Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp Fulham

Embed from Getty Images

Manchester United har tagit tåget ned till London, 13.30 imorgon väntar bortamatch mot kraftigt nedflyttningshotade Fulham. Den kanske mest överraskande detaljen i truppen var att den är svensklös, då Victor Lindelöf av allt att döma får vila inför matchen mot Paris Saint-Germain på tisdag.

Följande spelare åkte enligt Manchester Evening News med tåget:

Målvakter: De Gea, Romero, Grant
Försvarare: Dalot, Young, Jones, Bailly, Smalling, Shaw
Mittfältare: Matic, McTominay, Herrera, Mata, Pogba
Anfallare: Chong, Lukaku, Rashford, Lingard, Sanchez, Martial

Vi skall börja med att konstatera att truppen alltså bygger på de spelare som Manchester Evening News fotografer lyckades få syn på vid Stockport Station. De kan hända att de missat någon, eller att någon anslutit från annan plats, men de har förhållandevis ofta rätt.

Så, Solskjaer tog alltså med 20 spelare, vilket innebär att två kommer få sitta på läktaren. En inte allt för vågad gissning är att Lee Grant är den ena, personligen hoppas jag att Tahith Chong inte blir den andre, men han ligger väl illa till. Vem det blir får vi veta en timme före matchstart imorgon, och oavsett så är det roligt att Solskjaer fortsätter ta med någon av de unga talangerna titt som tätt, att se och lära skall inte underskattas.

Embed from Getty Images

Av etablerade spelare saknas Antonio Valencia, Matteo Darmian och Marcos Rojo på grund av skador, samt att Andreas Pereira, Fred och Victor Lindelöf inte syntes till på tåget.

Pereira gjorde en mindre bra insats mot Burnley och var sedan inte med i matchtruppen mot Leicester, Det får antas att Solskjaer just nu vill se mer från honom innan brassen blir aktuell igen. Den andre brassen (Fred) är något mer förvånande. Han har inte spelat mycket det sista, så det finns ingen anledning att vila honom och han skall inte vara skadad – det ser helt enkelt ut som en petning från matchtruppen.

Victor Lindelöf tränade med laget idag, och i hans fall kan vi nog vara tämligen lugna med att det är en match vila som gäller. Smalling är tillbaka från skada, Bailly och Jones är båda i matchform, att då vila Lindelöf inför tisdagens match känns bara smart så här på förhand.

Mer inför matchen

Avslutningsvis påminner vi om våra andra artiklar inför matchen.