Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Stjärnduon närmar sig; Nomineringar till fint pris; Chamberlain slutar

I fredagens nyhetssvep får ni ta er an tre stycken nyheter. Först väntas stjärnduon Christen Press och Tobin Heath presenteras inom ett par dagar. Årets unga spelare har nominerats där United har tre namn med. Vi tar även upp det faktumet att Siobhan Chamberlain avslutar karriären och Alexis Sanchez har valt att tacka för sin tid i Manchester United – på sitt speciella sätt. 

Stjärnduon närmar sig

Det började komma upp för en tid sedan. Det faktumet att de två amerikanska storstjärnorna Christen Press och Tobin Heath ska förstärka Manchester Uniteds damlag. Nu ska det enligt tidningen The Philadelphia Inquirer bara vara dagar bort innan duon presenteras.

Flertalet källor ska enligt tidningen ha sagt att övergångarna kommer presenteras innan söndagens premiär mot Chelsea och att det kan ske redan under fredagen.

Men tidningen brasklappar även med att det är pappersarbete och resplaner som behöver tas hand om innan det är klart. Även att de bägge spelarna kommer behöva sitta i tvåveckors karantän. Därför kommer det dröja innan vi får se stjärnduon göra debut.

32-åriga Tobin Heath tillhör nu Portland Thorns, medan 31-åriga Christen Press tillhör Utah Royals FC.

Embed from Getty Images

Årets spelare nominerade

Spelarföreningens organisation, PFA, ska dela ut priser på tisdag kväll. Och under fredagen kom nomineringarna till ”Årets spelare” och ”Bästa unga spelare” på både dam- och herrsidan.

Enligt The Athletics journalist Laurie Whitwell har tre stycken Manchester United-spelare chansen att vinna priset.

Och det handlar i alla tre fallen om kategorin ”Bästa unga spelare”.

För herrarna är både Marcus Rashford och Mason Greenwood nominerade. Där kommer de tampas mot Tammy Abraham (Chelsea), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Mason Mount (Chelsea) och Bukayo Saka (Arsenal).

På damsidan är Lauren James nominerad. Hon kommer att tampas mot Erin Cuthbert (Chelsea), Lauren Hemp (Manchester City), Chloe Kelly (Manchester City, tidigare Everton), Ellie Roebuck (Manchester City) och Georgia Stanway (Manchester City).

Får att kunna nomineras till priset som årets unga spelare måste man vara 21 år eller yngre.

Priserna kommer att delas ut på ”PFA Awards” som är på tisdag och det hela kommer sändas via organisationens sociala medier.

Chamberlain avslutar karriären

Vi fick aldrig se Siobhan Chamberlain under debutsäsongen i FA Women´s Super League då hon inför säsongen blev gravid och av naturliga skäl inte kunde spela någonting.

Då var tanken att hon skulle spela vidare i en icke namngiven klubb under säsongen 2020/21, men i ett blogginlägg under fredagen berättar 37-åriga Chamberlain att hon väljer att avsluta karriären.

Hon berättar om att det är det tuffaste beslutet i hennes liv och att det var nära redan i augusti förra året att hon slutade.

Chamberlain berättar fint om hur hon kom fram som spelare, men också om de svåra besluten att inte kunna vara närvarande i det privata livet under många år.

Beslutet har växt fram hos Chamberlain och definitivt beslut togs då hon ville vara hos sin dotter, Emilia, till hundra procent.

Hon avslutade karriären med att vara med under Uniteds historiska första säsong där laget tog klivet upp till högsta ligan.

Förutom 50 landskamper för England har hon tillhört i tur och ordning tillhört Chelsea, Fulham. Birmingham City, Bristol Academy, Chelsea, Vancouver Whitecaps, Arsenal, Notts County, Liverpool och slutligen Manchester United där det blev 18 framträdanden.

Vi tackar Siobhan Chamberlain för hennes plats i Uniteds historiebok.

Alexis tackar för sig – På sitt sätt

Vi är alla överens om att Alexis Sanchez i Manchester United inte var rätt. Det är någonting som även Alexis Sanchez verkar tycka. I ett ”farväl” meddelande på Instagram berätta han kortfattat om sin tid i United.

Enligt Manchester Evening News ska han ha sagt följande:

”Under den första träningen förstod jag många saker. Jag kom hem och frågade mina representanter: ”Kan man inte bryta kontraktet och jag återvända till Arsenal?”

”I en match mot West Ham var jag inte uttagen. Det hade aldrig hänt mig som spelare tidigare. Det störde mig och jag sa att det inte kunde vara möjligt.

”Att gå från att vara en av de bästa i Premier League till att inte spela på fem månader. Jag kom hem till mitt hus och var väldigt ledsen. Kommande dag tränade jag dubbla skift, för det är vad jag älskar”.

Och med det hoppas vi att det sätts punkt för Alexis Sanchez i Manchester United.

Tidigare idag

Vi på Muss har sannerligen inte legat på latsidan under dagen. I tur och ordning har vi fått ut följande grejer i nyhetsväg som ni kan ta en kik på.

Mollie Green lämnar Manchester United

Spelschemat för damlaget äntligen klart

Oliver Denham klar för Cardiff City

Nya tröjnummer för Greenwood och Williams