Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Internazionale (Upp en nivå)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds träningsmatch mot Internazionale. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2019/07/20 16:29

Reward

Manchester United – Internazionale

Träningsmatch International Champions Cup • 2019-07-20, 13.30 • National Stadium Singapore, Singapore

 

1-0 (76) Mason Greenwood

 

Manchester United

De Gea (Romero 63); Wan-Bissaka (Dalot 63), Tuanzebe (Bailly 63), Lindelöf (Jones 57), Shaw (Young); Matic (McTominay 63), Pogba (Fred 63); James (A. Pereira 63), Lingard (Mata 63), Martial (Chong 63, Gomes 90+2); Rashford (Greenwood 63)

Avbytare: J. Pereira, Darmian, Rojo, Smalling, Garner

Internazionale

Handanovic; Candreva (Agoume 83), D’Ambroso, de Vrij (Ranocchia 73), Skriniar, Dalbert (Pirola 73); Gagliardini (Barella 73), Brozovic (Valero 83), Sensi (Mario 73): Esposizo (Colidio 83), Longo (Perisic 46)

Avbytare: Padelli, Berni, Colidio, Bastoni, Intube, Vergani

Updated: 2019/07/20 15:31
 • 0
 • Share


2019/07/20 16:29
Tack för idag

Vi avslutar härmed matchdagsbloggen. Snackisarna finns ute att läsa, senare idag kommer ett nyhetssvep där vi går igenom vad som hänt sen igår, samt även täcker Solskjaers presskonferens.

På återseende.

 • 0
 • Share


2019/07/20 16:19
Solskjaer om Greenwood

Vi kommer hantera presskonferensen efter machen i sin helhet i vårt nyhetssvep som kommer ikväll. En kommentar Solskjaer gav om Greenwood måste vi dock ta med nu.

”Mason har jag aldrig haft en tänka på att skicka ut ut på lån, han är en som vi måste hålla hos oss och det är bra för honom och just nu är han bra. Han påminner mig lite om Giggsy, du kan inte skicka honom till lån och han är redo att vara i den här truppen.”

Tydliga ord från Solskjaer, vi väntar i princip bara på en officiell uppflyttning av Greenwood till A-truppen.

 • 0
 • Share

Nu dör matchdagsbloggen en stund, undertecknad skall fokusera på snackisar.

 • 0
 • Share

Matchen är slut, Manchester United har besegrat Inter med 1-0 efter mål av Mason Greenwood. Spelet såg stundtals riktigt bra ut, men många pigga spelare som ville bidra framåt. Vi skall dock minnas att Inter ligger efter oss i försäsongsschemat, och därför inte dra för stora slutsatser.

Men ändå, väldigt roligt.

 • 0
 • Share


2019/07/20 15:30
Det tolfte bytet

Ni minns vad vi skrivit, man får göra elva byten utspritt på tre gånger. United gör efter 92 minuter sitt tolfte byte, då den jagade Tahith Chong ersätts av Angel Gomes.

Reglerna i den här turneringen är inte så viktiga.

 • 0
 • Share


2019/07/20 15:25
Chong en måltavla?

Milan Skriniar drog sig precis på ett gult kort mot Tahith Chong, en Chong som fått många tuffa tacklingar på sig. Interspelarna är klart frustrerande på Uniteds unga snabba talang.

 • 0
 • Share


2019/07/20 15:21
Spana in Mata

Vi har mycket fokus på Chong och Greenwood just nu, men lägg några minuter av vad som är kvar på att studera Juan Matas rörelsemönster. Det är magnifikt, han rör sig precis hela tiden för att skapa ytor till sig själv och andra.

 • 0
 • Share


2019/07/20 15:18
Greenwood i ribban

Tahith Chong står för ett magnifikt förarbete på vänsterkanten, slår ett inlägg som en löpande Mason Greenwood möter på volley med sin vänsterfot. Tyvärr går bollen i ribban och över.

Ungdomarna har varit pigga, framförallt Chong vill jag påstå.

 • 1
 • Share


2019/07/20 15:15
Hans vänsterfot…

Kraften i Mason Greenwoods vänsterfot är inte att leka med alltså. Han får bollen efter en frisparksretur, fintar skott med höger så närmsta Interspelare fortfarande står och funderar på om han skall ha rostad lök på korven, och drog till med sin vänsterfot i bortre hörnet.

