Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Transferkarusellen rullar vidare (Pogba, Sánchez, Koulibaly, Sancho); Fletcher inte aktuell

Det är nu silly season på allvar. Detta märks i dagens nyhetssvep, där det primärt fokuseras på spelare som kan komma eller försvinna i sommar.

Samtidigt fortlöper snacket om vem som ska bli Manchester Uniteds första tekniska direktör och Ole Gunnar Solskjaer diskuterar Uniteds unga spelare.

Annars har det idag handlat om damlaget och tidigare idag bekräftades att Charlie Devlin, Naomi Hartley, Lucy Roberts och Ebony Salmon lämnar United. Positivare nyheter på damsidan då Lizzie Arnot och Kirsty Smith ska spela VM.

Manchester Uniteds damlag friställer fyra spelare

Fletcher inte aktuell som teknisk direktör

Vi börjar känna igen förloppet nu. Ett namn lanseras som toppkandidat för att bli Manchester Uniteds första tekniska direktör. Namnet kritiseras från alla håll och kanter, vanligen på grund av bristande erfarenhet. Därefter får vi så en dementi.

Den senaste tiden, senast igår, har det snackats om Darren Fletcher. Ska vi tro på BBC:s Simon Stone – och jag håller honom som långt trovärdigare än Sky Sports, som var gårdagens källa – så är Fletcher definitivt inte aktuell som teknisk direktör.

Fletcher ska emellertid ha varit i diskussion med United om en roll i klubben. Återstår att se hur det blir med den saken. Den skotska mittfältaren har ännu inte ens bekräfta att han avser lägga skorna på hyllan.

Mike Phelan var eventuellt aktuell för rollen som teknisk direktör men han fortsätter som assisterande manager till Ole Gunnar Solskjaer. Annars är det framför allt Rio Ferdinand och Paul Mitchell som har diskuterats. Något besked verkar ännu inte vara riktigt nära och vem som än blir teknisk direktör lär inte ha särdeles mycket att säga till om inför nästa säsong.

Sánchez och Pogba på utgående

Lika intressant som vem United kommer att värva i sommar är vilka som kommer att lämna klubben. Två stjärnor som av allt att döma vill lämna är Paul Pogba och Alexis Sánchez. Där kommer klubben sannolikt göra sitt yttersta för att Pogba ska stanna medan klubben garanterat är villig att göra sig av med Sánchez.

Paul Pogba önskar sig en flytt till Real Madrid och Reals tränare Zinedine Zidane vill ha Pogba i laget, rapporterar Miguel Delaney för Independent. Nu är det emellertid inte riktigt så enkelt.

Manchester United uppges kräva en övergångssumma långt över 150 miljoner pund. Dessutom uppges Pogba önska en lön som gör honom till världens bäst betalda spelare. Därmed får Real svårt att finansiera det hela. Den spanska klubben uppges söka en lösning där United samtidigt värvar från Real men det ska United inte vara intresserade av.

Vidare är ju Pogbas agent Mino Raiola avstängd, vilket försvårar det hela.

För Alexis Sánchez kan det månne bli en flytt tillbaka till Italien. Enligt Gianlucadimarzio.com ska både Inter och Juventus vara intresserade av chilenarens tjänster. De båda italienska klubbarna ska ha varit i samtal med Sánchez agent.

Lönekostnaden är dock ett problem och det kan tänkas att Manchester United måste subventionera lönen för att bli av med Sánchez.

United älskar Koulibaly, vill ha Wan-Bissaka och Sancho

BBC:s trovärdiga journalist David Ornstein går igenom Manchester Uniteds önskelista för sommaren.

  • Ornstein säger att United ”älskar” Napolis mittback Kalidou Koulibaly. Prislappen är dock ett stort problem.
  • På högerbacken är Crystal Palaces Aaron Wan-Bissaka ett önskat namn. Samtidigt ska United dock vara angelägna att utveckla Diogo Dalot och Ethan Laird.
  • Ingen mittfältare nämns och det hela kan vara beroende av vad som sker med Paul Pogba.
  • Jadon Sancho uppges vara väldigt högt på önskelistan och Sancho ska också ha United som önskemål om han återvänder till England. Kruxet är dock att Sancho vill spela Champions League-fotboll och han ska också vara skeptisk till den rådande situationen i United.

Pépé, Henderson och Tielemans

Nicolas Pépé tog vi upp som ett alternativ igår och nu skriver även Duncan Castles att United ska ha varit i kontakt med Lille för att diskutera Pépé.

Över på Sky Sports rapporteras att Leicester ska vara angelägna att snabbt säkra sig Youri Tielemans tjänster. Anledningen ska vara att de misstänker att både United och Tottenham ska vara intresserade.

Det mesta tyder just nu på att David de Gea är Uniteds målvakt även nästa säsong. Tveksamheten kring De Gea gör dock att Dean Henderson är ovillig att lämna United på en permanent transfer, rapporterar Manchester Evening News.

Det mesta tyder på att Henderson återvänder till Sheffield United på lån över nästa säsong. Skulle det dock bli så att De Gea trots allt lämnar i sommar – PSG sägs vara intresserade, nu när Real Madrid inte längre verkar vara på målvaktsjakt – så kan det kanske öppnas en lucka för Henderson. Den unga målvakten skulle då kunna dela på sysslan med Sergio Romero under en säsong då pressen på klubben kan vara mindre än normalt.

Solskjaer om de unga

Över på Manchester Uniteds app diskuterar Ole Gunnar Solskjaer framtiden för de unga spelare som har visat upp sig den här säsongen. Angel Gomes har adderat två inhopp till meritlistan medan Tahith Chong, James Garner och Mason Greenwood alla debuterade i a-laget under säsongen.

Solskjaer pratar om vikten av att lagledningen tar hand om spelarna på rätt sätt.

”Jag måste säga att det skulle vara trevligt för dem att göra en hel säsong någonstans [på lån] och spela. Men samtidigt kanske den bästa platsen att vara på är här, träna med de bästa spelarna i världen. Låt oss se vad vi bestämmer oss för med de här pojkarna, men jag kan se de flesta av dem stanna här och få sina chanser nästa år.”

Finaler för utlånad duo

Nästan alla Manchester United-spelare har nu avslutat sina säsonger. För Regan Poole och Axel Tuanzebe återstår dock varsin match före sommarlovet.

Lördagen den 25 maj ska Poole och Newport County möta Tranmere i playoffinalen i League Two. Två dagar senare är det dags för Tuanzebe och Aston Villa i avgörande Premier League-kval. För Villa bestäms det ikväll om det blir Derby eller Leeds som står för motståndet.

Både Poole och Tuanzebe tog sig till kvalfinal via straffavgörande. Poole startade och fullföljde de båda semifinalerna och gjorde dessutom mål i straffläggningen. Tuanzebe klev av på tilläggstid i förlängningen, för att ge plats för Mile Jedinak som straffskytt.

VM-spel för skotsk duo

Som väntat fick både Lizzie Arnot och Kirsty Smith plats i Skottlands VM-trupp när den annonserades idag. Därmed kan vi konstatera att det blir tre Unitedspelare i VM. Sedan tidigare är det ju klart att Alex Greenwood är med i den engelska truppen.

VM spelas i år i Frankrike, med den första matchen den 7 juni och final den 7 juli.

De tre Unitedspelarna gör sin första match den 9 juni, då lagkamrater blir fiender när England möter Skottland. Argentina och Japan är också med i gruppen.