Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Han behöver sniffa sig till chanser

Fredag, två dagar till match och dagen efter deadline day mötte Ole Gunnar Solskjaer pressen. Som brukligt handlade det inte speciellt mycket om matchen på söndag, det blev istället stort fokus på Marouane Fellaini som kommer lämna klubben (inget bekräftat i skrivande stund, men det kommer hända) och kanske ännu mer på Anthony Martial som skrev på ett nytt kontrakt igår.

Gårdagen

Det hände en del i samband med gårdagens deadline day. Kolla igenom våra artiklar om ni missat.

Presskonferensen

Solskjaer fick inleda presskonferensen med att redogöra för lagets skadesituation, med fokus på Anthony Martial som missade tisdagens match och Paul Pogba som haltade efter samma match.

Norrmannen kom dock med lugnande besked, även om de inte haft en riktig träning efter matchen så sa Pogba att det förhoppningsvis inte är något fel på honom och gällande Martial så har gjort rehab de senaste dagarna men skulle träna som vanligt under fredagen.

…om Fellaini

Marouane Fellaini lade Instagramstory igår, med en bild på honom och tre andra personer på en flygplats och texten ”Let’s go”, något som egentligen inte bekräftar att han är på väg till Kina men det är så det tolkas.

Solskjaer fick frågan vilka diskussioner han har haft med Fellaini om huruvida han skulle stanna eller lämna. På detta var Solskjaer noga med att påpeka att inget är officiellt, att de haft bra diskussioner men att han inte kan säga mer i nuläget. Att det inte kom något förnekande om att en affär är på väg är dock ett tillräckligt tydligt tecken på att Fellaini gjort sin sista match för United.

Vi påminner också igen om att Kinas transferfönster stänger 28 februari, så fram tills dess får de värva spelare. Det var alltså inte nödvändigt att det skulle ske igår.

…om Martial

Stora delar av presskonferensen handlade av naturliga skäl om Anthony Martial och det faktum att han skrev på ett nytt femårskontrakt i går.

Embed from Getty Images

Frågorna om Martial kom i olika delar av presskonferensen. Det pratades om honom, sen vidare till lite prat om Leicester för att sedan återkomma till honom igenom.

Sammanfattningsvis så verkade Solskjaer väldigt nöjd över att kontraktet är i hamn, och att det är en bekräftelse på att klubben tror mycket på honom och hans fantastiska potential.

Han var också tydlig med vad han vill se mer av från fransmannen, vilket är fler löpningar in bakom försvararna och att göra fler ”enkla” mål (tap-ins, som Solskjaer kallar det på engelska). Martial skall också ha frihet att ta sig in i banan, att han utgår från vänster är mer i det defensiva spelet – med boll skall de offensiva spelarna löpa runt för att skapa så bra chanser som möjligt och Solskjaer vill ha fransmannen inne i boxen med hans effektivitet.

Han ser inte heller några hinder för hur bra Martial kan bli, och berömmer hans snabba fötter och konstaterar att han sällan missar chanser men att han måste sniffa till sig fler chanser för att göra ännu fler mål.

Gällande ett långvarigt samarbete mellan Martial och Marcus Rashford så ser Solskjaer stor potential, att de förhoppningsvis har många år tillsammans och kommer lära känna varandra än mer. Norrmannen poängterar flera gånger att båda två är bra på att göra snygga mål, men också måste bli bättre på att göra de enkla målen som ökar på ens målskörd till de riktigt höga siffrorna.

…om Leicester

Leicester har varit ett spöke för många topplag den här säsongen, med att ha vunnit över Manchester City hemma, Chelsea borta och i onsdags klarade de också oavgjort borta mot Liverpool.

Enligt Solskjaer är de ett lag fullt av energi, snabbhet och mycket bra försvarsspel. Han konstaterar att det kommer bli en utmaning, men att United gillar utmaningar.

Se presskonferensen här. Andra halvan är embargo till lördag kväll, så den återkommer vi med i söndagens matchdagsblogg.