Ett målskyttsmål, vilket vi länge saknat i United. Kan den här killen potentiellt slå sig in i förstaelvan redan i år? Mycket tyder på det…

 • 1
 • Share


2019/07/20 15:13
1-0 United

Mason Greenwood ger United ledningen med 1-0, och på vilket sätt sen!

 • 0
 • Share


2019/07/20 15:10
Pigg start av nya gänget

De hade varit på plan knappt tio minuter, men den ”andra elvan” har hunnit skapa 2-3 hyfsade chanser för United. De ligger på bra.

Nu massbyte för Inter.

 • 0
 • Share


2019/07/20 15:04
Greenwood längst fram

Roligt med dessa byten är att vi får se Mason Greenwood i sin mest naturliga roll, längst fram i banan. Så här är United uppställda nu.

Romero

Dalot – Bailly – Jones – Young

McTominay – Fred

A. Pereira – Mata – Chong

Greenwood

Och som vi sagt tidigare, elva byten är vad som är tillåtet. Därför bör Joel Pereira, Matteo Darmian, Marcos Rojo, Chris Smalling, James Garner och Angel Gomes blir kvar på bänken resten av matchen.

 • 0
 • Share


2019/07/20 15:01
Timmen in – massbyten

Nu skall vi se om vi får med oss alla byten United är på väg att göra. Dryga timmen är spelad och Solskjaer byter ut de allra flesta, om inte alla.

Det ser ut som att de tio spelare som var kvar från start har gått ut, och in har Romero, Dalot, Bailly, Young, Fred, McTominay, Andreas Pereira, Mata, Chong och Greenwood kommit.

 • 0
 • Share


2019/07/20 14:55
57 – första bytet

Victor Lindelöf tog sig lite åt vänsterlåret, mer än så krävs inte för att bli utbytt under försäsongen. Phil Jones ersätter honom.

 • 0
 • Share


2019/07/20 14:49
Jättelägen United

United inleder den andra halvleken med att så när ta ledningen. Martial med en fin löpning från mitt plan fick vidare bollen till Pogba som förlängde till Lingard – vars skott passerade Handanovic men en Interförsvarare hade gått ner och täckt.

Minuten senare hade United en boll i stolpen efter hörna, Matic stod för den nicken.

Det är dags att spräcka nollan nu.

Updated: 2019/07/20 15:40
 • 0
 • Share


2019/07/20 14:43
Andra halvlek börjar

Andra halvlek är igång. Manchester United har inte gjort några byten, Inter har gjort ett då Ivan Perisic kommit in.

 • 0
 • Share


2019/07/20 14:25
Bra, men mållös, första halvlek

Det står 0-0 i halvtid mellan Manchester United och Inter, i en match där United både har haft flest anfall och bäst chanser, tyvärr utan att få in bollen.

United sätter, som Solskjaer utlovade, en enorm press och har vid ett flertal tillfällen vunnit boll högt, tyvärr lite för ofta har det varit genom att få ett inkast istället för att vinna boll och kunna anfalla direkt, men tendenserna är goda.

Försvarsmässigt har det sett ganska bra ut. Wan-Bissaka är en mästare på tacklingar på sin högerkant. Enbart på grund av detta vill jag nästan påstå att United är bättre rustade inför säsongen som kommer.

Tuanzebe och Lindelöf håller ihop mittförsvaret bra, med svensken som den givne ledaren och Shaw gör en stabil insats på vänsterkanten.

Det mest märkliga valet var ju att spela Martial som toppforward från start, med Rashford till vänster. Det har inte varit ett särskilt lyckat experiment hittills, Rashford centralt hade varit mycket bättre.

 • 0
 • Share


2019/07/20 14:15
Bara United nu

Det må ha varit förhållandevis jämnt i början, men numera är det bara United. Effektiviteten inte riktigt där. Än. 37 minuter spelade.

 • 0
 • Share


2019/07/20 14:09
Superchans efter halvtimmen

Matchens bästa chans har nu Marcus Rashford haft. Ett mycket fint genombrott från Luke Shaw gav ett inspel mot Rashford, som på något sätt inte fick träff på bollen. Handanovic var på den på inspelet och den kom fort, där har vi troligen anledningen.

Nu är det vattenpaus på grund av värmen.

 • 0
 • Share


2019/07/20 13:59
0-0 efter 20

Luke Shaw har haft matchens bästa chans hittills, med ett skott som gick tätt utanför. Annars är det en ganska jämn match där United försöker sätta hög press och anfalla snabbt, hittills utan lycka.

