Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Klart ni kan spela fotboll

Embed from Getty Images

Jag vill tro att spelarna bad Ole Gunnar Solskjaer om att få gå ut på planen och ha kul. 

Och som de gjorde det. 

Manchester United krossade Cardiff i Wales med 5-1. Det är också första gången United gör fem mål i en och samma Premier League-match sedan 2013 och sir Alex Fergusons sista match mot West Bromwich (5-5).

Glädjen och rörelsen var tillbaka. De där grundläggande som en fotbollsspelare ska kunna var tillbaka, passa bollen och ta en ny position är ett exempel.

Låt oss börja med försvaret. De Gea, Young, Lindelöf, Jones och Shaw skötte sig exemplariskt. Stabila, släppte sällan in något och Cardiff var aldrig nära. ”Vigge” sprang upp och tog initiativet för att anfalla. Spelade fram Rashford till jätteläge som tyvärr inte resulterade i något.

Mittfältet med Matic, Herrera och framför allt Pogba var en befrielse att se. Fransmannen var inblandad i fyra mål. Pogba hade kul på planen, han visade för alla vad han egentligen kan. Han visade hur fel José Mourinho hade om honom. Manchester United måste bygga laget runt världsmästaren.

Läs mer om matchen:

Martial, Rashford och Lingard nätade alla, och den sistnämnda gjorde det två gånger om. Samtidigt måste vi väl snacka lite om Martials mål, kvalité rakt igenom. Återigen, springa, släppa bollen i tid och ta en ny position. Att spela fotboll måste inte vara så mycket mer komplicerat än så.

Grabbar, ni ser ju att ni kan spela fotboll!

Det var ändå fint att se glädjen från tränarbänken i samband med 4-1-målet, detta trots att matchen var mer eller mindre avgjord.

https://twitter.com/utds_updates/status/1076565534701805568

Jag tänkte innan jag började skriva detta att jag ska försöka ta ner oss på jorden, för det var ju ”bara” Cardiff. Men det gick inte så bra. Jag, likt många andra supportrar hade längtat efter en sådan insats. Anfalla, anfalla och anfalla lite mer. Spela attraktiv offensivfotboll och våga ta risker. För det är ju något jag märkte också på spelarna under gårdagens match. De försökte ta mer risker, och även om de inte alltid lyckades så försökte de i alla fall. Manchester United sprang också mer än vad motståndarna gjorde. Jag vet inte när det hände senast.

Nu får spelarna bättre självförtroende och mer tro på sig själva. Ole Gunnar Solskjaer får lite mer arbetsro för att kunna bygga vidare sitt lag, sedan får vi ta det därifrån.

Jag ser nu fram emot Manchester Uniteds nästa match, det har inte jag gjort på rätt länge.

Presskonferens

”Det har varit en tuff vecka för alla. Att försöka hitta fokus och kunna koncentrera dig är svårt. Jag känner klubben och alla som jobbar. Jag har haft det jättebra de senaste dagarna. Spelarna gjorde sitt yttersta och Rashford bara sprang och sköt. Det var ett snyggt mål av honom. De är duktiga spelare allihopa, jätteduktiga och idag visade de det. ”

”En sak jag tog upp med spelarna idag var att spelar du för Manchester United så måste du springa mer än dina motståndare. Så länge vi behåller standaren så kommer vi plocka poäng. Det gäller att jobba hårdare än alla, passa bollen framåt sedan kommer vi alltid hitta chanserna. När du spelar i den här klubben så vill du ha bollen. När vi väl får bollen så är det upp till oss att förvandla det till något positivt.” 

Se hela presskonferensen nedan: 

Paul Pogba om José Mourinho

”Vi vann titlar med José och jag vill tacka honom för det. Vi jobbade ihop även om det inte gick så väl. Han gjorde så att jag utvecklades som person och som fotbollsspelare. Det är historia nu, jag vill tacka honom för tiden här. Nu vill jag att vi fokuserar på nästa match och försöka plocka poäng. Vi vill gå tillbaka till toppen. Lagets insats idag var jättebra.” 

Jobbet är Pochettinos om han vill

Det är ingen hemlighet att Tottenhams Mauricio Pochettino ligger högt upp på potentiella tränare för Manchester United till sommar.

Paul Wilson på The Guardian ställer frågan om huruvida Pochettino är villig att ta sig an Manchester United eller inte, detta efter att ha byggt Tottenham till vad de är nu under de senaste åren. Samtidigt skriver han att det uppstår en dilemma för honom om Real Madrid skulle komma och knacka på, vilket mycket möjligt också kan hända.

Paul Wilson skriver vidare att det kommer vara ett oerhört tufft beslut för Mauricio Pochettino att ta. Han menar att det inte kommer bli lätt varken om han tackar nej för en sådan möjlighet, att träna en klubb som är så pass stor som Manchester United – eller att han lämnar Spurs efter det han har byggt där.