Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Chong och Greenwood från start; uppflyttat damlag säsongsavslutar; VM-spel för Dalot

Det blir ett förhållandevis stort fokus på Manchester Uniteds damlag i detta nyhetssvep. Vi noterar också att Tahith Chong och Mason Greenwood uppges starta för herrlaget imorgon.

I övrigt lite silly season, lite avstängd agent, lite VM-spel.

Dagens stora nyhet är annars att det nu är bekräftat att Ander Herrera kommer att lämna Manchester United efter den här säsongen.

Chong och Greenwood från start imorgon

“Solskjaer kommer att ge Tahith Chong och Mason Greenwood, akademianfallarna, sina fulla debuter i söndagens hemmamatch mot Cardiff City,” skriver Paul Hirst i Times.

Ole Gunnar Solskjaer pratade på gårdagens presskonferens om en eller två ungdomar i startelvan. Ska vi tro på Hirst är det alltså klart att det blir Chong och Greenwood som får chansen i startelvan.

Hirst skriver vidare att det är troligt att Antonio Valencia börjar på bänken imorgon. Det får anses vara sannolikt att lagkapten får göra ett inhopp för att säga farväl till Manchester United.

Damlaget formellt uppflyttade

Det engelska fotbollsförbundet FA bekräftade igår att Manchester Uniteds damlag har fått licens för spel i FA Women’s Super League till nästa säsong. Det hela var förstås en ren formalitet men nu är det alltså officiellt att damlaget spelar i högstadivisionen nästa säsong.

Även Tottenham fick licens för spel i högstadivisionen. Därmed är det klart att det blir tolv lag i WSL nästa säsong. Förutom United och Tottenham spelar även Arsenal, Birmingham, Brighton, Bristol City, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester city, Reading och West Ham i högstadivisionen. Yeovil slutade sist i serien och blev nedflyttade. Nästa säsong kommer två klubbar att flyttas ned (givet att lagen underifrån får licens för spel i högstadivisionen).

United har den här säsongen vunnit mot Brighton, Everton, Liverpool och West Ham, så laget torde ha goda chanser till en fin placering redan nästa säsong.

Säsongsavslutning för damlaget ikväll

Manchester Uniteds damlag säsongsavslutar ikväll med hemmamatch mot Lewes. Det är avspark klockan 18.30 i en match som visas på MUTV.

Uniteds tränare Casey Stoney lovar att United vill avsluta säsongen på bästa sätt. United har redan säkrat seriesegern och kommer efter kvällens match få lyfta trofén som bekräftar att United är seriesegrare.

Stoney säger att hon redan i december började identifiera vilka spelare hon vill värva inför nästa säsong. Tränaren hoppas att nyförvärven ska vara på plats de kommande veckorna.

Inför kvällens match har United 52 poäng på 19 matcher, med målskillnaden 93-7. Skulle United göra 7 mål ikväll når laget alltså drömgränsen 100 mål. Detta torde dock bli tufft, för även om Lewes kommer att sluta nia av elva lag så bjöd de på bra motstånd i lagens första möte. Då blev det bara en 2-0-seger för United.

Ikväll får United klara sig utan ordinarie målvakten Siobhan Chamberlain, som blev fotskadad på träning.

Raiola avstängd

Agenten Mino Raiola blev nyligen avstängd av det italienska fotbollsförbundet och nu bekräftar Fifa att de gör avstängningen gällande i hela världen. Raiola har bland annat Paul Pogba i sitt stall. Att avstängningen skulle ha någon inverkan på Pogbas flyttplaner får väl ändå anses vara osannolikt.

Lite mer James

Igår började det snackas väldigt mycket om att Manchester United ska vara nära att värva Daniel James från Swansea. Det hela tonades sedan ner från flera håll.

Enligt PA:s Simon Peach är United en av flera klubbar som håller koll på James.

VM-spel för Dalot

Medan de flesta Unitedspelarna snart går på semester fortsätter säsongen för Diogo Dalot. Med start den 23 maj ska han nämligen representera Portugal i U20-VM.

Whelan lämnar United

Mittfältaren Callum Whelan lämnar Manchester United efter den här säsongen. Det bekräftas av Scott McTominay.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

My brother for life ❤️ all the best on your next journey you deserve the best ??⚽️

A post shared by SM ❤️?⚽️ (@scottmctominay) on

Tuanzebe från start

Avslutningsvis idag så noteras att Axel Tuanzebe i eftermiddag startar för Aston Villa i Premier League-kvalet mot West Bromwich Albion. Det är avspark nu klockan 13.30 och matchen visas på Viasat Sport.