 • 0
 • Share


2019/07/20 13:41
Martial foward, Rashford vänster

Ja så inleder United i alla fall. James till höger och Lingard centralt. Något oväntat då Martial inte imponerat som centralforward på… fyra år?

 • 0
 • Share


2019/07/20 13:36
Vi vill pressa så högt vi kan

Detta är orden jag tar med mig från Solskjaers intervju före matchen. Han vill pressa så högt det bara går, hur lyckat är det mot ett taktiskt Inter? Förhoppningsvis väldigt lyckat.

 • 0
 • Share


2019/07/20 13:32
Då kör vi strax

Då är spelarna så sakteliga på väg ut på planen. Det är säkert, som vanligt under försäsongen, en NHL-inspirerad pre match-show. Fotboll räcker tydligen inte bara längre…

 • 0
 • Share


2019/07/20 13:14
Lite kort Solskjaer före match

Ole Gunnar gjorde en kortare intervju inför matchen med MUTV. Bland annat pratades om värmen (MUTV-gänget tycker det är extremt varmt och fuktigt), något Solskjaer kanske inte var allt för oroad av. Det ska vara tufft på försäsongen menade han.


 • 0
 • Share


2019/07/20 12:56
Mina tankar om Lukaku

Vi fick tidigare besked om att United nekat ett bud på på Romelu Lukaku. Ett bud som skall ha legat på 54 miljoner pund.

Den stora frågan är ju vad United skall göra med Lukaku. Han vill ganska uppenbart lämna, även om han inte visar lika dålig moral som exempelvis Arsenals lagkapten genom att strejka, och det är också ganska uppenbart att Inter vill köpa samt att Solskjaer inte ser Lukaku som sitt förstaval. Så varför inte bara sälja då?

Jo, så här tänker jag. För det första så är Lukaku faktiskt en bra målskytt. Sju säsonger i rad har han nu gjort minst tio mål i Premier League, vilket är ett oerhört starkt facit. Det andra, vilket kanske är det viktigaste, är att United inte kan acceptera att sälja spelare man inte vill sälja till reapris.

United drar in mest pengar i fotbollsvärlden, vilket gör att vi alltid får betala mer för spelare vi vill köpa. Titta bara på Sean Longstaff, hade vilken annan klubb som helst hört av sig hade Newcastle varit supernöjda med 25 miljoner pund, nu smäller de på en prislapp på 50 miljoner pund.

Och visst, kanske United får acceptera att man får betala lite mer för spelare man vill ha in, men att rea ut spelare man egentligen inte vill eller behöver sälja – det är bara dumt. Lukaku köptes för 75 miljoner pund, han har gjort en bra och en dålig säsong i United under en tid då priserna på marknaden bara fortsatt stiga. Han skall därför kosta mer än 75 miljoner pund, eller alla minst åtminstone lika mycket som han kostade att köpa.

Därför måste United fortsätta neka alla bud under det, gör man inte det visar man att man accepterar att man måste betala mer för spelare in men också får mindre för spelare ut, och det är inte acceptabelt.

Dessutom, att ha Romelu Lukaku, med sitt huvudspel och förmåga att avsluta, som backupforward är faktiskt väldigt bra. Han skall inte vara med och bygga upp spel, men i straffområdet är han fortfarande högklassig.

 • 0
 • Share


2019/07/20 12:40
Comhem frivisar Strive

Har du inte MUTV eller Strive, men däremot har Comhem – ja då kan du se matchen.

Comhem frivisar nämligen matchen, mer information på deras hemsida.

 • 0
 • Share


2019/07/20 12:30
Inters elva

Inter har inte twittrat ut någon elva, istället får vi hjälp av Simon Peach som twittrat ut dagens Team Sheet.


 • 0
 • Share


2019/07/20 12:28
Matic kapten

Glömde en sak, vilket är det noterbara att Nemanja Matic alltså har kaptensbindel, trots att både David de Gea och Paul Pogba startar.

Personligen ser jag detta som ett tydligt tecken på att dessa två herrar inte är aktuella för kaptensbindeln förrän de tydligt deklarerat att de är lojala mot United. Pogba behöver nog säga något offentligt, och för de Gea handlar det säkerligen om att krita på det där nya kontraktet.

Ur svensk synpunkt kan vi nog se det som uteslutet att Lindelöf är aktuell.

