Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Felriktade övervakningskameror; Spekulationer om nästa säsong; Godin-rykte

Bland dagens nyheter plockar vi upp ett fall som uppmärksammades för ett par veckor sedan, då 19-årige Kamarl Nelson uppgavs ha utsatts för rasism och fysiskt våld av vakter på Old Trafford. Det blir även fokus på nästa säsong av Premier League, där vi sätter ett frågetecken kring när premiären kan tänkas bli av.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

Rasismen och misshandeln fångades inte på kamera

Embed from Getty Images

För två veckor sedan uppmärksammade vi en mycket tråkig händelse utanför Old Trafford när Kamarl Nelson, 19, var på väg till sitt städ- och cateringjobb på arenan och nekades inträde av vakterna utanför Uniteds hemmaplan, detta bland annat på grund av Kamarls hudfärg.

För att kortfattat summera händelsen föreföll det så att Kamarl stoppades från att gå in på arenan av vakterna, som sedan också visiterade 19-åringen och började göra sig lustiga på hans bekostnad, bland annat med rasistiska tillmälen samt våld. Polis tillkallades så småningom, men ingen trodde på Kamarl berättelse då vakterna kunde ge varandra alibi.

I förra veckan öppnade Manchester-polisen en förundersökning av ärendet, men man har ännu inte anhållit någon. Polisen ska dessutom ha gått igenom en åtta timmar lång övervakningsvideo, något som inte heller gav några resultat då det visade sig att kameran inte hade fångat händelseförloppet på grund av att den var riktad åt ”fel” håll. Kamarls ankomst till Old Trafford har däremot kunnat bevisas.

CSG (Controlled Solution Group), som är klubbens inhyrda säkerhetsbolag, har kraftigt dementerat anklagelserna mot sina anställda.

Artikeln i sin helhet finns att ta del av på The Guardian.

Uppskjuten Premier League-premiär?

Så blir antagligen fallet, i alla fall om man ska tro EFL:s (English Football League) ordförande, Rick Parry. Detta innebär alltså att ligan troligtvis inte kommer sparka igång i augusti, som den brukar.

”Det är ett önsketänkande,” säger Parry i en intervju med BBC.

Som läget ser ut för tillfället kommer ligan ha uppehåll åtminstone april ut, där förhoppningen sedan ska vara att man spelar klart säsongen i juni. Ett sådant scenario skulle kunna innebära att starten på nästa säsong inte behöver påverkas.

Ett sådant scenario är dock troligen att hoppas på för mycket. Enligt Parry kommer konsekvenserna av det här uppehållet få effekter en lång tid framöver.

”Jag tror vi kommer få se synergieffekter av det här i ett och ett halvt år framöver.”

Premier League-säsongen 2020/21 är planerad att inledas den 8 augusti.

Inter och United i ny affär?

Vi avslutar med att slänga in ett transferrykte, i brist på annat dessa tider. Som så många gånger förr är klubben på andra sidan italienska Inter, men den här gången sägs det att det är United som vill handla.

Enligt Corriere dello Sport, som här återgivits av Manchester Evening News, skriver man att United kan tänka sig att göra ett försök på den 34-årige mittbacken. Uruguayanen uppges inte ingå i Antonio Contes planer och lär därför söka sig bort från Serie-A-klubben.

Om United, och Solskjaer, verkligen är intresserade av en 34-årig mittback känns väl aningen tveksamt, dock.