Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fjärdeplats; Champions League; Tränarfrågan

Vi kickar igång den nya veckan med ett sedvanligt nyhetssvep, där fokus till stor del ligger på mötet med PSG i Champions League på tisdag. Fransmännen åker till Old Trafford med ett par tunga avbräck, men ses trots det som favoriter, enligt David De Gea.
Vi plockar även upp ett rykte gällande Solskjaers vara eller icke vara som permanent tränarlösning. 

Fjärdeplatsen

Men vi börjar med att konstatera att fjärdeplatsen nu tillhör United. Det var nog inte många som trodde på en kamp om en Champions League-plats för knappt två månader sedan. Men efter Solskjaers intåg har United fått upp ångan rejält, samtidigt som Arsenal och Chelsea inte har hittat någon som helst kontinuitet. Det här är första gången sedan Premier League sparkade igång i mitten av augusti som United befinner sig inom topp fyra.

Tack vare en bekväm 3-0 seger mot Fulham i lördags, följt av Citys förnedring av Chelsea i söndags innebär det att fjärdeplatsen ligger i Uniteds händer, en poäng före både Arsenal och Chelsea. Värt att notera är också att vi gått om de bägge Londonklubbarna på målskillnad med en marginal på ett mål (United +17, Arsenal, Chelsea +16).  Efter 26 spelade omgångar har United nu inkasserat 51 poäng.

Spaning på Etihad

Vi kan även nämna att Ole Gunnar Solskjaer och Uniteds förstelagstränare, Kieran McKenna, under söndagen befann sig på just Etihad för att bevaka stormötet mellan Manchester City och Chelsea. Med största sannolikhet var det bortalaget man var där för att spana in. United ställs nämligen mot Chelsea i kvartsfinal i FA-cupen, nästa måndag (18/2).

Sådana här besök brukar ju ofta handla om att exploatera och hitta svagheter hos objektet, något som uppenbarades rejält, då Maurizio Sarris mannar inte hade en tillstymmelse till suck att sätta emot City. Slutresultatet skrevs till 6-0, och frågan är vad Solskjaer och McKenna egentligen kan ta med sig efter att ha bevittnat den här överkörningen.

De Gea om PSG

Så var det äntligen dags för slutspel i Champions League och det vankas stormatch på Old Trafford. United tar som bekant emot PSG och med tanke formen senaste tiden råder det givetvis en optimism, både i laget och bland fansen. PSG har dessutom en diger skadelista med många tunga avbräck, där Neymar får ses som det tyngsta. Brassen dras med en fotskada och väntas missa även returen i Paris om två veckor. Lägg där till att Edinson Cavani tvingades utgå i PSG:s senaste vinst mot Bordeaux och missar tisdagens möte. Även Marco Verratti har haft skadebekymmer, men sägs kunna delta.

Vissa skulle nog hävda att detta ger United ett litet favoritskap, dock inte David De Gea.

”Det kommer bli intensivt, en stor match att spela, mycket speciell. PSG är ett fantastiskt lag med några av världens bästa spelare. De är favoriter. Men vi kommer vara väldigt motiverade. Det är en match alla vill spela och vinna. Det är de små detaljerna som avgör, det kommer bli tajt,” säger spanjoren i en intervju med franska Telefoot, här återgiven av Manchester Evening News.

Neymars frånvaro bör givetvis ses som något positivt för Uniteds del, men De Gea menar att han gärna hade ställts mot fixstjärnan.

”Det gör mig ont att han inte är med, att en sådan spelare inte kan spela i det här viktiga mötet. Det är synd. Men jag vet, trots att han är en otrolig spelare, att de har andra, högkvalitativa spelare som kan kliva fram istället.

Samtidigt som han menar att PSG är favoriter, är han tydlig med att United kommer vara att räkna med och är fullt kapabla att vinna titeln.

”Vi har laget för att vinna något. Paul Pogba är fundamental för oss och Anthony Martial är ostoppbar. Vi kommer kriga för att gå hela vägen, men först måste vi slå ut PSG, efter det får vi se.”

Fellaini om sista tiden i United

Ni har väl inte glömt Marouane Fellaini? Belgaren lämnade som bekant United för Kina och Shandong Luneng, i januarifönstret. Nu avslöjar han att det hade kunnat bli en helt annan klubbadress om han hade lämnat i somras. Nämligen PSG. Något som hade inneburit att han hade varit i motståndarlaget under tisdagens Champions League-möte. I en intervju med Telefoot, även här återgiven av Manchester Evening News, där han endast kunde svara ja eller nej, fick han frågan om han kunde skrivit på för PSG i somras, varpå Fellaini svarade ”ja”.

I intervjun uppkommer även den infekterade relationen mellan Paul Pogba och José Mourinho, där 31-åringen menar att Pogba hade stannat i United, även om Mourinho hade blivit kvar i klubben. Det är något vi utomstående endast kan spekulera kring huruvida det stämmer eller inte, men ärligt talat är det nog inte många som funderar över det nu.

Angående Fellainis avsked från United säger han att det var tråkigt att lämna, men samtidigt nödvändigt då hans speltid under Solskjaer inte kunde garanteras.

”Det var tråkigt, men jag kände att det var på tiden att gå vidare.”

Solskjaer som permanent lösning?

Fram med saltkvarnen. Ja, vi avslutar nämligen dagens svep med en nyhet från The Sun, och säga vad man vill om det, men man slår på stort och skriver att Ole Gunnar Solskjaer kommer att få jobbet som permanent manager i United. Vi ska givetvis inte dra några förhastade slutsatser, men det bör åtminstone nämnas.

Embed from Getty Images

Norrmannen har inlett tränarkarriären i United med tio segrar på elva matcher, något som gjort ägare, Avram Glazer, övertygad om att Solskjaer är rätt man för jobbet. Amerikanen reste till London för att se United vinna mot Fulham i helgen och det sägs att han ska ha pratat med Solskjaer i omklädningsrummet efteråt. Han ska dessutom sedan tidigare varit i kontakt med norrmannens agent, Jim Solbakken.

Om dessa uppgifter skulle visa sig stämma, innebär det isåfall slutet på spekulationerna kring vem som ska ta över till nästa säsong. Det mest förekommande namnet i den diskussionen har främst varit Tottenhams tränare, Mauricio Pochettino.

Presskonferens

I och med morgondagens drabbning i Champions League kommer en presskonferens hållas vid kl 15 i eftermiddag på MUTV. Mer om detta kommer senare under dagen.