Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Norwich – Manchester United 1-2 (efter förlängning)

Embed from Getty Images

Manchester United besegrade – efter många om och men – Norwich på bortaplan i FA-cupens kvartsfinal. Resultatet skrev till en 2–1-vinst sedan Harry Maguire fläkt in bollen i slutet av förlängningen.

I sin helhet fick vi se en svagare prestation av United som roterade en hel del i startelvan. Trots ett beskedligt motstånd och en man mer avslutningsvis satt segern hårt inne. Vi kan åtminstone glädjas över att avancemanget till sist löstes, och nu väntar en semifinal!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Hade väldigt lite att göra matchen igenom. Kunde möjligtvis ha varit en aning snabbare i fötterna vid kvitteringen, men sikten var samtidigt skymd av två rödklädda försvarare.

Diogo Dalot: 5

Utbytt 63′. Det var längesedan vi såg portugisen sparka boll för United. Han tog sig inte direkt närmre startelvan med dagens insats. Offensiven, vilken i grunden ska vara hans starka sida, lyste med sin frånvaro när inläggen ständigt var missriktade och dribblingarna håglösa. Frågan är vad klubben bör göra med honom framöver?

Eric Bailly: 6

Utbytt 96′. Får godkänt, men det är knappt. Kunde fått bort bollen bättre innan 1–1-målet, men stod samtidigt för en okej insats i övrigt. Lite osynkad med bollen emellanåt – men löste å andra sidan en del situationer på ett smart sätt.

Harry Maguire: 8

Får matchens högsta betyg. Felfri defensivt där han bland annat stod för en välbehövlig blockering av ett Norwich-avslut i den första halvleken. Offensivt var han trygg med bollen samtidigt som han fördelade den förtjänstfullt. Var nära på att ge United ledningen med en bra nick på hörna under förlängningen – för att sedan avgöra tillställningen några minuter senare när han fläkte sig och fick in bollen bakom Tim Krull.

Luke Shaw: 4,5

Visar mer och mer varför han inte är en spelare att räkna med långsiktigt för ett lag med Uniteds ambitioner. Stod för en imponerande hemåtlöpning – men en bra prestation raderar inte ut tio dåliga under en och samma match. Förvånande att han startade idag med det täta schemat. Hade både trott och hoppats på Williams i den positionen.

Fred: 6

Utbytt 78′. Låter bollen gå på ett bra sätt, och jobbar fortsatt frenetiskt i defensiven. Kunde – och borde – däremot spelat bättre än så här. Får godkänt, men det knappt.

Scott McTominay: 6

Utbytt 78′. Lite samma visa här. Han kunde – och borde – ha spelat bättre. Passningsspelet var trubbigare men defensiven bättre.

Jesse Lingard: 5

Utbytt 63′. Fick till sist chansen efter att ha valts bort från matchtruppen senast och hittills spelat noll minuter sedan återstarten. Tog inte vara på möjligheten och spelade sig snarare längre bort från fler minuter än närmre. En bra aktion på en timmes spel räcker inte.

Bruno Fernandes: 6

Har fått en del kritik för sin insats. Och jag håller med om att det var hans sämsta match i United, utan att på något vis vara jättedålig. Skapade fler målchanser än någon annan och jag är framför allt glad över att han faktiskt försökte hitta på något med bollen, till skillnad från i princip alla andra.

Hans direkta spel behövs för att bryta av alla sidledspassningar. Dessvärre lyckades det inte lika bra som vanligt. Han såg dessutom rätt sliten ut. Logiskt sett borde han ha fått vila en del idag – inte spela 120 minuter…

Juan Mata: 5

Utbytt 63′. Kändes som en perfekt match för spanjoren på förhand. Mot ett formsvagt Norwich borde han få ytor att operera i – men han lyckades inte med mycket och syntes knappt till under sin tid på planen.

Odion Ighalo: 7

Fortsätter att vara pålitlig i cupspelet. Håller upp bollen bra och finns ständigt tillgänglig i boxen redo att hugga. Något han visade i minut 51 när han gav United ledningen. Alltid lika glädjande när nigerianen gör mål!

Mason Greenwood: 6

Inbytt 63′. Kommer in och utmanar motståndarförsvaret direkt. Bra kombinationsspel och dribblingar, men aningen slarvig i avslutslägena. Visar trots allt varför han bör vara nummer ett till höger i offensiven när det bästa laget ställs på banan.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 63′. Hade hoppats på mer av Rashford när han kom in, men landar ändå på ett godkänt betyg i slutändan. Passnings- och inläggsspelet var särskilt bra. Hittade in i boxen till Martial och Ighalo flertalet gånger. Saknar det där sista i avsluten för tillfället – men det kommer snart.

Brandon Williams: 6

Inbytt 63′. Förväntade mig mer även här, trots att han lirade i den för honom lite mer ovanliga rollen till höger i backlinjen (sin högerfot till trots). Hoppades på mer offensivt, men fyllde på bra och stod framför allt för en imponerande brytning i slutskedet av den ordinarie matchtiden.

Paul Pogba: 7

Inbytt 78′. Kom in och visade kvalitet direkt i sitt passningsspel, vilket laget hade saknat fram till dess. Förflyttade bollen bra och stod för flera fina instick. Bör dock skjuta mer än han gör, vilket känns märkligt att säga då det tidigare inte varit något ”problem” för honom.

Nemanja Matic: 6,5

Inbytt 78′. Syns tydligt att Matic, Pogba och Fernandes fungerar bra ihop. Sköter sig som väntat bakåt och är trygg samt progressiv med bollen när möjligheten/behovet finns.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 96′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Däremot vill jag ändå påpeka att han såg fortsatt pigg ut med flertalet smarta och öppnande löpningar. Gjorde skillnad under sin tid på planen.