Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Watford 3-0

Embed from Getty Images

Manchester United klev upp på femte plats i Premier League-tabellen efter, rent siffermässigt, stabila 3-0 hemma mot Watford på söndagseftermiddagen. Bakom siffrorna gömmer sig dock en första halvlek som lämnade en del att önska. På pluskontot skriver vi in tre olika målskyttar och det faktum att en viss Bruno Fernandes nu gjort mål i röd tröja. 

3-0 hemma mot Watford är ungefär det man kan och ska förvänta sig av Manchester United, alldeles oavsett årgång och spelarmaterial. Watford är en normal säsong klassen sämre och sett till att man i år krigar för att undvika nedflyttning så skulle det bara bli tre poäng idag, egentligen. Watford visade sig dock vara ett oöverstigligt hinder på bortaplan och torsdagens bortamöte med Club Brugge satt både på näthinnor och i ben. Så, hur skulle det gå?

Ole Gunnar Solskjaer mönstrade snudd på den bästa elva han i dagsläget kan mönstra. Scott McTominay inledde på bänken tillsammans med Odion Ighalo, två spelare som väl i normala fall kan och ska ta plats framom Nemanja Matic och Daniel James i nuläget. Det som talade för de två sistnämnda är Matics vinterform och det faktum att Ighalo inte kan anses vara direkt matchvan. Jag skulle inte se det som någon skräll om nigerianen är med från start i Europa League-returen på torsdag.

3-0, ja. Det är det förväntade och det är förstås godkänt. Dock fanns det en del att önska under de inledande 45 minuterna, och man kan inte riktigt låta bli att tänka hur det skulle ha utvecklats om Watfords kvittering inte dömts bort av VAR.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Med tanke på att Sergio Romero spelade som han spelade i torsdags var det förstås ett betryggande kvitto som kom från David de Gea idag. Räddade Doucoures avslut i första och 1-0 där hade kunnat bli knepigt.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

Kanske något snålt betyg. Wan-Bissaka gör en stabil insats så väl offensivt som defensivt och visar att han trivs bättre i en fyrbackslinje än en uppställning där han får gå som wingback. Får hemskt gärna ta fler avslut.

Harry Maguire: 6

Får bjuda Luke Shaw på en extra öl ikväll. Höll på att ställa till det rejält i början på första halvlek, men landsmannen Shaw kom till undsättning. Känns som om Maguire är ett vanedjur, det vill säga att han behöver en trygg omgivning kring sig för att vara bra. Nu har både Victor Lindelöf och Eric Bailly spelat jämte honom på sistone. Det märks.

Victor Lindelöf: 6

Höll Bailly på bänken och kanske beror det på att man från Solskjaers och Phelans håll inte vill matcha ivorianen för hårt efter skada. Gjorde inte bort sig, men kändes precis som Maguire smått darrig i första halvlek.

Luke Shaw: 7

Är Luke Shaw, av alla människor, på väg mot en ny vår? Ja, kanske. Personligen ställde jag mig tveksam till hur Shaw skulle fungera när det blev en återgång till den renodlade vänsterbackspositionen, han har trots allt varit habil som mittback på sistone. Det gick alla tiders och Shaw räddade både Maguire och United i första.

Nemanja Matic: 6

Fick 90 minuter trots att McTominay byttes in. Nära att tillsammans med Maguire ställa till det rejält i början på första. Gör därefter det han ska. Riskminimerar och står rätt.

Fred: 7

Utbytt 79′. Fred avslutar fortfarande ungefär lika bra som hans landsman Anderson gjorde i tiderna. Där slutar jämförelserna. Fred har tagit stora kliv denna säsong och fortsätter göra det. Är bolltrygg och går framåt på ett föredömligt sätt i banan. Skapar ytor som ingen annan.

Bruno Fernandes: 8

Måhända ett lite kryddat betyg, men det baseras på två egentliga faktorer. Den första är skillnaden han gör. Fernandes är spelaren United saknat och absolut ingen kan säga att han inte utgör en stor skillnad i sin utgångsposition. Den andra är att han, när vi summerar detta, trots allt står för en matchavgörande aktion som ordnar straffen och sedan sätter den.

Mason Greenwood: 7

Utbytt 80′. Kändes inte riktigt som om Greenwood var på planen före paus. Efter paus var han det definitivt. Femte ligamålet osade, precis som de tidigare, klass och stängde definitivt matchen. Trivs kanske inte som allra bäst på kanten, men gör det bästa av det. Skadad?

Daniel James: 6,5

James har de senaste månaderna fått utstå rätt hård, befogad, kritik. Solskjaer har enträget valt att spela honom trots dålig form, även om det förstås också varit tvunget i vissa matcher. Dock pigg idag. Står för förarbetet till Fernandes innan straffen och är precis sådär avig och oberäknelig som nästan bara han kan vara.

Anthony Martial: 7

Utbytt 80′. Har precis som James inte haft några lysande månader och den enkla förklaringen kan förstås sägas vara att han saknar Marcus Rashford. Dock ska Martial i sin roll kunna ta större ansvar. Idag gjorde han det. Ett klassmål gav 2-0 och en hel massa andrum för United. Vilar på torsdag?

Scott McTominay: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tahith Chong: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.