Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Elva mot elva på träning; sportsliga meriter ska avgöra; Dalot och Koulibaly

Manchester United jobbar med parallella planer inför fotbollens återkomst, när den nu kan tänkas komma. Samtidigt har Uefa slagit fast att sportsliga meriter ska avgöra.

Annars rullar en väldigt oviss silly season vidare, med försvararna Kalidou Koulibaly och Diogo Dalot på tapeten idag.

Ett par andra försvarare, om än en före detta sådana, är Phil Neville och Casey Stoney. Där är det nu bekräftat att den förra kommer att lämna sitt jobb medan den senare kan tänkas bli den som tar över.

Elva mot elva på träning

Manchester Uniteds assisterande tränare Kieran McKenna har pratat med MUTV i ett halvtimmeslångt gruppsamtal, som även inkluderar Ben Thornley, Danny Webber, Wes Brown och David May.

  • Spelarna och ledarna håller daglig kontakt, med individuella samtal och även konferenssamtal.
  • Alla spelare har en individuell plan att följa, även om det också finns obligatoriska gruppträningar. Nu har laget en lite lugnare period efter några veckors intensiv träning.
  • United planerar två veckor i taget och har olika planer förberedda beroende på när träning kan tillåtas igen.
  • Förhoppningsvis ska alla spelare vara tillgängliga när matchandet kan återupptas.
  • Fotbollen är viktig men inte det viktigaste som finns.
  • Spelarna kommer att vara i bra fysiskt skick när fotbollen återupptas. McKenna räknar med att träning elva mot elva ska vara möjlig när klartecken för träning ges.

Hela samtalet är tillgängligt på Uniteds hemsida, i text och videoform.

Uefa: Sportsliga meriter ska avgöra

Igår diskuterades fortsättningen för den europeiska fotbollen. Detta följdes sedan av ett officiellt uttalande från Uefa. I princip en upprepning av det som diskuterades igår men officiella uttalanden har ju alltid större tyngd, så vi tar det viktigaste en gång till.

  • Uefa vill att de inhemska ligorna ska fullföljas, om så är möjligt. Undantag får göras om idrott inte tillåts i landet eller om fullföljandet av säsongen innebär oövervinnerliga ekonomiska problem.
  • Om säsongen inte kan fullföljas föredrar Uefa att säsongen avslutas med ett annat format (till exempel playoff).
  • Om inte heller det är möjligt ska platser till Uefas turneringar delas ut på objektiva, transparenta och icke-diskriminerande grunder. Detta ska baseras på matcherna som har spelats säsongen 2019/20.
  • Om utdelandet av Europaplatser av allmänheten uppfattas som orättvist eller inte följer riktlinjerna kommer Uefa bli arga och de reserverar sig rätten att köra över de nationella förbundens beslut.

Värt att påpeka är att Uefas uttalande endast gäller för deltagande i Champions League och Europa League. De ligor som inte kan fullföljas får själva avgöra om en mästartitel ska utdelas och hur det ska bli med nedflyttning och uppflyttning.

FA bekräftar att Neville slutar, Stoney kan ersätta

Ytterligare en uppföljning på gårdagens nyhetssvep. FA har nu bekräftat att Phil Neville kommer att lämna sitt jobb som förbundskapten för det engelska damlandslaget när hans kontrakt löper ut i juli nästa år.

Neville kommer därmed inte att basa för laget i EM på hemmaplan 2022. Hur det blir med OS 2021 är emellertid fortsatt ovisst. Nevilles kontrakt löper ut mitt under OS och det hela kommer att bli föremål för diskussion med den brittiska olympiska kommittén.

Att Neville slutar berör inte bara Manchester United i meningen att han är en före detta spelare i klubben. Det kan tänkas bli så att hans efterträdare hämtas från United.

BBC har diskuterat potentiella efterträdare till Neville. Casey Stoney, chefstränare för Uniteds damlag, nämns som en av favoriterna. Det sätts dock frågetecken för hennes erfarenhet som tränare. Vidare kan det tänkas att Stoney själv vill fullfölja jobbet i United.

Tottenham intresserade av Dalot

Det spekuleras mer och mer om Diogo Dalots framtid i Manchester United. Enligt Dean Jones på Bleacher Report har Tottenham visat intresse för den portugisiska högerbacken. 

Jones tror emellertid inte att Londonklubben är beredda att betala 35 miljoner pund för Dalot, vilket är prislappen som United rapporteras ha satt.

För Uniteds del skulle det vara rimligt att sälja Dalot. Han förefaller inte ha någon realistisk chans att konkurrera ut Aaron Wan-Bissaka den närmaste framtiden och United har alternativ i form av Brandon Williams, Tim Fosu-Mensah och unge Ethan Laird.

Koulibaly inte på önskelistan

Napolis mittback Kalidou Koulibaly ska inte vara en prioriterad värvning för Manchester United, menar Manchester Evening News. Ole Gunnar Solskjaer uppges förvisso betrakta Koulibaly som en av de bästa mittbackarna i världen men norrmannen uppges vara belåten med nuvarande alternativ.