Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Nytt kontrakt för Amy Turner

Manchester United har idag meddelat att försvararen Amy Turner har signerat ett nytt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet gäller över säsongen 2020/21 med option på ytterligare ett år.

Turner, som fyller 29 år i juli, är den näst äldsta utespelaren i truppen. Under sina två säsonger i klubben har hon haft en ordinarie plats i laget. Säsongen som nu är avslutad spelade hon oftast som högerback, efter att säsongen 2018/19 ha bildat mittbackspar med Millie Turner. Totalt har Amy Turner gjort 43 matcher och 3 mål som Unitedspelare.

Det nya kontraktet till trots tyder mycket på att hon kommer att få en något mer begränsad roll nästa säsong.

Amy Turner säger:

Jag är verkligen glad att få fortsätta min resa i den här fantastiska klubben. Jag visste när jag skrev på att vi skulle skapa något speciellt här och jag kan inte bärga mig för att vara tillbaka och spela fotboll nästa säsong. Jag vill tacka Casey och tränarstaben för deras vägledning de senaste två åren och också fansen för allt stöd de har gett oss. Vi har varit utan fotboll ett tag nu så jag är bara redo att börja nästa säsong och visa vad vi kan uppnå som ett lag.

Nästa säsong ja, den är officiellt planerad att inledas helgen 5-6 september.

Casey Stoney säger: 

Amy är en fantastisk försvarare som kommer med så mycket professionalitet i allting hon gör. Hon är också en fantastisk ledare att ha i truppen och fungerar som en riktig mentor för några av de yngre spelarna vilket kommer att fortsätta vara så viktigt genom nästa säsong. Jag är verkligen glad att hon har skrivit på ett nytt kontrakt och att vi kan fortsätta arbeta tillsammans för att utveckla henne ytterligare.

Öppenheten gällande kontrakt för Uniteds damspelare har varit undermålig. Men vi ser nu en bättring där och det förefaller vara troligt att det kommer att ramla in sådana här besked under sommaren och flera nyförvärv är också att vänta. På midsommarafton fick vi besked om att Kirsty Hanson har förlängt. Den korta kontraktstiden är inte alls ovanlig inom damfotbollen.