Dagen efter: Ett stort steg framåt för oss

Embed from Getty Images

Vad skall man säga så här med ett halvt dygns distans till att United slagit ut Arsenal i FA-cupen, och att segern faktiskt var ganska rättvis. När United hade 2-0 lyckades Arsenal reducera, men sedan var det egentligen bara vid ett tillfälle som det på riktigt brann till och var nära en kvittering, men då låtsades Sergio Romero att han var David de Gea och undanröjde det hotet. 

Anledningen till att United nu lyckats ta åtta raka vinster tror jag att ni ser på Ander Herreras Instagrambild som ni hittar allra längst ned i artikeln.

Solskjaer har kommit in och gett det här laget en känsla för vad United är, en känsla av att det är okej att misslyckas och att offensiven alltid är prioriterad. Efter två och ett halvt år av hängslen och livrem räcker det väldigt långt, hur långt är dock svårt att svara på. Igår kväll kände jag mig så gott som helt bestämd, att Solskjaer så klart skall få ett längre kontrakt och fortsätta på det han startat. Med en natts sömn så är jag fortfarande inne på att vi inte vet hur laget hanterar en ordentlig motgång, och det är något vi borde invänta innan vi bestämmer oss för Solskjaer (eller någon annan för den delen).

Embed from Getty Images

Nu är vi i alla fall vidare i FA-cupen, och på tisdag väntar ligan igen där vi skall fortsätta gå för Champions League-platsen. Får vi nio raka då? Vem vet.

Lottningen till nästa runda i FA-cupen sker för övrigt på måndag kväll, vi rapporterar givetvis om den här på muss.se.

Mer från matchen

Solskjaers presskonferens

Solskjaer träffade pressen direkt efter matchen, och han tyckte kvällen var ett stort steg framåt sett till prestation och lagets struktur. Något han också sa att laget specifikt tränat på, att kunna försvara bättre mot bra lag.

…om Lukakus position

Romelu Lukaku utgick från högerkanten idag, något Solskjaer verkar se som ett bra taktiskt alternativ för laget. Norrmannen berömde Lukakus inlägg, även om det inte blev så många idag, hans förmåga att hålla i bollen och naturligtvis hans framspelningar till målen.

Solskjaer berömde också Alexis, och sa att han kommer bli ännu bättre.

…om målsättningarna förändrats

Med åtta raka segrar är det kanske inte onaturligt att frågorna om norrmannens målsättning förändrats. Läget i ligan ser ofantligt mycket bättre ut nu än i december, och vi är också vidare till FA-cupens femte omgång – och två andra topp sex-lag har redan åkt ut.

Solskjaer vill dock inte kännas vid detta. ”Nej, nej. Jag är inte här för att bli upphetsad, jag är här för att förbättra laget och förbättra spelarna och se fram emot nästa match. Nu är det en stor ligamatch hemma igen för oss.”

…om spelarnas glädje

Jesse Lingard firade sitt mål med en moonwalk, något Ole fick bekräfta att han troligen aldrig gjort. Men han ser det också bara som positivt att spelarna firar, då det visar att de är glada. Han tycker också att man skall fira varje mål som om det är det sista målet man någonsin gör, något jag ställer mig bakom till 100 %. (Okej, gör man en reducering till 1-5 kanske det inte gäller, men ni fattar.)

…om Jesse Lingard

Solskjaer tog chansen att hylla Jesse Lingard rejält. ”Jesse är en spelare för stora matcher, han har visat det för England och han har visat det för oss. Han kommer alltid upp med mål, förra årets kontringsmål mot Arsenal [till exempel], så Jesse är någon som vi aldrig tvivlar på att sätta in i ett Man United-lag. Och han har kommit upp genom systemet, han vet vad detta betyder, han vet historien, om alla kontringsmål mot Arsenal. Han är någon vi ser efter.”

Se hela presskonferensen här.

Spelarreaktioner

Spelarna var naturligtvis nöjda efter matchen igår, här har ni ett urval av reaktioner. Till exempel en Jesse Lingard som moonwalkar med tungan rätt i mun.

Lindelöf keeps rolling on.

Lukaku står på knä med Alexis samtidigt som han vill dansa med Lingard.

https://www.instagram.com/p/BtE4Y8NBLzt/

Ashley Young stod för ett litet slantsinglingsskämt.

Och slutligen lite Herrera vars bild kanske bäst säger något om känslan från igår.