 • 0
 • Share


2019/07/20 12:21
Tankar om elvan

Vi har fått elvan, och det var till viss del den jag önskade men till andra delar tyvärr inte. Så här lär United formera laget.

De Gea

AWB – Tuanzebe – Lindelöf – Shaw

Matic – Pogba

James – Lingard – Martial

Rashford

Vi tar det lagdel för lagdel.

De Gea i mål är inga konstigheter. Han är frisk, och lär få en timme.

Backlinjen är där jag är gladast, framförallt över att vi får se Axel Tuanzebe. Ingen kan veta om han är redo för att kliva in i en Unitedbacklinje, det vi vet är att han är talangfull och att de flesta andra av våra mittbackar tyvärr inte håller. Tuanzebe-Lindelöf är därför väldigt intressant. Shaw är vår ende vänsterback och därför given.

Pogba är given som central mittfältare, men jag hade hoppats på Scott McT bredvid honom. Visst, hittar Matic tempot igen kan det bli roligt, men jag är tveksam.

Framför dem hade jag hoppats på Mata centralt, för att få se mer i detalj hur det faktiskt skulle fungera med honom där. I andra hand hade jag velat ge Gomes den rollen, Lingard däremot har varit direkt svag hittills under försäsongen och jag ser inte att han skall vara stabil i den rollen.

James till höger, roligt! Men Martial till vänster känns oinspirerat. Fransmannen får gärna överraska mig den här säsongen, men jag har börjat ge upp på honom. Jag hade föredragit James till vänster med Greenwood till höger.

Rashford är inte mycket att säga om, Solskjaer vill satsa på honom så det var sjäkvklart att han skulle spela.

 • 0
 • Share


2019/07/20 12:12
Dagens elva

Knappt 80 minuter till match, och vi har fått dagens startelva. Och det är en intressant sådan, men Nemanja Matic som något överraskande kapten.

Updated: 2019/07/20 12:12
 • 0
 • Share


2019/07/20 11:59
75 miljoner pund

ESPN:s Dob Dawson följde raskt efter med tweet om nekat bud. Han lade också till att det är långt ifrån vad United tycker han är värd. Kan bli en utdragen historia detta, såvida inte Inter får sålt Icardi för mycket pengar snart.


 • 0
 • Share


2019/07/20 11:56
Interbud nekat

Både Simon Stone och Simon Peach twittrade för bara ett par minuter sedan ut att Inters senaste bud på Lukaku låg på 60 miljoner euro (54 miljoner pund), men att det nekats-


 • 0
 • Share


2019/07/20 11:41
4-2-3-1?

Ole Gunnar Solskjaer valde under sitt första halvår i United att inte rucka allt för mycket på hur José Mourinho ställt upp Uniteds elva. Ja, han försökte ändra en hel del i hur laget skulle tänka (alltså, att laget faktiskt får gå offensivt), men utgångspunkten var i de flesta matcherna ändå ett 4-3-3 med ett defensivt ankare på mitten och två mer vanliga mittfältare framför.

Under försäsongen hittills har han istället vänt på innermittfältet och spelar med en nummer 10, vilket alltså blir mer av ett 4-2-3-1. Ett spelsätt vi vet att han använde förra hösten i Molde.

Om vi förutsätter att detta är hur Solskjaer vill ställa upp, är det ett spelsystem som passar dagens United och vilka spelare skulle i så fall gynnas?

Försvaret drabbas inte av några större förändringar. De blir potentiellt mer utsatta om Uniteds press blir förbispelad, eftersom att den defensiva mittfältaren inte längre agerar sköld. Men mittbackarnas roller blir inte nämnvärt annorlunda jämfört med ett 4-3-3, och ytterbackarna vill Solskjaer ha offensivt oavsett.

Så klart är det på det centrala mittfältet där den stora förändringen blir. Nemanja Matic, som åtminstone till för ett par år sedan var magnifik i en defensiv mittfältsroll men som på senare år börjat få rejäla tempoproblem, tappar sin kanske mest naturliga roll som defensivt ankare. Han kan ju spela som en av två sittande mittfältare, och vara den med mer defensivt ansvar, men i de två rollerna skulle jag säga att Scott McTominay, Paul Pogba och Fred alla är bättre. Andreas Pereira är ännu oklart, det beror på hans utveckling.

