Shaw skadad; Galbraith ut i januari?; Deschamps försvarar Pogba

Manchester United v Arsenal - Premier LeagueManchester United v Arsenal - Premier League

Har ni hört den förut? Luke Shaw är skadad. Vänsterbacken blir borta minst en månad efter att ha haltat av Goodison Parks gräsmatta i helgen. Utöver den tråkiga nyheten rapporterar vi om Jesse Lingards uppbrott från Mino Raiola, om Ethan Galbraiths framtid och om Didier Deschamps syn på Paul Pogba.

Shaw borta en månad

Luke Shaw tvingades avbryta helgens möte med Everton en bit in i andra halvlek. Nu rapporterar Manchester United att vänsterbacken blir borta en månad med vad som uppges vara en hamstringskada. 25-åringen har varit en av Uniteds bättre spelare i höst och även om det finns backup på vänsterbackspositionen i form av Alex Telles och Brandon Williams känns det hela väldigt synonymt. När Luke Shaw kommer igång, då går Luke Shaw sönder.

Galbraith på lån i januari?

Ethan Galbraith hör till spelarna som imponerat mest i reservlaget i höst. Det belönades med ett nytt kontrakt i slutet på oktober och en plats i det nordirländska seniorlandslaget nu i november. Nästa steg kan vara en utlåning, åtminstone om man tror Dominic Booth på Manchester Evening News. Någon potentiell adress nämns inte, men Galbraith skulle högst sannolikt må bäst av att spela seniorfotboll i vinter. Booth skriver också att Arnau Puigmal och Ethan Laird även de kan vara på väg ut på lån.

Lingard fimpar Raiola

Det var under förra säsongen som den något udda duon Jesse Lingard och Mino Raiola fann varandra. Under en tid när Lingards speltid minskade drastiskt sågs partnerskapet med Zlatans agent som ett försök att sätta press på klubben och kanske tvinga fram en flytt. Nu rapporterar bland andra ESPN att Lingard inte längre har Raiola som sin agent. Någon direkt orsak nämns inte och enligt ESPN ska det handla om ett ömsesidigt beslut där parterna fortsatt är ”vänner”. Vem som nu ska representera Lingard framgår inte heller.

Deschamps tar Pogbas parti

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps har uttalat sig om läget i landslagstruppen i allmänhet och om sin mittfältare Paul Pogba i synnerhet inför de kommande landskamperna. Deschamps konstaterar, enligt France Football (som Sport Witness återger), att Pogba ingalunda kan vara nöjd med den speltid han får just nu och inte heller med den position han har när han väl spelar. Deschamps konstaterar också att den Covid19-infektion som höll Pogba borta från landslaget tidigare i höst också hämmat honom och att han behöver ”hitta sin rytm”.

Grattis, Daniel!

Till sist passar vi på att gratulera vår walesiske ytter Daniel James på hans 23:e födelsedag!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS