Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Pogba spelar bättre och bättre

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

God jul Unitedkamrater! Att vakna upp på julafton med en färsk Unitedseger i bagaget underlättar åtminstone för undertecknad känslan denna något märkliga julaftonsdag. För United tog sig alltså vidare till semifinal av Ligacupen även den här säsongen, och man gjorde det efter en helt rättvis seger borta mot Everton.

Ja matchen var Uniteds från start, och bara under den första kvarten hade såväl Donny van de Beek, Edinson Cavani och Mason Greenwood riktigt bra chanser att ge United ledningen, men om det inte var för att bollen smet precis utanför så täckte Evertonförsvarare heroiskt, och när även de var överspelade, ja då stod Robin Olsen i Evertonmålet i vägen.

Som så ofta när ett lag inleder starkt men inte får utdelning så tappar man farten efter en stund, och tillåter motståndarna att ta över. Så skedde även igår, och Everton skapade sig ett par chanser till att ta ledningen, men Dean Henderson höll tillsammans med sitt försvar tätt.

Istället skulle United ta över igen, men avgörandet lät vänta på sig länge. Till slut skulle det dock komma, då Anthony Martial i den 88 matchminuten spelade fram Edinson Cavani, som klev in och sköt ett skott med vänsterfoten som Olsen i målet inte kunde ta. Vid en första anblick ett både hårt och välplacerat skott, men jag tycker nog ändå att Olsen bör hinna dit, det sitter verkligen inte i den yttersta nätmaskan.

Men den svenske målvakten släppte alltså bollen förbi sig, och fem minuter in på stopptiden fick han se sig besegrad en andra gång, då Marcus Rashford spelade fram Martial som fint rullade in tvåan. Ett tämligen betydelselöst mål kan tyckas, och visst hade United med all säkerhet vunnit matchen även utan målet, men att Martial får göra mål är inget vi bör förringa. En miss där och det hade satt sig ytterligare på hans huvud, istället fick han nu lättnaden av att göra målet, något som kan göra honom gott framöver.

Höjdpunkter

United kunde som sagt punkterat matchen betydligt tidigare. Se alla höjdpunkter här.

Solskjaers presskonferens

Detta är vad Ole Gunnar Solskjaer hade att säga efter matchen igår.

  • Utmärkt insats redan från start, vi borde haft minst en tvåmålsledning tidigt.
  • Vi hade tre semifinaler förra säsongen, och det är inte långt nog.
  • Bra resultat ger en bra känsla och självförtroende, vi har självförtroende och är friska. Man kan se att ju längre matchen går så växer vi, vilket är en stor skillnad mot början av säsongen. Så vi är på en bra plats, men vi kommer inte fortsätta ha fötterna på jorden och fortsätta förbättras.
  • Paul Pogba kommer i bättre fysiskt slag, och det är det viktigaste med honom på grund av skada, covid-19 och ytterligare en skada det senaste året. Så jag är nöjd med hans insats och bidrag till laget, han spelar bättre och bättre och kommer förbättras än mer.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Everton – Manchester United 0-2

Spelarbetyg: Everton – Manchester United 0-2

Som vi berättade om igår blir det alltså derby mot Manchester City i semifinalen i år igen. Den här gången ett enkelmöte som kommer spelas på Old Trafford.

Lottning: Manchesterderby att vänta i semifinalen

Övriga nyheter

Eftersom det är julafton tar vi inget vanligt nyhetssvep idag, utan tar den enda nyheten utöver matchen som finns i kortformat här.

Och den nyheten, den kommer från Fabrizio Romano, och gör gällande att United planerar att erbjuda Mason Greenwood ett nytt kontrakt. Ingen stor skräll i sig att det kommer rykten om det, samtidigt som det inte är någon stress med att göra klart det. Hans nuvarande avtal skrevs på i oktober 2019, och gäller till 2023 med option på ytterligare ett år. Att han troligen kommer få ett nytt kontrakt inom rimlig längd är naturligtvis för att säkra upp honom än längre, och samtidigt att han skall få en lön som bättre reflekterar hans status i truppen.

Res med oss till Manchester!