Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Dålig kvalitet på bollen

Embed from Getty Images

Det är dagen efter Manchester Uniteds 1-1 match mot Club Brugge på bortaplan och United går in med ett bra utgångsläge inför returen. 

När startelvan till matchen kom var det med en viss förvåning över rotationen. Hade trott att Solskjaer och ledarstaben skulle ha en större respekt för Club Brugge, som är ett betydligt bättre lag den här säsongen än när vi mötte dem senast, säsongen 15-16.

I den 15:e minuten tog Club Brugge ledningen genom Emmanuel Dennis som utnyttjade ett sovande försvar hos United och när Sergio Romero av någon anledning valde att springa ut kunde Dennis enkelt lobba bollen över argentinaren.

Repliken skulle ändå komma relativt snabbt. Harry Maguire slår en fullständigt misslyckad passning som går ut till inkast för hemmalaget. Ett uselt inkast senare kunde Anthony Martial sprinta förbi försvararna och enkelt placera in kvitteringen.

United lyckades inte skapa någon riktigt het offensiv innan Bruno Fernandes kom in i den 81:a minuten. Kreativiteten i anfallet var lidande när det var Jesse Lingard och Andreas Pereira som skulle styra. Bägge spelarna har en form som inte kan ses som annat än usel.

Det var ingen spelare som stack ut jättepositivt under matchen. På något sätt var det en märklig insikt när Bruno Fernandes kom in och det helt plötsligt började hända grejer. Frågan är fortsatt ifall Uniteds anfallsspel hänger på individuella kvalitéer eller om de offensiva spelarna som startade helt enkelt inte håller måttet?

Solskjaers presskonferens:

Som vanligt mötte Ole Gunnar Solskjaer pressen efter matchen. Huvudpunkterna det pratades om var dessa.

  • En svår match mot ett välorganiserat lag, på en svårspelad match.
  • Bollen hjälpte inte till att höja kvalitén.
  • Behövde göra flera förändringar i laget då det var i måndags och match på söndag.
  • Märkliga mål för bägge lagen där uppmärksamheten saknades.
  • Martial skapade inte tillräckligt med lägen innan målet.
  • Ville egentligen vila Bruno Fernandes helt.
  • Vet inte när Mason Greenwood blir spelklar igen.

Se hela presskonferensen här via Manchester Uniteds Youtube.

Efter matchen intervjuer med Juan Mata, Victor Lindelöf och Solskjaer, via Manchester Uniteds Youtube.

Mer från matchen

Snackisar efter Club Brugge – Manchester United 1-1

Spelarbetyg: Club Brugge – Manchester United 1-1

Matchdag: Club Brugge – Manchester United (konsten att slå ur överläge)