Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Tre byten nästa säsong; agent förhandlar om Sancho; Chong nära Werder Bremen

Vi har ett fullmatat nyhetssvep att bjuda på idag. Bland annat har det beslutats om bytesregler för säsongen 2020/21. Dessutom trummar silly season på för fullt medan vi så sakta blickar mot Tyskland och Europa League-slutspelet.

Dagens rubriker:

 • Tre byten nästa säsong, ligan ger efter om VAR
 • Uniteds reserver förväntas bli uppflyttade
 • United bekräftar tröjnummer för de nya damspelarna
 • Henderson nu officiellt en a-lagsspelare
 • Chong nära Werder Bremen
 • Rojo vill stanna i Argentina
 • Gabriel nära Arsenal
 • Återförening med Varela
 • Lindelöf förväntas kunna resa till Tyskland
 • Dalot skadad igen
 • Groenen och Rashford prisade
 • Kostnaden för Sánchez
 • Dagens Sancho

Tre byten nästa säsong, ligan ger efter om VAR

På Premier Leagues aktieägarmöte idag beslutade ligan att återgå till att endast tillåta tre byten per match under säsongen 2020/21. Ligorna har av Ifab fått möjligheten att tillåta fem byten även nästa säsong, men Premier League väljer alltså att återgå till det traditionella regelverket.

I samband med detta begränsas också antalet avbytare till sju, istället för nio som det var under ligans slutfas i år.

Som jag tolkar regelverket för Champions League så återgår även Uefa till maximalt tre byten och sju avbytare nästa säsong (tolv avbytare i finalen).

Den andra stora nyheten på aktieägarmötet är att Premier League har beslutat att implementera VAR helt och hållet enligt Fifas protokoll. VAR sköts numer av Fifa (tidigare låg det på Ifabs bord) och Fifa är mindre medgörliga i avseendet lokala undantag. Den stora skillnaden är att domarna nu i allt större utsträckning kommer att använda sig av monitorn för subjektiva beslut gällande mål, utvisningar och straffar.

Vidare gäller att VAR kommer att ingripa om målvakten rör sig för tidigt på straffar eller om utespelare går in i straffområdet för tidigt. För offside så accepteras ingen toleransnivå, vilket innebär att vi precis som den gångna säsongen får dras med att mål plockas bort för att en anfallare är marginellt offside. Vidare gäller att de assisterande domarna ska hålla nere sin flagga vid målchans, tills den aktuella spelfasen är avslutad.

Ja, på det stora hela innebär det att VAR i Premier League nu kommer att fungera som VAR i andra ligor.

Mer om detta på Premier Leagues hemsida.

Uniteds reserver förväntas bli uppflyttade

Efter Premier Leagues aktieägarmöte idag var det väntat att vi äntligen skulle få besked om ungdomsseriernas sluttabeller. I skrivande stund väntar vi fortfarande på det, så vi får se om det kommer idag eller om det dröjer ytterligare.

Hur som haver så är det förväntade beslutet att poäng per match kommer att användas för att beräkna tabellens slutställning. Det placerar United som tvåa i Premier League 2, Division 2. Då playoff inte kan genomföras är det förväntat att Uniteds reserver blir uppflyttade.

Vi återkommer förstås med officiellt besked när sådant finns.

United bekräftar tröjnummer för de nya damspelarna

United har på den officiella hemsidan nu bekräftat tröjnummer för damlagets spelare nästa säsong. De tre nyförvärven får, som väntat, följande nummer:

Staniforth har haft nummer 37 hela sin karriär, detta som en hyllning till hennes bror Tom Staniforth, som avled bara 20 år gammal. Tom hade tilldelats det tröjnumret i Sheffield Wednesday, även om han aldrig hann debutera för klubben.

På hemsidan listas även målvakten Emily Ramsey som nummer 13. Det är av allt att döma bara ett misstag. Ramsey har haft nummer 13 under sina två första säsonger i klubben men kommer nu att byta till nummer 1. Åtminstone har hon tränat i nummer 1 i sommar.

