Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Återbud från Lukaku, Matic; Rashford skadad; Pogba om Solskjaer; Zlatan mot Class of ’92

Det är en ny dag under landslagsuppehållet vilket innebär nya återbud från Manchester United-spelare. Nu är det Romelu Lukaku och Nemanja Matic som har tvingats lämna återbud, medan Marcus Rashford kämpar med en fotskada.

Sedan tidigare har Luke Shaw och Anthony Martial lämnat skadeåterbud medan Victor Lindelöf tackade nej till landslagsspel av personliga skäl.

Samtidigt har vi ett mindre ordkrig mellan Zlatan Ibrahimovic och Class of ’92. I betydligt positivare nyheter så ramlar det in pengar i damfotbollen medan Paul Pogba tycker att Ole Gunnar Solskjaer ska få jobbet som Unitedmanager.

Inget landslagsspel för Matic

Nemanja Matic har lämnat återbud till Serbiens landskamper. ”Nemanja Matic kommer inte att spela i Wolfsburg och heller inte i Lissabon,” säger förbundskapten Mladen Krstajic enligt det serbiska förbundets hemsida. ”Han spelade i den senaste matchen [för United] men han var inte kvar på planen matchen ut.”

Inget landslagsspel för Lukaku

Som Nemanja Matic så också Romelu Lukaku. Undersökningen av hans fot visar att han inte hinner komma i speldugligt skick under landslagsuppehållet. Rapporterna är dock tämligen positiva och Lukaku förväntas kunna spela fotboll om en vecka. Detta enligt Mirror, som hänvisar till belgiska källor.

Stämmer den prognosen innebär det att Lukaku kommer att vara tillgänglig mot Watford när klubblagsfotbollen är tillbaka den 30 mars.

Rashford frågetecken för England

En som är kvar i landslaget är Marcus Rashford. Enligt John Cross på Mirror är det emellertid osäkert om han kommer till spel mot Tjeckien på fredag.

Cross menar att Rashford fortfarande lider av den fotskada han ådrog sig mot Liverpool den 24 februari. Anfallaren ska ha spelat skadad sedan dess. Som han har spelat verkar det vara rimligt att så är fallet.

Lingard tränar i Dubai

Jesse Lingard gjorde comeback mot Wolves men var inte aktuell för landslaget. Istället har han rest till Dubai för träning i värmen. Förhoppningsvis är han fit for fight efter uppehållet.

Rojo tränar i Argentina

Marcos Rojo är samtidigt i Argentina för träning med hans gamla klubb Estudiantes.

Zlatan mot Class of ’92

Zlatan Ibrahimovic menar att Manchester United lever i det förflutna.

”Allting som händer bedöms mot Fergusoneran,” säger Zlatan i en intervju med Mirror. ”De säger att om Ferguson var här skulle det här inte hända, Ferguson skulle inte göra det på det sättet, Ferguson skulle göra det så här. Allting var Ferguson.

”Om det var jag skulle jag säga att jag inte har Ferguson längre. Och jag kommer hit och jag vill skriva min egen historia.”

Zlatan passar också på att rikta en känga mot Class of ’92: ”De är inte där längre. De är på teve och klagar hela tiden på grund av att de inte är aktiva i klubben. Om du vill jobba för klubben gå och sök arbete i klubben. Så du kan inte vara på teve och alltid klaga och kritisera. Ja okej, du hade din tid, vi vet det.”

Samtidigt har Wales förbundskapten Ryan Giggs tagit sitt landslag till Uniteds träningsanläggning Carrington för träning inför EM-kvalet. På en presskonferens kom Zlatans kommentarer förstås upp.

”Bara Nicky [Butt] är knuten till klubben nu men när med mer än 2000 matcher mellan oss kommer vi att ha en åsikt,” säger Giggs enligt PA/Guardian.

”Ibland är det positivt, ibland är det negativt. Men det påverkar inte resultaten. Vi är supportrar, det är vad fotboll handlar om, att ha olika åsikter. Men [Zlatan Ibrahimovic] vet givetvis mer om klubben än oss.”

Pengar till damfotbollen

Barclays går in som sponsor för FA Women’s Super League. Till följd av detta kommer högstadivisionen, där United av allt att döma kommer vara ett av lagen, nästa säsong att kallas Barclays FA Women’s Super League.

Avtalet är på tre år och enligt BBC värt mer än tio miljoner pund. Nästa säsong kommer det för första gången finnas prispengar i den engelska damfotbollen, med en prispott värd 500 000 pund per säsong.

Pogba vill ha Solskjaer som manager

”Givetvis vill vi ha [Ole Gunnar Solskjaer], vi vill att han ska stanna,” säger Paul Pogba i en intervju med Sky Sports.

”Resultaten är fantastiska. Jag har en bra relation med honom, han har en bra relation med spelarna. När en spelare är glad vill han givetvis fortsätta vara glad.

”Han förtjänar det verkligen. Han kan klubben, han vet allt om den.”

Kommande landskamper

Landslagsspelet är nu igång, även om det som rapporterat är ont om a-lagsspelare i aktion. I skrivande stund spelar Lukasz Bejger från start för Polens U17 mot Ryssland (halvtidsledning 2-1). I U19-kvalet startar Angel Gomes för England mot Tjeckien, där Matej Kovar vaktar målet.

Onsdag 20 mars:

 • 14.00: Polen U17 – Ryssland U17 (EM-kval, spelas i Skottland) [Bejger]
 • 15.00: England U19 – Tjeckien U19 (EM-kval, spelas i England) [Gomes mot Kovar]
 • 17.00: England U18 – Japan U18 (träningsturnering, spelas i Dubai) [Garner, Laird]
 • 17.00: Schweiz U19 – Israel U19 (EM-kval, spelas i Frankrike) [Burkart]
 • 17.30: Belgien U18 – Tjeckien U18 (träningsturnering, spelas i Dubai) [Ramazani]
 • 19.00: Nordirland U17 – Nederländerna U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Mee]
 • 19.00: Wales U19 – Nederländerna U19 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Levitt]
 • 20.45: Tyskland – Serbien (träningsmatch) [Matic]

Torsdag 21 mars:

 • 16.00: Kazakstan – Skottland (EM-kval) [McTominay]
 • 16.00: Italien U20 – Tjeckien U20 (U20 Elite League) [Ercolani]
 • 19.00: England U17 – Schweiz U17 (EM-kval, spelas i Danmark) [Mengi]
 • 20.45: Belgien – Ryssland (EM-kval) [Lukaku]
 • 20.45: England U21 – Polen U21 (träningsmatch) [Henderson]

Landslagskollen: Stort manfall när EM-kvalet inleds