Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi gjorde oss förtjänta av segern

Embed from Getty Images

Manchester United vände igår underläge till en komfortabel seger hemma mot Newcastle. Anthony Martial gjorde Uniteds första och sista mål i en 4-1-seger där Martials båda anfallskollegor Mason Greenwood och Marcus Rashford bidrog med varsitt mål.

Jag förmodar att alla Unitedsupportrar i hela världen delade min frustration när Newcastle tog ledningen. De exakta omständigheterna varierar men scenariot känns så väl igen. United är bollförande utan att kunna skapa chanser, motståndarna kontrar och utnyttjar de misstag vi gör.

Den här gången skulle United dock hitta tillbaka in i matchen. Om matchen inte var punkterad före pausvilan så var den definitivt över när Martial satte 4-1 direkt efter paus.

För en ovanlighetens skull var det Uniteds motståndare som bjöd på misstagen. Delvis var det något vi förtjänade med vår höga press men den typen av misstag kan vi inte räkna med i varje match.

Martial blev tvåmålsskytt och var Uniteds bästa spelare. De två målen i mitten var dock annandagens riktiga godbitar, av olika anledningar. Greenwoods mål handlar framför allt om det tunga skottet. Vi ska också ta med oss bollvinsten. Att utnyttja misstag i motståndarbacklinjen är något han har gjort regelbundet i juniorlaget. Rashfords mål var istället frukten av ett riktigt snyggt anfall och nickmål efter inlägg är vi inte bortskämda med.

Ser vi framåt så gör sig Greenwood förtjänt av mer speltid. Efter 90 minuter igår ska han kanske börja på bänken mot Burnley men för mig är Greenwood ett bättre alternativ på högerkanten än Dan James, åtminstone i matcher där vi är spelförande. När vi kan ligga på kontring är James snabbhet en enorm tillgång men mot sittande försvar har Greenwood mer att erbjuda.

Smolken i glädjebägaren var att Scott McTominay gick sönder. Paul Pogba fick börja på bänken igår men mot Burnley kan jag inte tänka mig annat än att fransmannen startar. Andra halvlek spelades i ett så lågt tempo – efter 4-1-målet var båda lagen rätt nöjda med att bara spela av matchen – att Pogba utan vidare ska kunna skaka av sig matchen.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer var förstås nöjd när han snackade med media efter segern.

…om attityd och inställning

Solskjaer var nöjd med hur United tog sig an matchen och han påpekar att United har rest sig efter varje förlust. Här kan vara värt att påpeka att tre av Uniteds fem ligaförluster har följts av oavgjorda matcher medan två av förlusterna har följts av en seger. Efter förlusten mot West Ham spelade fem matcher utan att vinna (om vi inte räknar straffvinsten mot Rochdale som en seger), med bara två poäng på fyra ligamatcher.

“Idag förtjänade vi det. Du kan säga att de gjorde misstag. Men vi fick dem att göra misstag. Pressen, intensiteten, attityden visade det och vi gjorde det svårt för dem.”

…om Mason Greenwood

Kanske var det fel beslut av Greenwood att skjuta istället för att passa men det tänker inte Solskjaer säga till anfallaren. Gör du det så är risken att det påverkar spelaren negativt.

Att Greenwood kan använda båda fötterna lika bra är ovanligt. Det handlar inte bara om att han kan skjuta med båda fötterna, han har lika bra teknik med båda fötterna.

“Han är en exceptionell avslutare.”

Greenwood är fortfarande väldigt ung och har massor att utveckla, bland annat huvudspelet.

Solskjaer säger också att Greenwoods mer centrala spel öppnade ytor för Aaron Wan-Bissaka på kanten.

…om Scott McTominay

“Han har skadat sitt ligament i knäet, antagligen. Jag vet inte hur allvarligt det är. Pojken har det största hjärtat av de alla och spelade till halvtid. Du vet när du stelnar… Vi får se imorgon hur det är.

“Inte säker på om han kommer att vara redo för lördag men antagligen inte. Men han har läkt snabbt förr.”

…om Anthony Martial

“Nyckeln är att ge honom bollen och servera honom.”

Martial är inte spelaren som kommer att löpa mest, så det handlar mer om att lagkamraterna ska hitta honom oftare.

…om Marcus Rashford

Rashford har mognat och han har även tränat på huvudspelet.

Maguire och Lindelöf

Mittbacksduon Harry Maguire och Victor Lindelöf snackade med MUTV efter Uniteds seger.

Spelarna på Twitter

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Newcastle United 4-1

Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle United 4-1

United tackade och tog emot