Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Smalling är tillgänglig, ungdomarna kommer att få chansen

Ole Gunnar Solskjaer har idag snackat med media inför morgondagens match mot Burnley. Som vanligt var den tillfälliga managern på gott humör.

  • Chris Smalling är tillgänglig igen.
  • Matteo Darmians framtid är fortfarande oviss.
  • Andreas Pereira kommer inte lämna på lån.

Förutom Solskjaers presskonferens så diskuteras teknisk direktör och skadeläget i PSG.

Glöm inte att läsa vår införrapport!

Solskjaers presskonferens

Det blev en presskonferens som behandlade väldigt många olika saker. Störst fokus nästan på ungdomsspelare.

…lagnyheter

”Chris [Smalling] har tränat i en vecka nu. Han ser bra ut. Nu handlar det om när vi får in honom i laget.”

Solskjaer menar att United spelar så många matcher att alla får chansen. När det blir en match i veckan ”kan det bli ett problem”.

”Vi roterar även under matcher. Vi kan byta in Anthony [Martial] och Rashy [Marcus Rashford] för Alexis [Sánchez] och Rom [Lukaku], som gjorde ett fantastiskt jobb [mot Arsenal]. Det kommer bara att hjälpa oss.”

Marouane Fellaini och Marcos Rojo är kvar på skadelistan.

…om Burnley

Resultaten och prestationerna säger att Burnley nu är på gång igen. ”De kommer att slåss för tre poäng. Fysiken, anfallsparet. Du måste vara beredd.”

Samtidigt påpekar managern att United också har presterat betydligt bättre än tidigare under säsongen.

…om Lingard

”Han har energi, stål. Han kan spela på olika positioner, på mittfältet, släpande anfallare, på båda kanterna. Jag är så glad för honom.”

Solskjaer pratade även om hur Lingard bra är med de yngre spelarna.

…om Darmian

Matteo Darmian har kopplats samman med en flytt till Italien.

”För tillfället kan jag se alla stanna i klubben. Inga avtal är gjorda. Det är några dagar kvar. Jag är inte så involverad i förhandlingarna. Det som händer händer.”

…om Pereira

Andreas Pereira kommer däremot stanna i klubben.

”Nej, jag kan inte se honom gå på lån. Han har gjort det fantastiskt på träning. Jag kände till honom sedan tidigare. Jag kan se honom spela ganska många matcher för oss innan säsongen är över.”

…om jobbet

”Jag älskar det. Förbättringen jag kan se på många sätt, från Tottenham till Arsenal bara. Strukturen och hur vi lär känna varandra bättre. De första matcherna sa alla att det bara var anfall, anfall, anfall. Det är det andra jag har varit nöjd med. För vi har inte släppt till många chanser.”

…norsk eller engelsk?

”Jag ser mig som en Man United-produkt. Den största delen av mitt fotbollsliv har varit här i Manchester.”

…om ungdomar

England har ovanligt många talanger av högsta klass just nu. Den senaste tiden har vi sett flera flytta utomlands och fler verkar haka på. 

”Det är något du måste hålla koll på. Avståndet från U18 till a-laget är så stort. Nu för tiden har spelarna mindre tålamod. Vad är den bästa vägen fram i ett topplag? För vissa lag längre ner spelar en annan fotboll.”

Solskjaer nämner Jadon Sancho som exempel på spelare som har tagit en annan väg.

”Jag har varit i mitten med reserverna. Du måste förbereda spelarna. Det är inte enkelt i reserverna. Det diskuteras i timtal.”

Paul Pogba kanske inte hade varit där han är nu om han inte hade gått till Juventus?

”Jag är inte säker på det. Topptalangerna hoppar över reserverna. Som Giggsy gjorde. Paul gjorde sex eller sju matcher i reserverna. Han hade nog varit i a-laget om han hade stannat. Han har vunnit VM, spelar bra för United, han skulle nog inte ha gjort något annorlunda.”

Solskjaer säger också att det finns spelare som knackar på dörren.

”Vi har några i ungdomslaget, som vi vill se, som vi nog kommer se innan säsongen är över. Hur ser vi ut nästa säsong? Mason [Greenwood], Jimmy Garner, Ethan…”

United har flera Ethan i klubben (Galbraith, Hamilton, Laird). Det bör ha varit försvararen Ethan Laird som Solskjaer menade. Laird är nästan alltid bra när han spelar. Han har dock varit ute med en skada i en månad eller två, så någon nära förestående a-lagsdebut är det knappast tal om.

Samtidigt har United många alternativ offensivt, som inte har spelat så mycket. Så det är inte bara för ungdomarna att kliva rakt in i laget.

”Vi är här för att få resultat också.”

En journalist undrade om Solskjaer redan planerar för att vara i United nästa säsong. Managern svarade att det planeras för nästa säsong oberoende av vem som är manager.

Teknisk direktör fortfarande aktuell

John Cross på Mirror menar att Uniteds jakt på en teknisk direktör fortlöper, Ole Gunnar Solskjaers succé till trots. Atlético Madrids Andrea Berta ses som ett mycket troligare alternativ än andra namn som har diskuterats. Paul Mitchell, nu i RB Leipzig, anses vara för oerfaren.

Ingen Neymar mot United

Mycket tyder på att Paris Saint-Germain kommer att få klara sig utan Neymar i mötet med Manchester United. Rapporter i Frankrike säger att brasilianaren inte har någon chans.

PSG:s tränare Thomas Tuchel var inte riktigt lika tydlig.

”Det kommer att bli väldigt svårt, det är klart,” säger Tuchel enligt Sky Sports. ”Det är för tidigt att prata om ett comebackdatum.”

PSG har också nyckelspelaren Marco Verratti på skadelistan. 

Lottning ikväll

Manchester United är klara för omgång 5 i FA-cupen. Vilka vi får möta där får vi besked om ikväll. Lottningen äger rum ungefär klockan 20.20. Vi återkommer givetvis med en artikel om det här på Muss.se.