Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Manchester United bekräftar tre nya ungdomsspelare

Embed from Getty Images

Manchester United bekräftade på fredagskvällen värvningarna av tre ungdomsspelare. Det handlar om trion Marc Jurado, Alvaro Fernandes Carrero och Isak Hansen-Aaroen. 

Att Marc Jurado, Alvaro Fernandes Carrero och Isak Hansen-Aaroen skulle bli Manchester United-spelare har varit klart ett tag. Frågan har snarare handlat om när spelarna skulle presenteras av klubben. Svaret blev idag fredag. Manchester United meddelar att Jurado och Fernandes Carrero bägge är på plats i Manchester och att duon självisolerat sig i enlighet med myndigheternas bestämmelser med anledning av coronaepidemin.

Duon bor hos värdfamiljer och har under isoleringsperioden träffat tränare, lagkamrater och juniorlagets övriga stab via videolänk. Jurado och Fernandes Carrero studerar också engelska och har följt ett fysprogram sedan ankomsten.

Marc Jurado är 16 år och kommer från Barcelonas ungdomsled. Precis som den ett år äldre Alvaro Fernandes Carrero, som ansluter från Real Madrid, trivs han bäst som ytterback.

Isak Hansen-Aaroen bekräftas också som ny ungdomsspelare, men där väljer United att slänga in att övergången ännu inte gått igenom internationellt. Att den inte skulle göra det är osannolikt, men pappersarbetet vid övergångar tenderar att dra ut på tiden ibland varför United har för varna att presentera vissa spelare likt man nu presenterar Hansen-Aaroen. Norrmannen ansluter närmast från Tromsö där han under sommaren hunnit göra a-lagsdebut.

Under fredagen meddelade Simon Peach att ytterligare två spelare är på väg in till ungdomslaget. Det handlar dels om Atletico Madrids 16-årige anfallstalang Alejandro Garnacho som sägs ha nobbat både Real Madrid och Borussia Dortmund för ett femårskontrakt med United och dels om Charlie McNeill som ansluter från Manchester City. McNeill sägs kosta uppemot 750 000 pund att lösa och gör comeback i röd tröja efter sex år på fel sida av stan.

Det är dock inte bara påfyllnad i leden det rapporteras om. Peach skriver också att Deji Sotona nobbat ett treårigt proffskontrakt med United efter att klubben inte matchat de lönekrav som spelaren hade. Sotona ska också vilja spela seniorfotboll, vilket av förklarliga skäl inte är möjligt i United den kommande säsongen. Någon ny klubb är inte klar för Sotonas del men enligt Peach har irländaren kopplats till ”en mängd klubbar” de senaste månaderna.