalande 1A i och för sig, men det är så det fungerar numera.

Updated: 2018/12/19 10:45
 • 0
 • Share


2018/12/19 10:38
Woodwards ord

VD Ed Woodward har naturligtvis bara bra saker att säga om sin nya tränarrekrytering.

”Ole är en klubblegendar med enorm erfarenhet, både på planen och i tränarroller. Hans historik i Manchester United betyder att han lever och andas kulturen här, och alla i klubben är förtjusta att ha honom och Mike Phelan tillbaka. Vi är övertygade att de kommer ena spelarna och fansen när vi ger oss in i andra halvan av säsongen.”

 • 0
 • Share


2018/12/19 10:31
Resten av säsongen alltså

Det blev alltså som vi trodde, och som United ”råkade” avslöja sent igår kväll. Norrmannen, superinhopparen och baby facet Ole Gunnar Solskjaer blir tillfällig manager för Manchester United. Kontraktet är skrivet till slutet av den här säsongen.

United uttrycker det som att han tar över direkt och kommer finnas på plats tills dess att en ny tränare är hittad och kontrakterad. Om Solskjaer finns med en en potentiell lista över att bli mer än en tillfällig tränare vet vi i nuläget ej, inte heller om han själv skulle vara intresserad av det.

Med sig får han Mike Phelan (mer om honom senare) samt att Michael Carrick och Kieran McKenna stannar kvar som hjälptränare.

 • 0
 • Share


2018/12/19 10:23
Ole Gunnar Solskjaer tar över

Tjugo minuter över tio på onsdagsförmiddagen stod det klart. Ole Gunnar Solskjaer tränar Manchester United resten av säsongen 2018/19.


 • 0
 • Share