Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Behöver förbättra oss de kommande veckorna

Embed from Getty Images

Under söndagen inkasserade Manchester United sina första poäng i Premier League-säsongen 2020/21. Det kom på det allra mest dramatiska sätt när Bruno Fernandes avgjorde på straff under de allra sista sekunderna av matchen. 

Det hände så pass mycket att det blir svårt att i korthet sammanfatta det. Och det är svårt och göra det bättre än vad Gustav gjorde i gårdagens snackisar.

Men Manchester United var inte bra och vinsten var ett stort rån. Samtidigt måste man låta sig ta tiden och njuta av de tre poängen och att det skedde på ett dramatiskt vis. Som supporter ska man vara lycklig i stunden och ha ett lättare steg i dojorna när man tar sin söndagspromenad.

Ändå ska man inte ignorera hur det såg ut. Brighton tog rättvist ledningen genom Neal Maupay via straff i den 40:e minuten. Och man skulle gjort fler mål! Att Brighton inte gjorde fler mål ska United tacka högre makter och ett bra målvaktsspel från David de Gea för.

United kvitterade bara tre minuter efter Brightons ledningsmål genom ett självmål av Lewis Dunk. Tidigt i den andra halvleken tog också United ledningen efter en fantastisk soloprestation av Marcus Rashford. Som man har väntat på att få se den Rashford igen.

Efter Uniteds ledningsmål fortsatte Brighton att styra spelet, men hade förtvivlat svårt att få in bollen bakom De Gea. Men det kom inte som någon större överraskning när Solomon March gjorde mål i den sista tilläggsminuten.

Ni vet vad som hände sedan. United fick en hörna. Maguire nådde högst och nickade. Bollen styrdes på en hand, men domaren blåste av matchen. Men fick sedan höra i örat att det var en VAR-granskning. Mycket riktigt visade den att det var straff och fram steg Bruno med en säker straff. Domaren blåste av matchen för andra gången och största rånet sedan Paris var fullbordat.

Solskjaers presskonferens

Nedan går vi igenom i punktform vad Ole Gunnar Solskjaer sa på presskonferensen efter matchen. Nedanför punkterna kan ni se presskonferensen i sin helhet.

  • Brighton skapade fler chanser och Solskjaer medger att United behöver förbättra sig de kommande veckorna.
  • Han menar att United har karaktären inom laget och att han ser den varje träning. Men fysiken och formen finns inte riktigt där då United ligger 3-4 veckor bakom sina konkurrenter.
  • Pogba spelade ”bara” en timme på grund av att han missade stora delar  av försäsongen.
  • Det var mer strukturella misstag i försvaret mot Brighton än vad det var individuella. Lyfter fram Lindelöfs insats som god.
  • Solskjaer tog ett snack med Rashford i den första halvleken då han inte gick in i en duell. Men att han skärpte till sig och stod för en fantastisk prestation vid 2-1-målet.
  • Lyfter fram Graham Potter och menar att han följt honom sedan tiden i Östersund. Och att man kan se vad Brighton har för principer i sitt spel och det är någonting man behöver förbereda sig väl för.

Reaktioner

Höjdpunkter

Mer från matchen

Snackisar efter Brighton & Hove Albion – Manchester United 2-3

Spelarbetyg: Brighton & Hove Albion – Manchester United 2-3

Matchdag: Brighton & Hove Albion – Manchester United (En skräckfylld nyckelmatch)