Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Lag har mycket respekt för oss

Manchester United v Manchester City - Premier League

Manchesterderbyt blev ingen minnesvärd historia. En helt okej första halvlek följdes upp av en andra som mer eller mindre kategoriserats som en halvlek utan riktig fotboll. De riktigt brännheta chanserna uteblev, ja för United blev det knappt mycket anfallsspel alls.

Det var verkligen en match där båda tränarna insåg att en förlust svider mer än vad en vinst hade gett, något som blir väldigt tydligt med att båda lagen endast gjorde ett byte, trots att anfallsspelet sviktade åt båda håll. Att Ole Gunnar Solskjaer inte ville ta in en Donny van de Beek eller Juan Mata för att röra om, eller att världens mest köpglade tränare inte brydde sig om att sätta offensiva krafter som Bernardo Silva eller Phil Foden i spel tyder väldigt mycket på att de var nöjda med att hålla krysset, och inte vill skapa någon form av oro i sina spelares organisation. För oss vid sidan av blev det dock olidligt tråkigt under den andra halvleken.

City hade väl egentligen ett läge att avgöra matchen under den andra halvleken, men Harry Maguire (som var mycket bra igår) blockerade skottet så David de Gea behöde inte ingripa. Samma sak hände vid en liknande situation i den första halvleken, där De Gea förmodligen hade fått svårt att hinna ner, så vår kaptens blockar stoppade troligen ett par Citymål.

Framåt för United var samtliga spelare mer än lovligt bleka, särskilt det startade anfallsparet Greenwood-Rashford som egentligen inte fick ut någonting. Anthony Martial var i sitt inhopp bättre än han varit de senaste månaderna, fortfarande dock utan att vara bra.

Nej, sammantaget är detta bara en match att glömma. Att det blev en poäng samtidigt som Chelsea igår förlorade är ju dock positivt för United, det är väl det vi får ta med oss.

Höjdpunkter

Det är väl tveksamt om det hände speciellt många saker som kan kallas för “höjdpunkter” i gårdagens match, men här är i alla fall ett sammandrag av det som hände

Solskjaers presskonferens

Detta är vad Ole Gunnar Solskjaer hade att säga på presskonferensen.

  • Han var glad över lagets attityd efter förlusten mot Leipzig.
  • Han var glad över den hållna nollan, och tycker att resultatet var rättvist.
  • Han tycker att intensiteten fanns på planen, men fansen saknades för att få upp den riktiga derbykänslan.
  • Allt som allt var det två lag som hade respekt för varandra.
  • Luke Shaw gjorde en suverän match.
  • Alla topplag som kommer till Old Trafford gör det med mycket respekt numera, och är nöjda med en poäng.
  • Ju fortare fans kommer in desto bättre för fotbollen.
  • Offsiden på Rashford före straffen var klar och tydlig säger han. I övrigt vill han inte lägga sig in för mycket kring hur VAR används.

Andra reaktioner

Roy Keane är som undertecknad, och gillar inte kramkalasen efter denna typ av matcher.

Paul Pogba tycker inte man skall prata om man inte vet vad som händer. I en drömvärld hade detta varit en pik mot hans agent, men så är det förmodligen inte.

Luke Shaw efter första ligastarten på över en månad.

David de Gea så klart nöjd över att ha hållit nollan.

Bruno blev matchens spelare, framröstat av Uniteds fans.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Manchester City 0-0

Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City 0-0

Res med oss till Manchester!