Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Fortsatt oklart kring Lukaku; Lovord åt Tuanzebe

Embed from Getty Images

Manchester United besegrade Inter med 1-0 i Singapore på lördag eftermiddag. I det här nyhetssvepet syr vi ihop dagen och rapporterar vad Ole Gunnar Solskjaer sa på presskonferensen och spekulerar vidare i Romelu Luakaus vara eller inte vara i United. En som verkar kunna bli kvar är Axel Tuanzebe som fick starta mötet med Inter idag. 

Solskjaers presskonferens

Det var en, av lätt införstådda skäl, glad Ole Gunnar Solskjaer som mötte pressen kort efter att Manchester United besegrat Inter med 1-0 i Singapore. Synonymt för rådande läge så ändrades Solskjaers ansiktsdrag en aning när den första frågan kom, den handlade nämligen om Romelu Lukaku.

”Det handlar om en spelare som inte kunnat träna på en vecka, som missat tre matcher och som jobbar på att komma i form. Säkert kommer det att bekymra honom, men han jobbar på att komma tillbaka, vi får se hur länge det dröjer.”

”Vi har gjort det riktigt bra utan Romelu, men vi vet alla att han är en av världens bästa anfallare som ”nia”. Vi spelade kanske lite annorlunda med Anthony, Marcus och Mason. Som coach måste du förhålla dig till de spelare som är tillgängliga. 

…om att det buades åt Ashley Young

”Ashley är en väldigt professionell spelare som alltid ger allt. Han spelar fram idag och förstås vill vi se det från våra spelare. Han har varit i klubben länge, är en lojal spelare och fortsätter leverera när han spelar.”

…om ryktena kring spelare in och ut

”Förstås vill du ha laget sammansatt så tidigt som möjligt. Som jag sa tidigare så jobbar vi med de spelare vi har, för att få dem att lyckas och för att förbereda dem för säsongen. Den 8 eller 9 augusti får vi se vem som är här och vem som inte är det.”

…om laget spelar som han vill

”Vi blir bättre och bättre. Vi har haft tre veckor av försäsongsträning nu med spelare som gillar att sätta press och gå framåt. Jag vet inte hur många gånger Jesse vann boll åt oss idag, men han är en av de bästa då det gäller att pressa motståndarna. Marcus är också väldigt bra på det, och Anthony vann också bollar åt oss idag. 

Mer från matchen:

Fortsatta spekulationer kring Lukaku

Romelu Lukaku, ja. Officiellt heter det att han är skadad och att han jobbar på att komma tillbaka i speldugligt skick. Frågan är väl ändå hur mycket sanning det finns i de påståendena, då allt tyder på att Lukaku vill till Inter och att Inter vill ha belgaren. Paul Hirst på The Times sätter stora frågetecken kring huruvida Lukaku faktiskt är skadad och menar att han högst troligen är åsidosatt då fokus inte ligger på Uniteds bästa utan på en flytt till Italien. Som ett exempel på det nämner Hirst att Lukaku satt på sidan när den övriga truppen tränade igår och att han istället för att köra rehabträning talade med klubbens ledarstab.

Hirst menar att Inter är beredda att slanta upp 60 miljoner pund för Lukaku med ytterligare 15 miljoner som tillägg. United ska fortsatt vilja ha 80 miljoner pund på bordet, varför parterna inte direkt närmat sig varandra. Solskjaer fick frågan om Lukaku på presskonferensen men svarade undvikande.

Embed from Getty Images

Greenwoods mål

Mason Greenwood avgjorde som bekant dagens möte med Inter. Hans mål är värt att titta på ett antal gånger.

Inget lån för Tuanzebe?

Axel Tuanzebe startade dagens möte med Inter. Engelsmannen stod för en stabil insats fram till att han blev utbytt i andra halvlek och efter matchen signalerade Solskjaer, kanske, att Tuanzebe inte kommer att gå på lån i höst.

”Han visade idag att han håller på den här nivån. Axel kommer att utgöra framtiden för den här klubben.”

Övriga reaktioner från matchen