Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Q&A med Casey Stoney: Det är en dröm som blir sann

Manchester Uniteds damlag har en oerhört viktig post färdig, närmare bestämt sin huvudtränare för säsongen som kommer. Casey Stoney heter hon, för mer information om vad hon har åstadkommit som spelare, läs här.

Som brukligt är bjuds vi på en Q&A från MUTV, detta är vad Stoney hade att säga.

Först, varför valde du Manchester United?

Många anledningar, varav en är att du inte kan komma undan det faktum att Manchester United är den största klubben i världen. Det faktum att de kommer ha ett damlag och jag kommer får chansen att vara med i det från start, att bygga ett lag, bygga en filosofi med den största klubben i världen – det finns inte en mer spännande chans.

Var det svårt att lämna din position med Phil Neville i England?

Ja, så klart var det ett stort beslut för mig att göra det. Phil har varit fantastisk, han är en bra coach, en bra manager, men han uppmuntrade mig verkligen att ta den här chansen. Han vet vad klubben är, han vet vilken fantastisk chans det är. Ja, efter 18 år av spelande och nu coachande är det ett stort steg iväg, men det är rätt steg. Det är rätt chans i rätt tid med en så stor klubb.

Hur viktigt är det att det största laget i landet omfamnar damfotboll?

Det är stort. Det var den största anledningen att jag tog chansen, eftersom jag tror att Manchester United kommer göra det på rätt sätt. De kommer investera i damerna, de har möjligheten att förändra damfotbollen. Det är den största klubben i världen – kommersiellt, marknadsmässigt, globalt, varumärket. Det är upphetsande, spelarna är upphetsade, damfotbollen är upphetsad och det är en stor resa att ge sig ut på, men en upphetsande sådan.

Ser du fram emot att jobba på The Cliff?

Definitivt. Jag hade faktiskt turen att jobba med Eric Harrison och han var lite av en mentor för mig när jag jobbade på David Beckham Academy. Han pratade om den mängd arbete som krävs och historien där och spelarna som kommit därifrån, så att få möjligheten att vara en del av den historien – det är en dröm som blir sann.