Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi går för tredjeplatsen

Embed from Getty Images

Andra matchen efter uppehållet och det var ett Manchester United som motsvarade förväntningarna när ett Sheffield United, som helt tappat fart kom på besök till Old Trafford. Anthony Martial blev den store matchvinnaren med sitt första hattrick i seniorkarriären, när slutresultatet skrev till 3-0. 

Äntligen fick Uniteds supportrar se ungefär den startelvan man ville ha. Både Bruno Fernandes och Paul Pogba på det centrala mittfältet, samt Mason Greenwood på högerkanten istället för Daniel James.

Sheffield United hade märkbart tappat riktningen efter uppehållet och hade stått för två svaga matcher mot Aston Villa och Newcastle inför mötet i Manchester.

Omvänt hade Manchester United spelat över förväntan mot Tottenham och borde ha vunnit redan på midsommarafton. Därför klev Manchester United in på Old Trafford som stora favoriter, och med tanke på Uniteds historik de senaste åren kunde det göra en mer nervös än vad man borde.

Ut från matchen mot Tottenham klev nämnde Daniel James, men också Scott McTominay och Fred som ersattes av Paul Pogba respektive Nemanja Matic.

Tre lyckade drag som på många sätt blev matchavgörande. Bruno Fernandes och Pogba hade mestadels en lekstuga på mittfältet, samtidigt som Matic rensade upp det som behövdes när de förstnämnda blev överspelade.

En av de mest anmärkningsvärda händelserna under matchen var när Ole Gunnar Solskjaer valde att genomföra alla sina fem byten på en och samma gång. Då återstod tio minuter av ordinarie speltid och en säker ledning med 3-0. Men att det byggde upp en känsla av att det var en försäsongsmatch och inte att det var tre livsviktiga poäng i jakten på fjärdeplatsen kan vi slå fast.

Självklart kan vi inte sammanfatta matchen utan att nämna fransmannen Anthony Martial. Jag har tillhört en av hans största kritiker då jag har haft svårt och se honom bära anfallet i Manchester United. Helt är jag inte omvänd. Men med den kylan och de måltjuvsegenskaperna han visade upp under gårdagen tog han stora kliv framåt.

Summa summarum var offensiven en fröjd att skåda och vi kan konstatera att Marcus Rashford fortsätter att ta kliv både på och utanför planen. Men nu ska han bara sätt dit sina enkla lägen, då har United en världsklasspelare i sitt stall.

Höjdpunkter

 

Solskjaers presskonferens

  • Solskjaer var nöjd med Martials mål. Betonar att tränarna har jobbat med att Martial ska röra sig bättre in i boxen. Han anser att det första målet var det bästa för det var exakt så han vill att Martial ska röra sig.
  • Solskjaer tyckte att samarbetet mellan Bruno Fernandes och Paul Pogba fungerade på ett bra sätt. Men att Pogba inte är helt i slag än på grund av att han varit skadad länge.
  • Han betonar att han aldrig sagt att fjärdeplatsen är målet med slutfasen av säsongen. Tredjeplatsen i ligan och att vinna titlarna i FA-Cupen och Europa League är målet med säsongen som återstår.

Övriga reaktioner

Tremålsskytten Anthony Martial intervjuades av MUTV efter slutsignalen.

Mer reaktioner från MUTV efter matchen från Solskjaer, Martial och Matic.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Sheffield United 3-0

Spelarbetyg: Manchester United – Sheffield United 3-0

Promenadseger i hettan