Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Klubbar vill avsluta säsongen; United vill fullfölja; United närmre Koulibaly

Dagens nyhetssvep handlar såklart mycket om Premier League. Även lite smårykten och en intervju med Bruno Fernandes. 

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

Lägesrapport för Premier League

En statusrapport om hur läget är i den engelska fotbollen kommer från Simon Stone på BBC. Vi är nu inne i den tredje veckan utan fotboll i Premier League.

Premier League klubbarna kommer att mötas igen den 3:e april och då verkar det som att det uppskjutna starten den 30:e april kommer att skjutas upp ytterligare.

Simon Stone nämner de positiva nyheterna och det första är att det inte finns några regler från UEFA att Premier League inte behöver starta samtidigt som de andra ligorna.

En rad olika alternativ nämns och det är särskilt viktigt att Premier League får med sig sina sponsorer och TV-bolag i de här besluten. En annan grej som tas upp är att Liverpool, Newcastle och Watford byter tröjsponsorer efter den 30:e juni och det är frågan hur mycket det påverkas.

Klubbar vill stänga säsongen

Källor som representerar flera olika klubbar i Premier League har sagt till The Athletic att de vill avsluta årets Premier League säsong med omedelbar verkan och påbörja den igen när det är tillräckligt säkert, även om det betyder att Liverpool blir nekade sin första titel på 30 år.

En källa sa till The Athletic att det är moraliskt fel att för fotbollen att fortsätta säsongen. Att man måste se att fotbollen inte är viktigt än en Tesco butik i det läget vi är i nu.

Även om klubbarna var fullt övertygade om att fullfölja säsongen under ett möte i förra veckan sägs några klubbar i privata sammanhang tycka att man inte ska spela klart säsongen.

United betalar tillbaka pengar till säsongskortsinnehavarna och vill fullfölja säsongen

Manchester United har meddelat att de kommer ekonomiskt ersätta säsongskortsinnehavarna för de matcher som återstår av säsongen. Och enligt Manchester Evening News har klubben också fortfarande en önskan om att nuvarande säsong ska spelas klart. Detta mycket beroende på att Manchester United fortfarande är med och slåss på tre fronter.

 

Erbjuder nytt kontrakt till Gomes

Enligt opålitliga Daily Mirror ska Manchester United erbjuda Angel Gomes ett nytt förbättrat kontrakt för att få bort intresset som ska ha uppkommit från Chelsea. Gomes kontrakt går som bekant ut redan i sommar och det nya kontraktet sägs vara värd 30 000 pund i veckan.

Koulibaly närmare United än City

Manchester United ska vara närmre en värvning av Napolis mittback Kalidou Koulibaly än stadsrivalerna Manchester City. Detta enligt La Repubblica, en nyhet som vi får ifrån Sport Witness för språkliga skäl. Båda klubbarna ska vilja köpa 28-åringen och att hans adjö till Napoli redan påbörjat och Napoli ska vilja sälja om man inte kvalificerar sig till Champions League då han har en hög lön.

Lästips

Dagens lästips kommer också från Daily Mirror där Bruno Fernandes har gett en intervju. Värt att läsa.