Dagen efter: Naturligt att skärpan saknades

Manchester United gick efter viss möda och stort besvär vidare till FA-Cupens semifinal efter att ha tvingats spela 120 minuters fotboll mot Norwich. Harry Maguire blev stor matchvinnare då han med två minuter kvar av förlängningen satte dit segermålet.

Det blev hela åtta förändringar jämfört med segermatchen mot Sheffield United och det kom inte som någon större överraskning.

Sergio Romero, Diogo Dalot, Eric Bailly, Scott McTominay, Fred, Jesse Lingard, Juan Mata och Odion Ighalo kom in och skulle visa framfötterna.

Det vore synd att säga att alla tog chansen. Odion Ighalo gjorde sitt och stod för 1-0 målet, gott så. Och Eric Bailly, tillsammans med McTominay kan kvittera ut betyget godkänt utan tvekan. Däremot stod Romero för ett halvdant ingripande vid Todd Cantwells kvitteringsmål och ingen av Dalot, Mata eller Lingard borde ha spelat sig närmre en startelva i och med gårdagens insats.

Ole Gunnar Solskjaer kände sig tvingad till att göra sex byten under matchen (man får göra ett byte extra under förlängningen) och det skulle visa sig behövas.

Även om spelet bara blev marginellt bättre sedan Rashford, Pogba och Martial klivit in på planen besitter de en helt annan nivå i spelet.

Målet i den 118:e minuten tillkom efter en fin individuell prestation av Paul Pogba, som fick fram bollen till sin landsman Martial. Anthony Martial i sin tur fick på något sätt fram bollen till Maguire som vräcker sig fram och gör mål.

Det var synd att så pass många av de ordinarie behövde spela och att till exempel Bruno Fernandes fick spela alla 120 minuter då det är match redan på tisdag i Premier League.

Men Manchester United är vidare till semifinal av FA-Cupen och drömmen om en titel i världens finaste cupturnering lever.

Motståndet där slås fast under söndagskvällen.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

• Solskjaer var såklart glad över att gå vidare, men menar att de som spelade från start inte har spelet på länge och därför saknas den naturliga skärpan i spelet.
  • Viktigt för truppen och för klubben att ha chans på en final. Solskjaer menar att det är viktigt för laget att nå sin första final tillsammans.
  • Gomes, Garner, Chong och Laird fick ingen plats på bänken. Men Solskjaer säger att de jobbar hårt bakom kulisserna och att de förhoppningsvis kommer ta chansen när de får den.
  • Viktigt för United att behålla Ighalo – vilket United fick kämpa hårt för. Viktigt ur en truppsynpunkt då de kan rotera oftare.