Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det saknades kvalité

Embed from Getty Images

Det är dagen efter Manchester Uniteds vinst borta mot Manchester City. Trots vinsten åkte United ur Ligacupen och får därmed inte spela final mot Aston Villa den första helgen i mars. 

Två gånger har Manchester United och Ole Gunnar Solskjaer besegrat Pep Guardiolas Manchester City på Eithad Stadium. Det är självklart någonting som Solskjaer och laget ska ta med sig, men det skulle vara dumt och påstå att det var välförtjänt.

Även om City inte var särskilt bra hade man två bollar inne, som dömdes bort på grund av offside och det var den egna ineffektiviteten på framförallt Sterling som var boven till att man inte gjorde mål. Men det gör inte Uniteds vinst desto sämre, utan det finns några positiva saker att ta med sig.

En av dessa är faktiskt Nemanja Matic som både lyckades göra mål och bli utvisad. Hans form har varit på gång ett tag och frågan är om inte det var den bästa Matic vi sett hittills under säsongen igår. Med den här inställningen och det spelet skulle inte jag ha några problem att behålla serben ytterligare ett år då mittfältet fortsatt är tunt, även efter Brunos ankomst.

Embed from Getty Images

Det var inte under onsdagen som United förlorade sin plats i finalen, det var den katastrofala första halvleken på Old Trafford där City definitivt borde ha avgjort hela mötet. Det går att uppskatta mycket av den mentaliteten som Solskjaer präntar in i det här laget, att man inte går för det även i returen.

Det finns fortsatt otroligt mycket saker kvar att göra och det krävs många nya spelare och eventuellt ny tränare för att man ska kunna gå sikta in sig på toppen igen. Men det blir lättare att tro efter att ett nyförvärv blivit klart och en av de största rivalerna har besegrats.

Solskjaers presskonferens

Som vanligt efter match mötte Solskjaer pressen, en presskonferens ni ser i sin helhet nedan. Vad han sade i korthet var:

  • Tycker inte att Matic förtjänar det första gula kortet. Märkligt att han fick det efter sin första tackling. Han var matchens bästa spelare.
  • Vill inte prata om domaren utan vilken attityd spelarna visar, även om kvalitén inte fanns där hela tiden.
  • Juan Mata är bäst på frisparkar, men Fred var fantastisk på träningarna under tisdagen. De tar beslutet på planen.
  • Självklart saknar vi viktiga spelare. Stolt över vad det här laget har tagit sig.
  • En konstig känsla att åka ur, men ändå vara så stolt över laget.
  • Låt det bli klart med kontraktet med Bruno innan det pratas om en startplats.
  • Vi vill ha rivalitet mellan klubbarna, men det måste hållas inom rimliga gränser.
  • Kulturen och attityden här är bra. Det behövs nyförvärv och mot City saknades lite kvalité.
  • Det behövs mer mål från laget.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester City – Manchester United 0-1

Spelarbetyg: Manchester city – Manchester United 0-1

All heder till United