Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi måste se oss själva i spegeln

Embed from Getty Images

Gårdagskvällen blev till något ingen hade tänkt sig. Gårdagskvällen blev till en katastrof. Manchester United förlorade premiären i ligan hemma mot Crystal Palace och om det var negativa rubriker kring klubben innan match med tanke på det transferfönster man gjort så här långt, blev det såklart inte desto mindre uppståndelse efter vad vi fick se ute på planen. 

Det blev alltså sämsta tänkbara start för United på säsongen 2020/21 av Premier League efter att man förlorat med 3-1 hemma på Old Trafford mot Crystal Palace. Det går att skylla på att man inte fått en försäsong hit och inte hunnit spela ihop laget tillräckligt dit, men det håller inte riktigt. Så som det såg ut igår var under all kritik och att en sådan lågkvalitativ fotboll tillåts spela på en arena som Old Trafford, framför personer som exempelvis Sir Alex Ferguson, är snudd på pinsamt.

Några meter ifrån Fergie satt någon som är ytterst ansvarig för det vi fick se, nämligen Ed Woodward. Man kan tala om att herrn inte kan ett skvatt om fotboll, men igår måste till och med han sett att saker och ting inte stod rätt till.

Vi ska inte gå alltför djupt på transfers och truppdynamik och påstå att det låg till grund för gårdagens nederlag, men hur hade det egentligen sett ut med två, tre värvningar som gått rätt in i startelvan och därutöver en fungerande högerkant (vilket Solskjaer får ta på sig)? Vi kan bara spekulera. Men å andra sidan, det kanske var ett drag från norrmannens sida? Inte nödvändigtvis att medvetet förlora, men att verkligen understryka hur stort behovet av förstärkningar är.

Det finns så mycket att säga som inte ryms här. Matchen i koncentrat, då? Tja, bortalaget utnyttjar de chanser de får och har därutöver en hjälpande hand från domaren, VAR inkluderat. Det känns lite som “the more I learn, the more I realize I don’t know”, med VAR. Du lär dig nya saker hela tiden men ju mer du sätter dig in i systemet blir det bara alltmer komplex och invecklat att överhuvudtaget förstå. Nu visste vi förvisso att reglerna skulle bli mer strikta inför den här säsongen, men att lägga till ännu ett nytt moment till den här soppan känns nästan för mycket. Det kommer såklart inte bli samma sak som med offside eller säg handssituationer, men klart är i alla fall att händelsen med De Gea igår inte var den sista.

Solskjaers presskonferens

Nedan går vi igenom det huvudinnehållet från Ole Gunnar Solskjaers presskonferens efter matchen.

  • Om matchen och förberedelser: “De förtjänade det. De var vassare än oss i de avgörande momenten. Vi började segt och det fick konsekvenser för resten av matchen. Vi var lite begränsade, vilket berodde på en lång föregående säsong. Vi har inte haft tillräckligt med tid för förberedelser, även om vi kanske varit fysiskt redo. Crystal Palace å andra sidan har bland annat spelat fyra träningsmatcher.”
  • Om att hitta tillbaka: “Vi måste göra det bästa av den tid vi har att hitta tillbaka till rätt spår. Vi hoppas hitta rätt snabbt, för det här var en insats man inte ser ofta av dessa spelare. De är bättre än de visade idag.” 
  • Om VAR: “Jag tycker inte det är straff. Avståndet mellan bollen och Victor [Lindelöf] är så nära att han inte kan få ner handen. Beslutet att ta om straffen är förmodligen det rätta enligt regelboken. Hårt mot De Gea, men troligen rätt.”
  • Om Donny van de Beek: “Han gav oss hopp om att få med oss något från matchen. Han ser utrymmen och han vet var bollen kommer hamna. Han har förmågan att hitta rätt ytor i boxen. Vi behövde det. Det var ett par gånger då vi inte hade folk på rätt plats i straffområdet. 
  • Luke Shaw sa att det behövs värvningar, håller du med?: Vi kan spela bättre än idag. Vi måste rannsaka oss själva till att börja med. Men vi håller alltid ögonen öppna om det finns något därute som verkar intressant. Vi vill alltid stärka truppen, men vi måste se oss själva i spegeln.”
  • Om Lindelöf: “Vi behöver alla speltid och hitta tillbaka till vårt bästa. Idag försvarade vi inte tillräckligt bra. Jag vill dock inte peka på någon specifik individ idag.”

Reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Crystal Palace 1-3

Spelarbetyg: Manchester United – Crystal Palace 1–3

Res med oss till Manchester!