Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Ska göra allt för att få honom frisk

Embed from Getty Images

Manchester United såg till att avancera i FA-cupen efter 1-0 i returmötet mot Wolverhampton. Matchavgörandet stod Juan Mata kyligt för, medan spelare som Brandon Williams och Victor Lindelöf också imponerade. Segern kan däremot visa sig bli kostsam.

Kort sammanfattat är det alltid är skönt med en seger, trots en rätt tafatt insats. Det visade ju sig vara tillräckligt – den här gången.

Vår spanske spelfördelare, Juan Mata, har tveklöst vaknat till liv de senaste två matcherna. Mot Norwich i helgen låg han bakom segern med två finfina framspelningar och igår, mot Wolves, stod han för matchens enda mål. Men det är inte endast poängskörden som imponerar. Allroundspelet ser även det bra ut, med flertalet smarta lösningar och öppnande passningar. Det var längesedan vi såg något liknande från Mata. Kul!

Annars imponerades jag återigen av Brandon Williams. Ingen blixtrande första halvlek, men likväl bra där han så ofta ser till att ta ytan framför sig med sin snabbhet. Han förflyttar bollen bra, vilket öppnar ytor för andra spelare. Någon pass gick fel, och defensiven missades en aning vid något tillfälle, men allt som allt fortsätter han att stå för bra insatser. Måste vara förstavalet framöver.

I övrigt vill jag även se till att hylla våra mittbackar. Victor Lindelöf stod för en mycket bra insats där han dels var snudd på felfri defensivt men framförallt plockade fram sin fina uppspelsfot betydligt bättre och oftare än han brukar. En viktig detalj som gör skillnad för laget i helhet. Fortsätt med det.

Även om jag inte håller Harry Maguires insats högre än de spelare jag just nämnt, så stod han likväl för en stark prestation sett över 90 minuter. Endast en misstajmad glidtackling på minuskontot. I övrigt var det en dominant insats i luften i kombination med bra bolldistribution. Viktigt att de båda mittbackarna bygger vidare på detta nu.

Embed from Getty Images

Nå, ska vi gå över till det mindre positiva, eller snarare negativa? Ole Gunnar Solskjaers coachning lämnade en hel del att önska. Inför matchen pratade han om att flera spelare troligtvis behövde vila i kombination med att andra förtjänade/behövde speltid. Det slutade med två egentliga förändringar i David De Gea och Marcus Rashford. Detta med en andra och tredje match inom de sex närmaste dagarna – och det mot våra två största rivaler.

Därav var just den här matchen den som behövdes prioriteras lägst vad gäller spelarbelastning, och i viss mån även resultat. FA-cupen är en av få titlar vi kan vinna i år, men lagets utveckling och långsiktighet – som Solskjaer så ofta pratar om – måste stå i fokus. Då kan inte spelare riskeras för enstaka matcher, med än viktigare sådana runt hörnet.

Detta symboliserades alldeles för tydligt i behandlingen av Marcus Rashford. Solskjaer berättade både innan och efter matchen att han skulle må bra av att vila hela matchen då han dragits med skadekänningar det senaste. Men, vid ställningen 0-0 och cirka 30 minuter kvar (med potentiella 30 till i en förlängning), valde norrmannen att slänga in anfallaren ändå. Något som skulle komma att bita honom bakfoten.

Rashford spelade endast dryga kvarten innan han tvingades lämna planen med skadebekymmer – vilket nu hotar att kosta honom matcherna mot både Liverpool och City. Och möjligtvis även längre än så, om det vill sig illa. Jag förstår att man vill vinna alla matcher, och att FA-cupen är en av få att kunna vinna något i, men laget tjänar mest på att riskera ett mindre bakslag mot Wolves än ett större i att Rashford missar flertalet matcher och laget därmed får det betydligt tuffare utan honom. Låt oss hoppas att detta misstag inte står oss allt för dyrt!

Mer från matchen

Solskjaers presskonferens

Efter matchen mötte Ole Gunnar Solskjaer pressen som vanligt. Detta är vad han hade att säga.

  • Solskjaer är orolig för Rashford. Han ville egentligen inte spela honom då han haft problem ett litet tag, men verkar vara en annan skada nu. Fick spela ändå då laget behövde segern, men det beslutet slog tillbaka. Ska göra allt för att få honom frisk till söndag.
  • Han klagar aldrig på skadeproblemen vi har. Det är en del av fotbollen.
  • En tuff match väntar mot Liverpool. Solskjaer har mött dem två gånger, på hemmaplan, och har kryssat båda. Man vill vinna den typen av matcher, men vi har hittat ett bra sätt att spela mot dem och har förtjänat poängen.
  • Lappen han gav Mata instruerade om kantbyte för Daniel James då laget var inne i en tuffare period. Två sekunder senare var han fri mot mål.
  • James hade flera bra löpningar under matchen, men han måste lära sig av Matas kyla i avsluten.
  • Ett vackert mål av Mata med en bra tajming i löpningen.
  • De äldre, mer erfarna spelarna är viktiga i denna unga trupp (tex Romero, De Gea och Mata).
  • Solskjaer hyllar Matas spel, men också att han är en fantastisk människa att ha i omklädningsrummet.
  • Martial utvecklas ständigt. Han gör mål men är också viktig i uppbyggnadsfasen.