Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Peka ut syndabockar är inte vår mentalitet

Manchester United v Paris Saint-Germain: Group H - UEFA Champions League

Manchester United har i och med gårdagens förlust hemma mot Paris Saint-Germain satt sig i en knivig sits inför den avgörande omgången nästa vecka. Man leder förvisso fortfarande gruppen, men inte med mycket. 

United fick alltså se sig besegrade när PSG kom på besök till Old Trafford igår kväll. Fransmännen satte fart från första början och det gjorde det bara ännu tydligare att United inte var påkopplade från start.

Det är fascinerande att det ska behöva gå en fjärdedel av matchen innan hemmalaget börjar vakna till liv och inse vilket läge man befinner sig i.

När så United hade börjat komma in i matchen passade Fred på att motta en skalle mot en PSG-spelare som givetvis tog tillfället i akt att skämma ut sig. Men, det är det väl värt om man får en motståndarspelare utvisad? Nu föll det sig ju, otroligt nog, inte så och Fred kunde spela vidare.

Marcus Rashford sköt in kvitteringen en kvart före paus och det kändes både logiskt och ologiskt på samma gång.

United tog över mer och mer i andra halvlek och att man inte lyckas sätta ett ledningsmål är inget annat än ett underbetyg.

Anthony Martial söker med ljus och lykta efter självförtroende, och inte lär han ha hittat det efter att ha missat både ett helt och ett halvt öppet mål.

Edinson Cavani såg hursomhelst bäst ut i offensiv väg. 33-åringen springer och springer för att hjälpa både sig själv och lagkamrater. Formen börjar successivt infinna sig.

Jag tycker det kan vara värt att stanna upp vid hans avslut som går i ribban. Där visar han sin klass, även om det inte blir mål. Han vet att han kommer bli ikappsprungen om han tar en touch till. Att då ha sinnesnärvaron och beslutsfattandet att chippa iväg bollen vittnar om vilken klasspelare det bor i honom.

Nåväl, en olycka kommer sällan ensam, heter det ju. Precis så var det för United ikväll. PSG tar slumpartat ledningen och direkt på avspark tar Fred sitt andra gula. Klumpigt av Fred? Ja, men ansvaret ligger faktiskt på Solskjaer. Norrmannen skulle givetvis ha plockat av brassen i halvtid.

United tryckte på i den mån man orkade, men det ville sig inte bättre än att fransmännen till slut kunde kontra in 3-1.

Härnäst i Champions League väntar en obekväm resa till Tyskland och Leipzig för möte med stadens “fotbollslag”. Precis som igår räcker det med oavgjort, men hittills har det ju visat sig svårt att sätta spiken i kistan. Vi kan i alla fall vara säkra på att det blir en dramatisk avslutning i grupp H.

Solskjaers presskonferens

Nedan följer en sammanfattning av vad Solskjaer hade att säga efter matchen.

…om Fred och att falla enkelt

  • Ingen foul på Fred. Kan inte skylla på honom. Fanns ingen anledning att ta av honom rent taktiskt.
  • Vill inte kommentera händelsen (skallningen) och hur det andra lagets spelare agerade i den situationen.
  • Har hänt förr på Old Trafford att motståndarspelare faller enkelt.

…om matchen och avslutningen

  • Det ligger i våra händer nu.
  • Inget konstigt att en tuff grupp avgörs i sista omgången.
  • Nöjd med insatsen ikväll, men borde tagit vara på chanserna.
  • Finns ingen anledning att skylla på någon. Att peka ut syndabockar är ingen mentalitet som rimmar med Manchester United.
  • Marginalerna emot. Bara att ladda om till tisdag.

…om anfallstrion

  • Cavani, Rashford, och Martial hotar PSG. De börjar hitta varandra.
  • Rashford gör det bra ute till höger. Han behärskar alla positioner.

Gällande bytet på Rashford kommenterade Solskjaer att det berodde på en axelskada, som irriterat anfallaren tidigare. Om han kommer till spel mot West Ham på lördag är i nuläget oklart.

Reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Paris Saint-Germain 1–3

Spelarbetyg: Manchester United – Paris Saint-Germain 1-3

Res med oss till Manchester!