Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pay-per-view blir kvar; United stöder Pogba; Direktsänd semifinal på fredag

Paris Saint-Germain v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

Imorgon väntar Leipzig i Champions League hemma på Old Trafford. I väntan på det rapporterar vi om Premier Leagues beslut rörande fortsättningen med Pay-per-view, om Paul Pogba och The Sun och om juniorernas match i FA Youth Trophy på fredag. Dessutom minns vi en hjälte. 

Pay-per-view blir kvar

Under tisdagen möttes ledarna för de 20 Premier League-klubbarna för att bland annat diskutera upplägget med pay-per-view, där de matcher som inte väljs ut för tv-sändning finns tillgängliga för 14,95 pund per match. Bland andra Newcastles ägare Mike Ashley har högljutt kritiserat systemet och talat för en prissänkning. Någon sådan blir det inte tal om, åtminstone inte än. Klubbarna enades om att behålla det nuvarande priset över de kommande två omgångarna men att också se över prissättningen därefter. Ett nytt beslut ska fattas den 5 november.

Inkomsterna för de nio första matcherna sägs ha landat på 5,2 miljoner pund samtidigt som det hela beskrivits som en pr-mässig katastrof. Mirrors fotbollschef John Cross hör till dem som gått hårt åt konceptet och menat att exempelvis Burnley – West Bromwich knappast kan ha gått runt sett till hur få som valde att köpa matchen.

United backar Pogba

Vi var inne på det redan igår, The Suns påstående om att Paul Pogba slutar i det franska landslaget som en följd av president Emmanuel Macrons uttalanden om muslimer. Pogba dementerade själv det hela på sociala medier under gårdagen och under måndagskvällen gick Manchester United ut med ett uttalande där de stöder sin mittfältare. United citerar Pogbas egna ord och avslutar det hela med en kommentar från en av klubbens talespersoner.

Paul hyser respekt för sin egen religion, för alla andra religioner och är emot alla typer av våld. De här skriverierna saknar all grund. Paul är till fullo inställd på att representera sitt land.

Semifinal direktsänds

Manchester Uniteds semifinal mot Chelsea i FA Youth Cup på fredag kväll kommer att sändas i Viaplay. Matchen har avspark klockan 20.45 svensk tid.

Den här dagen…

…skulle hjältarnas hjälte, Harry Gregg, ha fyllt 88 år.