Den spelare jag tyckas gynnas mest om Solskjaer vill spela med en nummer 10 är Juan Mata. Den rollen har knappt funnits för honom sedan han kom till United, men med en Paul Pogba som drar på sig uppmärksamhet bakom honom, två snabba yttrar bredvid sig och en Marcus Rashford som hotar i djupled kan Juan Mata faktiskt något oväntat få en nyckelroll. Ute på en kant saknar han snabbhet, men får han spela centralt och med rätt spelare omkring sig kan han vara dödligt farlig med sin extremt fina vänsterfot och fantastiska speluppfattning. Rollen skulle kunna passa Pogba också, men just nu ser det ut som att Solskjaer vill använda fransmannen i den något defensivare mittfältsrollen, med stor frihet att gå framåt i banan.

Detta lämnar Uniteds defensiv mer sårbar, och gör att den andre centrala mittfältaren behöver ta ett stort jobb, särskilt för att stoppa eventuella kontringar. Matic har, som jag skrev ovan, inte tempot längre tycker jag. Om Scotty McT kan klara av den rollen så ser mittfältet helt plötsligt väldigt intressant ut, men det är också ett stort om…

Sett till truppen och uppställning känns det i alla fall för mig som att United kommer vinna fler matcher med 3-2 än 1-0 under säsongen. Och om det blir så är jag glad, risken finns väl också att det istället blir 2-3 i en hel del matcher…

 • 0
 • Share


2019/07/20 10:41
Tidiga fans

Enligt BBC:s Simon Stone verkar det som att Unitedfans började köa för att komma in på arenan redan för 40 minuter sen. Alltså tre och en halv timme före matchstart. Ambitiöst.


 • 0
 • Share


2019/07/20 10:09
Tidiga lagnyheter

Matchstart är bara lite mer än tre timmar bort, vilket innebär att det är ännu kortare tills vi får dagens elva. Om jag inte minns fel har vi fått den dryga timmen före match vid matcherna mot Perth och Leeds, så det bör väl bli något liknande idag.

Som Österdahl skrev i införrapporten har Fred och Matteo Darmian nu anslutit till lägret. Att dessa herrar startar får kanske ses som osannolikt, men ett inhopp bör inte vara det.

I övrigt verkar de flesta vara tillgängliga. Alexis är fortfarande på semester, Lukaku är fortfarande ”skadad” och vi vet inte hur det står till med Grant. Men i övrigt bör alla finnas redo för spel.

I den länkade införrapporten finns en hel del bra att veta saker kring hur International Champions Cup fungerar, så jag rekommenderar verkligen att ni läser den. Det jag tänker sno ut här är det som är bra att veta kring bytena. Nämligen att det får göras elva (United har gjort tolv i de tidigare matcherna) samt att de bara får bytas spelare vid tre tillfällen.

Gör man alltså ett byte med en spelare, sen ett till med ytterligare en spelare som har man alltså bara ett bytestillfälle kvar. Då får man byta de resterande nio om man vill, men gör man då ytterligare bara ett byte har man bytt färdigt. Säger reglerna, även om de inte alltid efterföljs i den här turneringen.

 • 0
 • Share


2019/07/20 10:00
Upp en nivå

Australien är ett minne blott. Träningsmatcherna mot Perth och Leeds städades av så enkelt som kunde förväntas, men nu väntar någonting annat. Nu väntar Champions League-motstånd, med en tränare som vi vet har en förmåga att göra taktiskt bra val.

Nej, Inter är inte lika långt fram i sin försäsong och eftersom de ännu inte lyckats värva Romelu Lukaku har de inte heller någon renodlad forward att tillgå då Mauro Icardi inte längre än önskvärd i klubben.

Men trots detta är en match mot Inter ett bra mycket större test än ett Perth Glory som bara inte höll nivån eller ett Leeds United som helt ärligt inte ville vara i Australien.

Vad skall vi ha för förväntningar på matchen idag? För mig handlar det om att vi förhoppningsvis får se ett United som är fantasifullt i offensiven även mot bättre lag, men vad som ännu mer behövs är en defensiv som börjar ge sken av att sitta och tydligare uppspelsvägar så vi inte behöver förlita oss på den individuella briljans som lite för ofta saknas i vårt United just nu.

Huruvida seger är viktigt? Nej, absolut inte. International Champions Cup är ett skämt som ingen bör bry sig om, försäsongen handlar enbart om att bygga upp fysik och ett fungerande lag, idag vill jag se tecken på att det är på väg.

 • 0
 • Share