Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Dagens Maguire; Press och Heath uppges klara; Månadens spelare

Embed from Getty Images

Lördagens nyhetssvep ägnas mestadels åt Harry Maguire, som under gårdagen arresterades av polis efter ett slagsmål på Mykonos i Grekland. Idag tar vi upp det senaste som rapporterats gällande lagkaptenen. Vidare uppges de amerikanska landslagsspelarna Tobin Heath och Christen Press vara klara för United.

Månadens spelare för augusti uppmärksammas också. Någon skräll utlovas dock inte.

Senaste om Maguire

Under gårdagen rapporterades det alltså om att Harry Maguire hamnat i trubbel på den grekiska semesterorten Mykonos och där Uniteds lagkapten, tillsammans med två kompisar, ska ha angripit sig på tre poliser. Det påstådda händelseförloppet finns att läsa om i fredagens svep.

Det senaste som kommit till vår kännedom är att 27-åringens advokat ska ha menat på att Maguire nekar till anklagelserna och där och då också varit säker på att släppas från häktet. Detta rapporterar The Guardian.

Simon Stone på BBC tweetade under dagen också ut att lagkaptenen släppts från häktet och att han tillåts flyga hem till England.

Laurie Withwell på The Athletic följde sedan upp och hänvisade till vad som tycks vara ett uttalande från klubben. Där meddelar man målet nu går in i en så kallar ajournering, det vill säga att förhandlingarna pausas. Ajourneringen sägs pågå till på tisdag och under tiden kommer varken klubb eller spelare att uttala sig, då man anser det olämpligt.

Maguire uppges inte heller behöva närvara under rättegången.

Press och Heath klara?

Embed from Getty Images

I torsdags rapporterade vi om att Uniteds damlag hade två stora namn på ingång. Och nu tyder mycket på att så är fallet. Spelarna det handlar om är inga mindre än Christen Press, 31, och Tobin Heath, 32, amerikanska landslagsspelare och flerfaldiga världsmästare.

Det som då talar för att duon skulle vara på ingång till United är att Julie Foudy, före detta spelare och numera anställd på ESPN, har en källa som bekräftar affären är i lås och att det nu endast återstår detaljer.

Press och Heath uppges stanna i United under hela kommande säsong, vilket blir fram till maj.

Enligt Foudy kommer dock spelarna att försättas i karantän när de anländer till England (hur länge framgick inte) och lär därför missa premiären, åtminstone.

Månadens spelare

Nej, någon högoddsare var det givetvis inte tal om. Bruno Fernandes är augusti månads spelare i Manchester United, vilket innebär att portugisen kammat hem utmärkelsen fyra gånger sedan ankomsten till Old Trafford.