Dagen efter: Handlar inte om någon mental blockering

Manchester United hade chansen att hoppa upp till en tredje plats. Men efter en svag insats hemma mot Southampton skrevs slutresultatet till 2-2 sent in på tilläggstid. Istället för en tredjeplats är United fortsatt kvar på femteplatsen. Men däremot har man fortsatt allting i egna händer.

United har skaffat sig en ful ovana. Nämligen att börja matcherna svagt. Och det var egentligen inget undantag under måndagskvällen.

Southampton utnyttjade Paul Pogbas slarv och gjorde rättvist 1-0. Men efter det var det första och enda gången under matchens gång som United växlade upp och då gjorde man också två mål av hög kvalitet.

Först Marcus Rashford som gjorde 1-1 efter en passning från Martial och sedan var det Martial själv som gjorde ledningsmålet.

Då trodde många, inklusive mig själv att United skulle dra ifrån ännu en gång. Men det var lite slutkört i tanken och egentligen ingen förutom Martial kom upp i den nivån man hållit den senaste tiden.

Andra halvleken var för den pessimistiska bara en lång väntan på kvitteringsmålet och det skulle komma djupt in på tilläggstid. Inhopparen Michael Obafemi stötte in kvitteringsmålet i den 96:e minuten.

Surt värre.

Men inte lika illa som rubrikerna löd efter matchen. Uniteds Champions League-drömmar är fortsatt i egna händer.

Solskjaers presskonferens

Nedan går vi igenom i punktform det som sades på presskonferensen efter matchen.

• Solskjaer menar att det är tre tuffa matcher som väntar laget nu när Crystal Palace, West Ham och Leicester ska mötas i de tre återstående matcherna.
  • Var förvånande att domarna inte blåste av direkt efter Williams huvudskada, medan han blåste av direkt efter en vadskada i den första halvleken.
  • Han var rädd över Greenwoods fot när Romeu satte dit en ful tackling. Var lite förvånad över att det inte blev rött kort.
  • Tillbakavisar att det skulle handla om en mental blockering att United ofta tappar poäng efter att Chelsea gjort detsamma.
  • Troligtvis ingen större fara med Luke Shaw, verkar “bara” vara en stukning.