Casey Stoney

Casey Stoney anställdes som huvudtränare för Manchester Uniteds nybildade damlag i juni 2018. Hon stannade i tre säsonger. Den första säsongen ledde Stoney United till en överlägsen seger i Women’s Championship. Därefter följde två raka fjärdeplatser i Women’s Super League.

Född i Basildon i Essex i maj 1982 skulle Casey Stoney komma att bli en av de främsta damfotbollsspelarna i Storbritannien. När hon 2018 la skorna på hyllan hade hon gjort 130 landskamper för England (dessutom 4 för Storbritannien i OS 2012).

Stoney var en mångsidig försvarare som spenderade större delen av karriären i London. Hennes första klubb var Chelsea men det var i Arsenal hon gjorde seniordebut i slutet av 1900-talet. Här nådde Stoney också sina största framgångar, då hon blev engelsk mästare 2000 och 2001. Karriären fortsatte sedan med fem år i Charlton innan hon återvände till Chelsea. Under andra sejouren i Chelsea var hon spelande tränare under en kortare period 2009.

Nästa steg var, 2011, en flytt till Lincoln (som efter Stoneys tid i klubben kontroversiellt blev Notts County). Därefter tillbaka till London för en ny sejour i Arsenal innan karriären avslutades med spel i Liverpool.

Casey Stoney gjorde sin sista fotbollsmatch i februari 2018. Därefter blev hon en av de assisterande tränarna till nya engelska damförbundskaptenen Phil Neville. Någon längre tid med England blev det dock inte, i juni samma år lockade Manchester United.

Under sin första säsongen i United förde hon klubben till förstaplatsen i FA Women’s Championship och en uppflyttning till högstadivisionen.

Stoney ledde därefter United till en fin fjärdeplats i Women’s Super League under klubbens debutsäsong i högstadivisionen.

Under Stoneys tredje säsong i United konkurrerade laget på allvar med topplagen. United ledde ligan vid nyår men drabbades av otaliga skador och till slut räckte det bara till en fjärdeplats.

Efter säsongen valde Stoney att lämna sin position som huvudtränare för United, trots att hon hade ett år kvar på kontraktet.

Hon skrev sedan på som den första huvudtränaren för det nya NWSL-laget San Diego.

Rekommenderad läsning

 • Casey Stoney förtjänade bättre (vad nu för Manchester United?)

  Casey Stoney förtjänade bättre (vad nu för Manchester United?)

 • De som försvann

  De som försvann
  pixlr

 • Allt du behöver veta om Casey Stoney

  Allt du behöver veta om Casey Stoney

 • Officiellt: Casey Stoney blir huvudtränare för damlaget

  Officiellt: Casey Stoney blir huvudtränare för damlaget

 • Q&A med Casey Stoney: Det är en dröm som blir sann

  Q&A med Casey Stoney: Det är en dröm som blir sann

 • Casey Stoney lämnar Manchester United

  Casey Stoney lämnar Manchester United

 • Anmoder Stoney

  Anmoder Stoney

Senaste artiklarna om Casey Stoney

 • Marc Skinner har mycket att fundera på

  Marc Skinner har mycket att fundera på

 • Vem är vår nya huvudtränare Marc Skinner?

  Vem är vår nya huvudtränare Marc Skinner?

 • De som försvann

  De som försvann
  pixlr

 • RIP Manchester United Women

  RIP Manchester United Women

 • Varane på gång? Rashford borta till oktober, Stoney hittat ny klubb

  Varane på gång? Rashford borta till oktober, Stoney hittat ny klubb

 • Turbulens i damlaget; Solskjaer om sommarens business; Ny klubb för Puigmal

  Turbulens i damlaget; Solskjaer om sommarens business; Ny klubb för Puigmal

Biografin uppdaterad i juli 2021 (kan uppdateras då fakta ändras, ska uppdateras senast då managern avslutar sin karriär).