Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Rashford var ren klass!

Manchester United v RB Leipzig: Group H - UEFA Champions League

Andra omgången av Champions League är spelad och Manchester United fortsätter visa på stark form i Europa. Man satsade på diamant på mittfältet där Donny van de Beek fanns med från start. Det var en match där lagen stängde ytor och jobbade hårt för ett ta bort varandras hot, Marcus Rashford blev den stora skillnaden efter sitt inhopp.

Hemmamatch och andra omgången av Champions League. Där serieledarna från Tyskland kom på besök i en lite tidigt gruppfinal, och så man levererade. Inledningen var intensiv och ganska tuff, det var många tuffa närkamper från båda lag. Där domaren hade en del att göra och blåste en hel del för både självklara och mindre självklara saker.

Donny van de Beek, Nemanja Matic, Fred, Paul Pogba fick alla chansen från start. Där Ole provade diamantformation på mittfältet. Såg inledningsvis bra ut där Pogba var väldigt bra under stora delar av första halvlek, det såg senare lite rörigt ut där man sprang in i varandra och hade svårt att ta kontroll över mittfältet och matchen.

Just Paul Pogba lade en perfekt boll till Mason Greenwood, som fick stänka dit 1-0 och man kan säga att han var precis i linje. Mest förvirring var det nog när Rashford tog löpningen på egen planhalva när han satte dit 2-0. Linjedomaren hade då lyft sin flagga, men Marcus Rashford sprang vidare och satte bollen i nät, tur var väl det. Aldrig någonsin har jag sett en linjedomare skämmas så mycket. Man zoomade in honom flertalet tillfällen där han såg ut att vilja krypa ur skinnet.

Man pratar ofta om att ge effekt av sina byten. Mittfältet såg betydligt mycket bättre ut när Fred fick kliva ner. Matic hade kanske inte sin bästa match, och sett till hur laget reagerade efter bytena så blir han den som i mina ögon gör kvällens sämsta insats. Snackades mycket om att Pogba och Fernandes inte kunde spela ihop etc. Men jag längtar tills den dagen man får se Donny, Fernandes, Pogba tillsammans i en kvadrat. Spelare som är duktiga med boll och som vill luckra upp.

Marcus Rashford blev matchens stora gigant där han gjorde ett helt fantastiskt inhopp och krönte sin insats med tre mål. Hade han tagit straffen hade han gjort det på 11 minuter, vilket hade gett en delad tredjeplats på de snabbaste hattrick som gjorts i Champions League. Detta är en plats han då skulle ha delat med Sterling och C.Ronaldo.

Solskjaers presskonferens

  • Om Marcus Rashford: ”Det är inte tid att tänka på hur många mål han kommer sluta på, allt handlar om att tänka på uppgiften som ligger framför en. Tänker man längre fram så börjar man tappa fokus, han visar tydligt att han klarar tänka på den nuvarande uppgiften både på och utanför planen”
  • Om startelvan: ”Vi behövde vila ett par spelare, de som spelade gjorde det väldigt bra. Vi behövde jobba hårt för detta, för att dom lät oss verkligen kämpa när och när vi inte hade boll. Deras motpress och intensiteten på deras spel var fantastiskt, men efter 2-0 så öppnade det upp sig och spelarna med fräscha ben kunde utnyttja situationen. Det är väldigt bra för laget att veta att vi har ett starkt lag att välja ur.”
  • Om starten i Champions League: ”Vi är väldigt nöjda med starten, vi har spelat mot två väldigt bra lag, två svåra matcher. Men vi har presterat fantastiskt, vi har använt truppen och visat vår egen kvalitet. Vi behöver fokusera på nästa uppgift hela tiden och gör vi det så vem vet hur långt det kan gå då. Nästa vecka åker vi till Istanbul och vi vill ha tre poäng även där.”
  • Om diamantformation: ”Idag fungerade det, jobbet utan boll var fantastiskt, alla fyra jobbade stenhårt. Det är en av grunderna i laget, om du kan jobba hårt och vinna bollen i bra situationer så skapar man chanser. Jag är helt säker på att Fred täckte varje grässtrå på den där planen idag. Det är helt fantastiskt hur han återhämtar sig inför nästa match.”
  • Om taktiska möjligheterna: ”Truppen är bra, vi har flera alternativ där vi kan spela flera olika formationer. Men det handlar om utförandet, det är principerna och arbetsinsatsen som är nyckeln här. Men vi har fått in kvalitet i gruppen såklart, och jag är väldigt nöjd med dom just nu. Jag bestämde att Antho skulle ta straffen, såg man på startelvan så var det antingen Paul eller Antho som skulle ta den och Paul var inte kvar på planen.
  • Om jämnheten: ”Vi jobbar alltid på vår jämnhet. Vi har förlorat 1 match av de senaste 8, det är jämnhet måste jag säga. Jag tror att varje spelare vet att det vi gjorde idag är hårt arbete och vilja. Spelarna har jobbat och vi har inte varit i fysisk form innan landslagsuppehållet, det är fakta. Nu jobbar vi över hela planen och spelarna är i starkare och mer i form fysiskt. Men för mig har vi varit jämna sedan Februari, det har blivit bättre och bättre.”
  • Om Telles: ”Han är ute med Corona, och har varit borta ett par dagar. Han visar inte på några symptom dock, och kommer vara tillbaka snart.”

Reaktioner

Mer från matchen

Spelarbetyg: Manchester United – RB Leipzig 5-0

Snackisar efter Manchester United – RB Leipzig 5-0