Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Arsenal

Birmingham City v Manchester United: Barclays FA WSL

Förstaplatsen i tabellen står på spel när Manchester Uniteds damlag idag möter Arsenal i FA Women’s Super League. Tabelltrean United ställs mot tabellettan Arsenal i en match mellan två hittills obesegrade lag.

Arsenal behöver en poäng för att behålla förstaplatsen medan United måste vinna för att passera Londonlaget. United kommer mest troligt lämna tredjeplatsen hur det än slutar idag. Oavgjort ser sannolikt United klättra till andraplatsen i tabellen, då Everton i skrivande stund ligger under mot Chelsea. En förlust skulle istället se oss passeras av Chelsea (givet att Chelsea vinner mot Everton).

Matchen visas på V Sport 1 och Viaplay, med avspark klockan 15.30.

Manchester Uniteds lag

I Manchester United gör Ona Batlle comeback efter skadefrånvaro. Hon går idag in som högerback. Tyvärr tvingas vi konstatera att varken Alessia Russo (anfallare) eller Abbie McManus (mittback) kommer till spel. Tunga avbräck för United.

Earps
Batlle, A Turner, M Turner, Galton
Groenen, Ladd
Hanson, Toone, Heath
Press

Russo ersätts av Christen Press rakt av. Inte nödvändigtvis en försämring, då Press potentiellt är en av ligans allra bästa spelare. Återstår att se om hon nu har hittat formen. Samtidigt är det förstås mycket tungt att Russo saknas. Hon har varit fantastisk hittills.

På Twitter bekräftar United drog på sig en hamstringsskada på träning och skadan är så pass allvarlig att hon tvingas till operation.

Då McManus saknas flyttar Amy Turner in som mittback. Kirsty Smith är också borta men Batlle gör alltså comeback. Detta resulterar i att Leah Galton flyttas ner som vänsterback. Lotta Ökvist får nöja sig med en plats på bänken. Det är tydligt att Casey Stoney inte är inte nöjd med vad Ökvist har uträttat under sin tid i klubben.

På mittfältet får lagkapten Katie Zelem nöja sig med en plats på bänken. Återigen tydligt vad Stoney tycker och tänker. Mittfältstrion Hayley Ladd, Jackie Groenen och Ella Toone har fungerat mycket bra tillsammans och det är svårt för United att formera ett balanserat mittfält med Zelem.

I anfallet tar Kirsty Hanson platsen som lämnas vakant när Galton flyttar ner. Det troliga är att Hanson spelar till höger och att Heath flyttar över till vänster. Det kan dock tänkas att Hanson spelar till vänster för att hjälpa Galton i defensiven.

Arsenals lag

Förutsättningarna

6-1, 9-1, 3-1, 5-0, 6-1. Arsenals resultatrad i ligan skrämmer slag på vem som helst.

Det är två nederländska spelare som stjäl rubrikerna. Vivianne Miedema är ett monster och står efter fem matcher noterad för tio mål och en assist i ligan. Då har vi inte ens räknat de fyra målen hon gjorde mot London City Lionesses i ligacupen i veckan. Jill Roord inledde säsongen med två raka hattrick och gjorde sedan det enda målet när Nederländerna vann mot Ryssland. Hon blev sedan skadad men gjorde comeback i veckan. Idag får Roord dock nöja sig med att börja på bänken.

Australiensiskan Caitlin Foord står noterad för fyra mål och fem assists i ligan medan Beth Mead och Katie McCabe båda har ett mål och fem assists.

Men: Allt är ändå inte frid och fröjd i Arsenal. De tenderar att inte komma upp i samma nivå mot bättre motstånd. I FA-cupens semifinal blev Manchester city för svåra och i ligacupen vann Chelsea med 4-1 mot Arsenal. I båda de matcherna lämnade Miedema planen mållös. Så Arsenal går att stoppa.

Manchester Uniteds form är svårbedömd. Ligacupmatchen mot Everton blev kontroversiellt uppskjuten. Dessförinnan uppehåll för FA-cupfinalen och landslagsspel, vilket betyder att United inte har spelat match på tre veckor. Då blev det en 4-2-seger mot West Ham. Vi har fyra vinster och en oavgjord på fem matcher i ligan, vilket är mycket imponerande. Om vi inte har dragit på oss ringrost har vi alla möjligheter idag, även om det givetvis blir en mycket svår match.

Dagens match ger oss chansen att bevisa att vi på fullaste allvar hör hemma i toppen.

Tidigare möten

Två hedersamma förluster. Det är vad United har uträttat mot Arsenal. I februari förra året föll vi med 2-1 i ligacupsemifinalen, men hade då bud på kvitteringsmål.

Därefter förlorade vid med 1-0 i vår första hemmamatch i WSL, efter ett mycket sent segermål för Arsenal. Förra säsongens bortamatch i ligan blev inställd.

Teve

I Sverige är det V Sport 1 och Viaplay som gäller för den som vill se matchen. Avspark klockan 15.30 med sändningsstart fem minuter tidigare.

MUTV direktsänder i England men den sändningen är blockerad i Sverige. Annars brukar MUTV efterhandssända matcherna direkt efter slutsignal. Nu börjar efterhandssändningen först klockan 21.00.