Sommarfotboll i England; ingen Inter-fortsättning för Sánchez; symptomfri Fellaini coronapositiv

Återigen är det rapportering kring coronaviruset som dominerar vår nyhetsrapportering. Vi har nu fått vårt första Manchester United-relaterade fall, då Marouane Fellaini har testats positiv. Annars spekuleras det nu i att den engelska fotbollssäsongen ska återupptas den 1 juni.

I andra nyheter rapporteras från Italien att det inte blir någon fortsättning i Inter för Alexis Sánchez. Dessutom minns vi Steven Gerrards bästa match.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

Symptomfri Fellaini testad positiv för corona

Den före detta Manchester United-spelaren Marouane Fellaini har testats positivt för coronaviruset. Den nu 32 år gamla belgaren återvände i fredags till sin kinesiska klubb Shandong Luneng. Det var i samband med ankomsten till Kina som han testades för viruset, rapporterar Sky Sports. Fellaini själv bekräftar på Twitter att han har testats posivit.

Fellaini har nu placerats i karantän men förefaller må bra. Han ska inte ha haft några symptom av sjukdomen och heller ingen feber.

Belgaren blir den första spelaren i den kinesiska högstaligan att ha testats positiv för viruset. Han är också, såvitt jag vet, första (före detta) Unitedspelare att testas positiv.

Säsongen kan återupptas den 1 juni

Premier League har en preliminär plan på att återuppta säsongen den 1 juni, rapporterar Sam Wallace och John Percy för Telegraph. Planen skulle se säsongen avslutas den 11 juli. Om det lyckas skulle det innebära att säsongen 2020/21 kan inledas den 8 augusti, som planerat.

Det betonas emellertid i artikeln att det än så länge bara är ett preliminärt mål och att det inte finns någon säkerhet i de angivna datumen. Planen ses som det bästa möjliga scenariot.

I det här scenariot gäller att säsongen skulle slutföras bakom stängda dörrar. Det förefaller inte finnas någon som tror att spel inför publik är en möjlighet.

Sky Sports följer upp Telegraphs artikel och menar att den 1 juni är ett av flera datum som övervägs. Det största problemet är kanske kravet på medicinsk personal på arenorna. Ligan vill inte sätta räddningstjänsten under ytterligare press.

Ingen framtid i Inter för Sánchez

”Alexis Sánchez och Inter är redo att säga farväl,” rapporterar Fabrizio Romano för Calciomercato.com. Bara en sensationell vändning ska kunna förändra situationen. Inters beslut baseras på Sánchez skadeproblem och den stora kostnaden involverad om han skulle köpas loss från Manchester United.

Den enda lilla öppningen som lämnas är ifall United skulle gå med på att låna ut Sánchez ett år till.

Den här dagen 2015…

…spelade Steven Gerrard sin bästa match i karriären. Det var också Juan Matas kanske största dag som Unitedspelare.

United åkte till Anfield och var fullständigt briljanta i första halvlek. Vi gick emellertid till halvtidsvila bara i 1-0-ledning. Inför andra halvlek valde Liverpool att slänga in Gerrard, för att förändra matchen.

Gerrard inledde med att vinna en tackling. Sedan undvek han en tackling från Ander Herrera. Det följde han upp med att mycket fult stämpla Herrera. Domaren Martin Atkinson noterade vad som hände och hivade upp det röda kortet. Efter 38 sekunders spel var Gerrards match över.

Mata följde sedan upp med säsongens mål och United vann med 2-1.

https://twitter.com/DanielHarris/status/1241705069466267648


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS