Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sánchez till Italien; Ingen Mike Down Under; Deadline för Lewandowski

Embed from Getty Images

Silly season rullar vidare. Det kan vi konstatera i dagens nyhetssvep. Alexis Sánchez verkar vara allt närmare en flytt till Italien där Inter och Juventus sägs göra upp om en signatur. Utöver det så noterar vi att Mike Phelan avslutat sitt värv i Australien, att Robert Lewandowski inte verkar komma överens om en förlängning i Bayern München och att Paul Pogba dragit till Mecka. 

Hemmastället lanserat

Först av allt. Manchester United har lanserat sitt hemmaställ för säsongen 2019/20. Mer om det finner ni i artikeln här under.

Manchester United lanserar hemmatröjan för säsongen 2019/20

Innan vi hetsar upp oss desto mer över att Paul Pogba poserar i nästa säsongs tröja så kan vi konstatera att spelare även tidigare år agerat modell för ett nytt hemma- eller bortaställ, bara för att sedan lämna klubben under sommaren.

Sánchez närmar sig Italien

Ska vi tro Miguel Delaney så är Alexis Sánchez i allra högsta grad på väg bort från Manchester United. I Independent idag rapporterar Delaney att representanter för United och Inter träffats för att diskutera en övergång. Inter är den andra italienska klubben som nämns i sammanhanget. Den andra är Juventus, något vi också rapporterat om tidigare. Knäckfrågan verkar fortsatt vara Sánchez höga lön (föga överraskande) och avgörandet för Inters del verkar ligga i huruvida chilenaren går med på att sänka sina nuvarande lönekostnader till en mer moderat nivå. Det andra alternativet är att Manchester United betalar delar av lönen och därmed ”köper sig loss” ur en synnerligen dålig affär.

Adam Crafton är inne på samma spår som Delaney. Han nämner dock också en annan möjlighet, nämligen att United i ett initialt skede skulle låna ut Sánchez till Inter. I det fallet skulle United bli tvunget att betala så mycket som 10 miljoner pund årligen i lönekostnader, en smäll man dock ska vara villiga att ta för att ”reda upp” i omklädningsrummet inför en nystart.

Phelan uppsagd i Australien

Det är förstås en självklarhet och formalitet, men Mike Phelan har nu sagt tack och hej till Central Coast Mariners i den australiensiska fotbollsligan. Phelan, som fungerade som sportchef i klubben, skulle när han i december lanserades som Ole Gunnar Solskjaers högra hand ha kvar sitt uppdrag i Australien. Nu, när Phelan åter är permanent anställd av United, har han alltså avslutat sin tjänst på andra sidan jordklotet.

Lewandowski kvar på radarn, Sancho ska ingenstans

Bayern Münchens polske landslagsanfallare Robert Lewandowski är, denna tid varje år, en källa till spekulationer. Den nu 30-årige Lewandowski ska enligt Metro, som hänvisar till ”rapporter från Tyskland”, intressera Manchester United. Lewandowski har varit en rubrikernas man i vår även av andra orsaker än flyttrykten. Ett bråk med lagkamraten Kingsley Coman ska göra att framtiden i München är osäker. Vad som torde vara en större osäkerhetsfaktor är det kontrakt han sitter på. Det löper ut år 2021 och någon uppgörelse om en förlängning har inte nåtts under den gångna säsongen. Bayern München sägs ha satt den 25 maj som deadline för Lewandowski. Då möter man Leipzig i den tyska cupfinalen.

Embed from Getty Images

Samtidigt nås vi av andra nyheter från Tyskland, och de är mindre positiva. Jadon Sancho kommer inte att bli Unitedspelare i sommar. Tror vi tvenne herrar på Independent så är United fel miljö för den unge engelsmannen.

Rashford och Lingard leker med lejonen

Marcus Rashford och Jesse Lingard är uttagna till Englands avslutande matcher i Nations League. Däremot petas Uniteds bäste spelare (han fick ju den utmärkelsen i år) Luke Shaw. Det kan tyckas något överraskande att Lingard får chansen med tanke på hans usla formkurva i vår. Rashford hör till Gareth Southgates inventarier och trots att behovet av vila var det väntat att den uttagningen kom. England möter Holland i portugisiska Guimaraes  den 6 juni i det som är semifinalen i Europa League. Vinnaren där möter antingen Portugal eller Schweiz i final. Förlorarna i matchparen spelar bronsmatch.

Pogba i Mecca

Paul Pogba fick, liksom övriga Unitedspelare, semester efter helgens debacle mot Cardiff. Fransmannen passade då på att åka till Mecka som en del av fastemånaden Ramadan.