Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Suarez skadeläge; United verkar säga nej till Bale; Shaw skadad

Embed from Getty Images

Det är ett tufft skadeläge för United och listan har just blivit ännu längre. Rådande skadeläge, både i United och i andra klubbar, avhandlas i dagens nyhetssvep varvat med lite transfersnack.  

Suarez borta 10 – 15 dagar

Igår kunde vi rapportera att Luis Suarez ser ut att kunna missa Barcelonas Champions Leaguematch mot United  den 10 april. Barcelonas medicinska team kunde under måndagen konstatera att det rör sig om en stukad fotled och att uruguayanen beräknas bli borta 10 – 15 dagar. Det skulle i så fall innebära att Suaraz är tillbaka i spel till Champions League drar igång igen.

Ingen Gareth Bale till United

Det har under lång tid spekulerats kring huruvida Real Madrids Gareth Bale ska vara på väg till United eller inte. Redan under Fergusons tid (2007) gjordes ett försök att kontraktera honom från Southampton. Men affären gick aldrig i lås. Istället tog Bale en sväng om London för att sedan hamna i Spanien 2013.

Embed from Getty Images

Nu meddelar en källa till ESPN FC att Manchester United tillslut ska ha bestämt sig för att inte göra någon ytterligare ansträngning för att värva den 29-åriga walesaren till klubben. Detta trots att han kan bli tillgänglig redan i sommar även om hans kontrakt med Real löper till och med säsongen 2020 – 2021. Anledningen ska vara att United vill fokusera på att värva yngre talanger till klubben. Dessutom anses kostnaderna vid en eventuell affär bli på tok för höga, särskilt med tanke på Bales ålder.

Skadeläget

Tidigare idag kunde vi i vår landslagskoll rapportera att Luke Shaw lämnat återbud till det engelska landslaget efter att han åkt på en skada. Hur omfattande skadan är vet vi ännu inte.

Luke Shaw blir ytterligare en i en lång rad av skadade spelare i Uniteds trupp. Belgian Red Devils rapporterade från sin träning att Lukaku inte varit med pga fotskada som nu röntgats.