Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Han är en mix av Veron och Scholes

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde jobbet mot Watford och såg till att kamma hem tre poäng när lagen möttes på söndagseftermiddagen. Matchen gav flera positiva besked och det var förstås en märkbart nöjd manager som mötte pressen efteråt. 

3-0 mot Watford och en alltför lång målnolla på Old Trafford spräcktes. Bruno Fernandes gjorde mål och Scott McTominay var tillbaka efter skada. Ungefär det var de huvudsakliga höjdpunkterna efter söndagens match och med Club Brugge väntandes på torsdag kom ett kvitto på att hemmaformen är på stigande. Det att United tog sig upp på femte plats i tabellen var mer än behövligt med tanke på det spelschema som nu väntar.

Målen från gårdagen finns att tillgå här. 

Solskjaers presskonferens

Det var förstås en märkbart nöjd manager som mötte pressen efter 3-0-segern mot Watford igår. Frågorna handlade, till stor del, om en viss portugis.

 • Manchester United har gjort en “bra deal” då man fick in Bruno Fernandes. Man har fått in “mer än en spelare” och man märker att han höjer kvaliteten på sin omgivning.
 • Fernandes tog plats på första träningen och kändes som en del av gruppen direkt. Behövde ingen startsträcka.
 • Fernandes är en mix av Juan Sebastian Veron och Paul Scholes, med Verons temperament och Scholes kvaliteter.
 • Solskjaer ville inte svara på frågan hur det hade sett ut om Fernandes kommit in redan i somras. Konstaterade att portugisen är en bit i ett pussel man nu försöker lägga.
 • Solskjaer säger sig vara en av Anthony Martials största kritiker då han sätter kravbilden på honom. Menar att fransmannen gjort en vecka som visar att han är en målgörare av rang.
 • United fick en mycket dålig start på matchen i och med Harry Maguires och Nemanja Matics misstag, men Luke Shaw gjorde en fantastisk prestation som räddade situationen.
 • Solskjaer gav inga direkta svar på varför Jesse Lingard och Andreas Pereira saknades, bara att 18 man ska med och att bänken var bra balanserad.
 • En viktig månad i ligan ligger framför, men fokus nu är på att slå ut Club Brugge på torsdag.
 • Mason Greenwood är lagets bäste avslutare. Kan ta avslut med bägge fötterna. Måste göra saker i ett högre tempo nu men klarar av det.
 • Hela laget kändes aningen segt i första halvlek, inte bara enskilda spelare. United reagerade för sent och sänkte tempot när man vann boll.
 • Luke Shaw funkar bra som mittback då han har fler alternativ där. Shaw var “ostoppbar” då han gick framåt på kanten mot Watford.
 • Odion Ighalo har kommit in och gjort intryck på träningarna. Ett viktigt komplement till truppen då Solskjaer kan vila Martial under delar av matcherna.

På det stora hela gav Solskjaer förhållandevis lite information, trots en rätt lång presskonferens. Norrmannen blir förstås drillad av sin arbetsgivare, men jämför man med hur tongångarna var för ett år sedan är tugget mer allmänt nu. En smårolig detalj var när han inledningsvis tyckte att Fernandes hade samma temperament som Veron medan kvaliteterna stämde mer överens med Scholes. Det redde han upp något senare.

Något direkt svar på varför Lingard och Pereira saknades fick vi inte, men där handlade det nog om renodlade petningar sett till hur duon agerade i veckan som gick. Solskjaer talade om att konkurrensen hårdnar och i fallen Lingard och Pereira är det mer än välkommet. Odion Ighalo fick lite utrymme under presskonferensen, men Solskjaer försökte vara artig och påpekade att nigerianen är duktig på att skapa chanser men också att han är en avlastande spelare för United.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Watford 3-0

Spelarbetyg: Manchester United – Watford 3-0

 

Res med oss till Manchester!