Henderson nu officiellt en a-lagsspelare

Även herrlagets trupp har uppdaterats på Uniteds hemsida. Det vi noterar där är att Dean Henderson nu för första gången listas som en a-lagsspelare. Henderson har tidigare varit listad i U23-truppen.

Det ger oss ingen ledtråd gällande Hendersons klubbtillhörighet nästa säsong.

Teden Mengi, som debuterade igår kväll, och Ethan Laird, som har tränat med laget i sommar, listas fortfarande som U23-spelare.

Chong nära Werder Bremen

Tahith Chong uppges vara mycket nära en flytt till Werder Bremen på lån. Både Bild Sport och Weser-Kurier rapporterar om detta.

Chong signerade nytt kontrakt med United tidigare i år och något mer än ett lån skulle förvåna stort. Att han behöver regelbunden speltid på seniornivå förefaller vara uppenbart.

Rojo vill stanna i Argentina

“Jag vill spela för Estudiantes och har viljan att spela på den nya arenan.” Det säger Marcos Rojo i en intervju med Infobae, återgivet av Estudiantes officiella Twitterkonto.

“Jag kommer att göra mitt bästa för att stanna.”

https://twitter.com/EdelpOficial/status/1291011077136764929

Rojo har fått Uniteds tillåtelse att spendera sin tid i Argentina, men han förväntas ansluta till Manchester för försäsongsträning. Att Estudiantes ska kunna lösa Rojo på permanent basis är kanske inte troligt men Rojo nämner ett nytt lån i september som en möjlighet.

Gabriel nära Arsenal

Lilles brasilianska mittback Gabriel uppges vara nära en övergång till Arsenal. Mittbacken har också kopplats samman med United och enligt La Voix du Nord, återgivet av Get French Football News, ska klubben fortfarande vara intresserad.

Fabrizio Romano tonar emellertid ner Uniteds intresse och menar att klubben bara har diskuterat med agenten än så länge.

Återförening med Varela

När United möter FC Köpenhamn på måndag får vi återstifta bekantskapen med högerbacken Guillermo Varela. Uruguayanen, som gjorde elva matcher för United säsongen 2015/16, bidrog igår med assisten till FCK:s ledningsmål (kvitteringen i dubbelmötet) mot Istanbul Basaksehir.

Lindelöf förväntas kunna resa till Tyskland

Victor Lindelöf saknades när Manchester United igår städade av LASK. Det förefaller ha berott på en lättare skadekänning.

“Victor ska vara okej för att resa till Tyskland,” sa Ole Gunnar Solskjaer till MUTV efter Uniteds seger.

Dalot skadad igen

Även Diogo Dalot saknades igår. Där har vi inte fått någon officiell uppdatering men enligt MEN är portugisen skadad på nytt.

Groenen och Rashford prisade

Jackie Groenen och Marcus Rashford har fått PFA:s Community Champion-pris för säsongen 2019/20. Spelare i lucysamtliga klubbar prisas.

Läs mer på Uniteds hemsida.

Kostnaden för Sánchez

Att Alexis Sánchez har kostat United mycket pengar är ingen hemlighet. Enligt Duncan Alexander på Opta fick United betala 28 800 pund för varje bollkontakt som Sánchez hade under sin tid i klubben.

Dagens Sancho

Vi avslutar detta nyhetssvep med Jadon Sancho. Den här gången är det Christian Falk som meddelar att en neutral agent sköter förhandlingarna om Sancho. Således kan United säga att de inte diskuterar spelaren med Dortmund utan att ljuga.

Agenten i fråga är Marco Lichtsteiner.

Samtidigt envisas Dortmund med att Sancho endast är till salu för 120 miljoner euro. Enligt Fabrizio Romano fortsätter samtalen men lite tyder på att United kan övertyga Dortmund om att pruta på priset.