Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Aaron Wan-Bissaka: Mina styrkor är dribbling, snabbhet och tacklingar

Som traditionen bjuder får Manchester Uniteds nyförvärv presentera sig själva i en mysig intervju med klubbens media. Detta är ett urval av vad Aaron Wan-Bissaka hade att säga.

Hela intervjun är tillgänglig i videoformat på MUTV och på Uniteds officiella app.

Aaron, övergången är klar! Hur känns det att skriva på för Manchester United?

Jag är jätteglad att äntligen ha skrivit på för den här klubben. Alla barn vill spela för en klubb som den här. Det är en ära att representera den här klubben. Jag tror att jag kommer att förbättra mig varje steg och lära mig olika saker med nya lagkamrater. Jag tycker att Manchester United är en storklubb, en stor familj, stor supporterskara och jag tycker att de alla håller samman och är så tighta tillsammans.

Hur gick du från att vara en ytter till att vara en av de högst ansedda ytterbackarna i England?

Jag tror att det började med en formation egentligen, du vet med vingbackar. Jag spelade vingback då och det var så jag blev van med det och fick en känsla för det. Därefter har jag gillat det och det var så allting började.

Vad försökte du utveckla i ditt spel när du växte upp och vilka var dina förebilder?

Jag började faktiskt som toppforward. Jag brukade titta på [Thierry] Henry och försökte göra saker som han gjorde.

Du är otroligt bra en mot en och du har fått smeknamnet “Spider” [Spindeln]. Berätta för oss om det…

“Spider” handlar om räckvidden och längden på mina ben när jag slänger mig in för att tackla bollen. Det är därifrån smeknamnet kommer.

Vad skulle du säga är dina bästa egenskaper som spelare?

Jag skulle säga dribbling, snabbhet och tacklingar.

Har du pratat med Ole och vad har han sagt till dig om Manchester United?

Jag har pratat med honom. Han har berättat hur han ser på mig och han har försäkrat mig om hans planer, vad han ska göra med laget och det är något jag vill vara en del av. Det var gafferns beslut och hans plan för att bygga om och ta laget dit det hör hemma. Jag vill vara en del av den planen.

Ni höll nollan på Old Trafford förra säsongen. Vad kommer du ihåg av den erfarenheten?

Det var min första gång där. Jag kunde inte fatta den arenan! Som jag sa i nån intervju då var det en av de bästa jag har spelat på, för storleken, planen, fansen och ljudet. Stämningen är alltid högljudd.

Avslutningsvis, har du något besked till fansen som är spända på att få sig dig spela för United?

Jag vill bara säga tack för att de välkomnar mig till den här otroliga klubben. Jag kan inte bärga mig för att få träffa dem och komma igång. Jag tycker att det är en är för mig att representera den här klubben och jag kan inte bärga mig för att möta fansen. Jag har sett stödet som de ger i varenda match.

Klubben är känd för att vinna titlar och jag vill vara en del av det och vinna min första.

Jag kan se att supporterskaran är enorm och att de står bakom laget i vått och torrt. Jag kommer att ge allt för klubben och för de fantastiska fansen och jag kan inte vänta på att få komma igång!

Liveblogg: Aaron Wan-Bissaka klar för Manchester United