Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Southampton 2-2

Embed from Getty Images

Fotbollen var återigen tillbaka på Old Trafford under gårdagskvällen, och det blev en tillställning som slutade i ett tungt poängtapp för Uniteds del. 2-1 till hemmalaget stod sig ända till den 96:e minuten innan gästerna kvitterade på hörna. 

Trots att det mesta stundtals sett oförskämt bra ut i United efter uppehållet och att segrarna radats upp, fanns vissa farhågor inför gårdagens match. Southampton kom till Manchester med ett par fina insatser i ryggen och fulla med självförtroende och ville givetvis sätta käppar i hjulet för Uniteds CL-drömmar. Något man också lyckades med.

Kanske trodde man i hemmalaget att det mesta skulle ske per automatik och att det bara var att ställa ut skorna. Som betraktare kändes det nämligen så. Southampton tog ledningen efter drygt tio minuters spel, och ingen kan nog påstå att det inte var välförtjänt. Det skulle dock bara dröja ett par minuter innan Marcus Rashford och Anthony Martial både kvitterat och satt United i ledning – en ledning som stod sig fram till att klockan tickat upp på 96 minuter innan kallduschen kom, och tredjeplatsen gled hemmalaget ur händerna.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

En del anser nog att spanjoren har viss del i att baklängesmålet kommer till då han sätter en kortpassning till en felvänd Pogba utanför eget straffområde. Undertecknad skriver dock inte under på det, utan tycker ansvaret ligger på fransmannen i det läget. På själva målet är De Gea sedan chanslös står utöver det bland annat för en fin räddning på Redmonds skott i slutet av matchen.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Varnad. Har sett lite stationär ut på sistone och inte så där offensiv som han annars varit på sistone. Samspelet med Greenwood fungerade inte alls idag då Southampton stängde Uniteds högerkant. Sköter i största allmänhet defensiven på ett bra sätt, men drar på sig en klumpig varning.

Harry Maguire: 5

På tal om klumpig. Kaptenen kändes trög matchen igenom, där det ena beslutet överträffade det andra i uselhet. Ska väl inte lastas alltför mycket efter första målet, där han måste kliva in mot mitten, men lämnar då samtidigt ytan bakom fri, som ger Armstrong fritt läge. Levde dessutom på gränsen när han gick in bakifrån i ryggen på en motståndare i eget straffområde.

Victor Lindelöf: 6

Förvisso klent agerande vid 2-2-målet, men bör inte heller lastas fullt ut för det. Det är i mångt och mycket annars svensken som håller ihop Uniteds backlinje under matchen och står för en rad viktiga ingripanden. Snudd på högre betyg.

Luke Shaw: 6

Utbytt 75′. Det positiva med Shaw är att man vet vad man får av honom. Det är solitt bakåt och i motsatt riktningen är han ständigt på språng och samarbetar fint med Rashford längs vänsterkanten. Det negativa är att hans aktioner sällan mynnar ut i något. Tråkigt nog utbytt med en skada som eventuellt kan hålla honom borta de avslutande matcherna.

Nemanja Matic: 5

Inte lika dominant som vi sett honom på sistone och lyckades inte alls få kontroll över mittfältet. Gästernas intensiva presspel skyndade fram misstag från Matic, vilket ledde till en del bolltapp och felbeslut.

Paul Pogba: 5

Utbytt 63′. Får, åtminstone i min bok, ta på sig baklängesmålet. Hann till och med titta upp och skanna av fältet innan han fick bollen, men var nog inte beredd på att Ings var såpass stark i kroppen att han skulle gå vinnande ur duellen. Var inblandad i en liknande situation kort därpå, vilket dock inte ledde till någon farlighet. Spelade upp sig en aning och hade ett finger med i kvitteringen, men på det stora hela en svag insats av fransmannen, som tillsammans med Matic tycktes ha problem med tempot.

Bruno Fernandes: 6

Utbytt 84′. För en gångs skull sprakade det inte om Bruno, men var trots det inblandad i mycket som skedde i offensiv riktning. På liggande boll ville det sig dock inte då det mesta fastnade på förstagubben.

Marcus Rashford: 7

Frustrerat när första målet dömdes bort för offside, desto skönare när bollen satt ett par minuter senare. Rashford var en av få som stack ut i positiv bemärkelse. Utmanade, slog smarta passningar, och hade ett par vassa avslut. Helt klart en förbättring från 22-åringen.

Mason Greenwood: 5,5

Utbytt 84′. Kanske har det hänt lite för mycket för en 18-åring att ta in på sistone? Var igår tämligen osynlig och såg inte ut att vara vän med bollen. Hittade ingen att kombinera sig fram med och blev märkbart isolerad ute till höger. Ingen skugga över Greenwood dock. Att en lite sämre insats skulle komma förr eller senare är inget konstigt.

Anthony Martial: 8

1 mål. Halvdant avslut när han blev fri från halva plan i början av matchen, men visade därefter klass. Hanterade skickligt bollen precis innan han spelade fram Rashford till kvitteringen, och ledningsmålet satte han kort därpå själv på äkta Martial-vis efter att ha vikt in från vänsterkanten och dunkat in bollen i främre hörnet. Stark i kroppen, bra driv med bollen, och ett gediget jobb. Klart bäst i United.

Fred: 5

Inbytt 63′. Kom in istället för Pogba med uppgiften att försöka vinna mer boll från ett bortalag som gjorde lite som de ville i andra halvlek. Lyckades inte ändra matchbilden till Uniteds favör.

Brandon Williams: N/A

Inbytt 75′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Inblandad i en olycklig huvud-mot-huvud-kollision och tvingades kort efter sitt inhopp lämna planen.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel James: N/A

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.