Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Damerna vann; Frustration kring Sancho; Vad vill Pogba säga?

Embed from Getty Images

Dagen efter avancemanget i Europa League bockar vi av en radda nyheter. Vi noterar bland annat att damerna slog Glasgow i en träningsmatch, att det är komplicerat kring Jadon Sancho och att Charlotte Newsham hittat en ny klubb.

Damerna slog Glasgow

Manchester Uniteds damer spelade under gårdagen försäsongens första träningsmatch. För motståndet stod skotska Glasgow City och damerna gick segrande ur striden med klara 4-0. Jessica Sigsworth blev tvåmålsskytt medan Ella Toone och Kirsty Hanson gjorde ett mål var.

Casey Stoney roterade friskt och bytte ut sju spelare i paus. Lotta Ökvist hörde till spelarna som fick hoppa in efter spelade 45 minuter. Ökvist ersatte då nyförvärvet Ona Batlle.

United: Ramsey (Earps 46), Harris (Smith 46), A. Turner (M.Turner 46), McManus, Batlle (Ökvist 46), Ladd (Zelem 46), Groenen (Fuso 46), Toone, Hanson, Ross, Galton (Sigsworth 46).

Dagens Sancho

Som brukligt är denna sensommar innehåller våra nyhetssvep en uppdatering kring Jadon Sancho. Igår gick Dortmund ut med budskapet att man inte kommer att sälja Sancho i sommar och att det beslutet är slutgiltigt. Idag menar Simon Stone att den 10 augusti verkligen var deadline för en försäljning och att United är frustrerade då de inte ser summorna som nämns för en eventuell övergång och spelarens lön som realistiska. Stone konstaterar samtidigt att det är lång tid kvar tills dess att transferfönstret slår igen.

Fabrizio Romano, som brukar vara relativt rätt ute då det kommer till övergånger och rykten, menar att United är frustrerade över att det hela flyter på så långsamt men också över att man tvingas ta eventuella förhandlingar genom en extern agent och inte direkt med klubben. Romano konstaterar också att det ska handla om 120 miljoner euro utan tillägg då United sägs har varit intresserade av att dela upp betalningen över flera år.

Hansen-Aarøen gör intryck

Isak Hansen-Aarøen hör till spelarna som kommer att ansluta till United inför den kommande säsongen. 15-åringen kommer att ingå i juniorlaget från och med i höst och visar som bäst vilket stort löfte han är. Hemma i Tromsö får han speltid i seniorlaget, något han verkar förvalta väl.

Newsham till Blackburn

En av spelarna som fick lämna Manchester Uniteds damer efter avslutad säsong var Charlotte Newsham. Den 20-åriga försvarsspelaren spenderade fjolåret på lån i Huddersfield och är nu klar för Blackburn i den engelska andraligan.

Pogba om morgondagen

Paul Pogba passade dagen efter 1-0-segern mot FC Köpenhamn på att bjuda på en kryptisk tweet. Fransmannen indikerar att något är på gång ”imorgon”, det vill säga under onsdagen. Vad det kan röra sig om låter vi vara osagt, men bland andra Zlatan Ibrahimovic har varit flitig med den här typen av uppdateringar bara för att sedan lansera någon form av sponsorsamarbete. Ett annat spår kan förstås vara att Pogba kritat på ett nytt kontrakt och att det skulle offentliggöras imorgon. För en dryg månad sedan skrev vi om att Pogba och United sades sitta i kontraktsförhandlingar.