Mycket efter matchen; Begravning för Gregg; Datum för Birmingham

Det har blivit fredagskväll och vi ger er nu dagens nyhetssvep, som har en hel del citat från efter gårdagens match. Det handlar bland annat om Scott McTominays återkomst, framtiden för Angel Gomes och Tahith Chong samt en intervju med Brandon Williams. Utöver detta har Harry Gregg begravts, och Uniteds match mot Birmingham har fått en avsparkstid.

Mer efter matchen

Under dagen har det kommit ut fler intervjuer och citat från efter matchen igår, med mycket nyttig information inför helgens match och även framöver. Huruvida citaten kommer från den andra halvan av presskonferensen (den första skrev vi om här i morse), eller om det är från en mixad zon eller något mer informellt framgår inte i nuläget. Ingen av de engelska journalister som skriver om det, vilket är bland annat Manchester Evening News (som har ett flertal artiklar om det som ni hittar här) och Simon Peach som twittrade friskt för några timmar sedan, nämner att det skulle komma från presskonferensen, vilket de brukar göra när det kommer därifrån. Men oavsett, detta är nyheterna.

McTominay kanske tillbaka i helgen

Solskjaer har hintat om att Scott McTominay kan vara tillbaka i matchtruppen redan till helgens match mot Watford. Det troligaste då är en plats på bänken, starta är osannolikt. Solskjaer är inte förvånad över skottens snabba återhämtning, då det är ”den typen han är”. Han är ett fysiskt exemplar.”

Chong och Gomes

Solskjaer skall vidare ha sagt att ”De är absoluta toppklasskillar och vi gör vad vi kan för att behålla dem eftersom om ett par år kan vi se dem bli väldigt, väldigt bra spelare.”

Allt utom att ge dem speltid gör Ole måhända, vill vän av ordning inflika. Splerna var inte med A-lagstruppen igår, istället spelade de en träningsmatch mot Club Brugges juniorlag och fick sedan se Jesse Lingard och Andreas Pereira fortsätta spela uselt på positioner Chong och Gomes gärna skulle spela på.

Martial kan nå 20 mål

Slutligen vad gäller Solskjaer-citat så sa norrmannen att han tror att Anthony Martial kan nå 20 mål den här säsongen och att Solskjaer uppmuntras av fransmannens attityd att vilja göra saker som inte kommer naturligt för honom.

Brandon Williams i intervju

Även vänsterbacken Brandon Williams har pratat med media, något som vi ser på Yahoo här och Manchester Evening News här. Det har gått fort för den unge engelsmannen, som inte ens var med på A-lagets försäsongsturné och nu är den nyuppflyttade junior som spelar mest. Bland annat passade Williams på att hylla Ole Gunnar Solskjaer.

”Ole är alltid där för mig. Han berättar alltid för mig vad jag behöver bli bättre på, och låter mig inte gå in efter träningen för att arbeta med saker som jag behöver förbättra.

”Han är alltid där när jag behöver en arm runt axeln eller när jag behöver beröm men också när jag behöver få höra något som jag behöver arbeta med.”

Hans korttidsmål är helt enkelt att få spela så många matcher som möjligt, förbättra sig men också få vinna något med klubben – något han drömt om sedan han var ett litet barn. Han anser att United är ett ungt lag som vet vad de kan och är redo för resten av säsongen.

Han har spelat en del med Luke Shaw innanför sig den senaste tiden, och Gällande rivaliteten med Shaw om vänsterbackplatsen säger Williams:

”Vi tänker egentligen inte så mycket på det. Vi vet bara att det finns en utmaning där och vi båda pressar varandra för att göra oss till de bästa möjliga spelare som vi kan.

”Vi har spelat med varandra några gånger nu så vi får den bra kontakten.”

Harry Gregg begravd

I söndags avled Manchester Uniteds förre målvakt, Harry Gregg, vid 87 års ålder. Idag begravdes han i Coleraine, och bland de närvarande märktes Sir Bobby Charlton, Sir Alex Ferguson och Denis Law.

Harry Gregg

Datum för match mot Birmingham

Damernas bortamatch mot Birmingham är nu schemalagd. Onsdag 25 mars, avspark 20.30 svensk tid.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS