Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Den sämsta versionen av Ole Gunnar Solskjaer

Manchester United v Arsenal - Premier League

Gårdagen var allt vi inte ville se. Manchester United följde upp en fantastisk prestation mot RB Leipzig med en usel mot Arsenal. Ett steg framåt, ett steg bakåt.

Det blev förstås Paul Pogba som blev huvudfigur. Hans försvarsarbete i eget straffområde går inte att försvara. I match efter match skänker han bort straff helt i onödan.

Samtidigt tycker jag att kritiken mot Pogba blir oproportionerlig. Vi spelade med fyra mittfältare som var dåliga igår. Men alla som inte heter Paul Pogba tycks komma undan.

På förhand gillade jag beslutet att spela med diamant (jag hade dock inte ägnat någon energi åt att fundera på vilken taktik som lämpar sig bäst mot detta Arsenal). Det visade sig emellertid tidigt att det var fel. Arsenal hade nästan full kontroll på tillställningen. Efter paus och vissa justeringar blev det bättre. Att det ska dröja till halvtid innan något ändras är emellertid inte okej. Här måste Ole Gunnar Solskjaer agera tidigare.

I matchen mot Paris Saint-Germain fick vi se en proaktiv och modig matchcoachning. Det gav mig ett hopp om att polletten äntligen hade trillat ner. Igår fick vi istället den raka motsatsen.

Nemanja Matic in kan jag förstå. Fred fungerade inte som mittfältsankare och var varnad. Samtidigt tycker jag att det i det läget fanns en möjlighet att vara mer vågad med Donny van de Beek.

Bytena vid underläge förstår jag inte alls. Nog fan vill vi ha hellre ha Bruno Fernandes eller Mason Greenwood än Scott McTominay på planen när vi jagar mål. McTominay tycker jag för övrigt var rent bedrövlig igår. Han är bra på att förstöra för motståndarna men hans passningsspel är alldeles för begränsat. Det är sidled eller bakåt mest hela tiden.

Det var den allra sämsta sidan av Ole Gunnar Solskjaer. Han använder inte sina tre byten för att förändra något. En defensiv mittfältare ut, en defensiv mittfältare in. En anfallare ut, en anfallare in. En offensiv mittfältare ut, en offensiv mittfältare in.

Vi avslutar med sex utespelare som har sina styrkor i det defensiva spelet. Detta mot en motståndare som efter målet parkerade i knät på egen målvakt. Jag förstår det verkligen inte.

Sammantaget kan vi i ligan sammanfatta en usel säsongsinledning, med poäng bara i hälften av matcherna. Den offensiva utdelningen undermålig och defensiven bedrövlig. Manchester United hittas på 15:e plats i tabellen (ja, en match mindre spelad, men en seger där tar oss inte ens upp på den övre halvan). Om något har vi tagit fler poäng än vi sett till spelet har förtjänat.

Vi har börjat fantastiskt i Champions League men det är föga tröst när vi uppträder som vi gör i ligan.

I de två senaste hemmamatcherna i ligan har vi närmast accepterat 0-0 på förhand. Den inställningen gav oss totalt en poäng. Var är ambitionen?

Höjdpunkter

Manchester United krishanterar genom att inte publicera höjdpunkter från förluster på sociala medier. Så vi hämtar istället gårdagens höjdpunkter från Arsenal.

Solskjaers presskonferens

  • Om insatsen: United var för passiva i första halvlek. ”Det såg ut att vara en 0-0-match. Jag tycker inte att något av lagen förtjänade att vinna.”
  • Om Pogba: Han vet att han måste göra det bättre och har hållit upp sina händer.
  • Svårt att vinna hemma: Det är ingen större skillnad på att spela hemma och borta när det inte är någon publik på läktarna.

Solskjaer om Stiles och Charlton

Vi nåddes av otroligt tråkiga nyheter förra veckan. Först meddelades att Nobby Stiles är död och sedan kom beskedet att Sir Bobby Charlton har diagnostiseras med demens.

”Det är tråkiga nyheter för alla runt Manchester United och Nobbys familj,” kommenterade Solskjaer.

”Jag hade glädjen att träffa honom, vilken ödmjuk man. Det är tråkigt och som klubb vill vi givetvis stötta Sir Bobby också.”

Andra reaktioner

”Jag var kanske lite andfådd, för jag hade sprungit precis innan och det fick mig att göra det här korkade misstaget,” säger Paul Pogba om straffen han gav bort. Han säger att defensiven i eget straffområde inte är hans styrka och att han måste jobba på det.

Gary Neville tycker att United har fler problem än lösningar och att truppen är obalanserad.

Roy Keane saknar ledare i United.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Arsenal 0-1

Spelarbetyg: Manchester United – Arsenal 0-1